חשוב!! לעובדי רש"ת

עומרי 200

New member
חשוב!! לעובדי רש"ת

קורס מאפיינים האחרון שחתם ביום ראשון מקבלים שכר מינימום מלא על הקורס!! מישהו חושב ששווה "להתמרד"? לארגן מכתב מעו"ד ולאסוף חתימות מעובדים? אם באמת יהיה ביקוש, אני מוכן לארגן את העניין. ד"א, הבנתי שבפס"ד אל על קיבלו רטרואקטיבית 10 שנים אחורה תשלום על הקורס. אקונומיקה, אני יודע שאת בעניין

5 שנים

ואני בספק אם איזשהו עו"ד יהיה מעוניין בזה אתה מוזמן לנסות להשיג חוד משפטי, אם התשובה היא כן אז בפאנן.

אין סיכוי להתמרד

גם באילת כולם התמרמרו והבינו שבעצם רש"ת חייבת להם כסף, אם זה תוספת של 4% לחונכים שמלבד דינוזאורים לא קיבלו מעולם וכיו"ב. אגב...מישהו מפה נוסע לתגבור בפריז?

קיבלו אחורה 7 שנים-חוק ההתיישנות

ואיזה עורך דין ירצה בזה????? אותו אחד שאם יזכה יקבל כמה וכמה אחוזים נכבדים מסכום התביעה,ניתן לעשות את החשבון לבד ולגלות שהוא יוכל להרחיב את המשרד,הבית והאוטו. ברגע שכסף שולם על קורס מאיזו שהיא סיבה זה תקדים.אין דבר כזה לשלם לאחד ולשני לא. נחכה למשכורת שלהם ונראה. יהיה בסדר. לא כזה משנה לי אבל תמיד כיף כשיש על מה לדבר כשאין נוסעים ונשענים על החיבלולים/מכונת סיטי/העמוד השמן הגדול/הפסקת סיגריה... לכו לתרום לנזזקים תלוש לפסח,זה באמת חשוב...(עומרי,זוכר?) ביי לכם.

מה שא אומרת כאן בעצם

זה שאם בחברה X החליטו להעלות לעובדים בדרג מסויים את שכר הבסיס שלהם, הרי שצריך לשלם את ההפרש לכל מי שהיה בדרג הזה כמה שנים אחורה והתקדם. העובדה שלהם משלמים ולאחרים לא, לא מהווה שום תקדים ושום נעליים. הדבר היחיד שעובדה זו מהווה הוא שינוי מדיניות שימשיך לשנים הבאות. במקרה של אל על לא מדובר על שינוי מדיניות מדובר על העובדה שאל על לא פעלו על פי חוק. רש"ת לעומת זאת כן פעלה על פי חוק וסיפקה לעובדים את כל מה שהחוק דורש, מכאן שאין קייס בכלל.

חן היקרה,

לדעתי ההשוואה שעשית איננה דומה כלל וכלל.לא מדברים כאן על שינוי שכר-אלו הם שני נושאים שונים,מבחינת החוק כל עוד לא יורדים מתחת לקו שכר המינימום מעסיק יכול לשלם לכל עובד כראות עיניו ללא הפליות של גבר/אישה,זקן-מבוגר,שחור-לבן.זה שישנם עובדים באותה דרגה שמקבלים שכר שונה ,נכון זה לא פייר אך אינו-לא חוקי.למשל שני מוכרים בחנות באותה דרגה אחד וותיק ואחד חדש,רוב הסיכויים שהוותיק יקבל כמה שקלים יותר מהחדש,נכון? החוק אומר שעל התלמדות מקבלים כסף.הכוונה היא כאן התלמדות מרגע חתימת החוזה ויש כאן פירצה שלהם,איננו חתומים על כלום מרגע תחילת הקורס,אולם החוק גם אומר שמתלמדים במלצרות חייבים לקבל כסף (מינימום) על התלמדותם,מלצרים לא חותמים חוזה וכאן הפירצה שלנו... זה לא שקורס עד עכשיו קיבל שכר מינימום וקורס חדש פתאום קיבל 5000 שקל,כל עוד אתה מקבל מינימום זכותם להעלות משכורת כמה שירצו,מדובר כאן על העיקרון שעד עכשיו אנשים קיבלו שכר שהוא פחות ממינימום על פי החוק ופתאום קורס אחד אמור לקבל (אולי הם טעו והם אמורים לקבל 1500 ש"ח כרגיל...) שכר הוגן.זהו התקדים כאן,לכל דבר. צירפתי מאתר ההסתדרות שאלה ותשובה של עורך דין לגבי תשלום שכר של חפיפה. קיראי טוב ותראי שמגיע לנו גם אם הסכמנו ללמוד ללא כסף. יש שם עוד כמה וכמה שאלות ותשובות דומות.זו די ממצה. ושוב,כמה כיף שיש על מה לדבר בזמן הישענות על החיבלולים...

mister22

New member
ליאת,אין טעם להתווכח עם אקונומיקה

מה שלא תגידי זה לא נכון במבחינתה והיא תמיד תשלוף לך טיעון נגדי מנומק ומחושב.. במקום להשקיע את האנרגיות בהתכתבות המיותרת בואי נתחיל לחשוב אם יש באמת כיוון לעניין הזה-כי זה באמת מרגיז הניצול הזה שלנו בתקופת הקורס.

היי מיסטר!

לא באתי להתווכח עם אף אחד מעל דפי האינטרנט...גם לא ממש יש לי כוח להתעסק בעניין הזה מחוץ לדפי האינטרנט.נכון,הניצול הזה מעצבן,ואף החוק עומד לצידנו,העניין הוא שאם הקורס החדש יקבל משכורת שהיא לא 1500 ש"ח אלא יותר ניתן יהיה לדרוש את אשר מגיע לנו... יש בחורה מקסימה (לכתוב את שמה??רק אם היא תרשה..) שנראה לי שהיא תארגן את העסק הזה... קודם נראה כמה הם מקבלים ולמה.אחר כך נבדוק.לי ממש אבל ממש אין כוח להתעסק בדבר הזה,רק הבעתי את דעתי. ולמה למה למה לא מפרסמים משמרות??????

25almog

New member
קורס מאפיינים האחרון

יום ראשון עם כניסת המשכורת נדע אם אותה הודעה נכונה(שאנחנו מקבלים שכר מינימום). לי היה ידוע לפני על סכום בסביבות 800-1000 ש"ח וביום חתימה בושרנו על האפשרות כי נקבל שכר מינימום.

אני נורא נעלבתי ממך

כשאני טועה אני תמיד מוכנה להודות בטעות שלי. במקרה הזה, מה לעשות שרש"ת פועלים על פי חוק ולכן אין לנו מה לעשות.

lef

New member
מה החוק אומר בדיוק?

מכל השרשור הזה לא הבנתי מה החוק אומר, יש לך אולי קובץ DOC של החוק?

ופה את טועה

לא מדובר פה על שתי דרגות שכר שונות וכנראה שלא הבנת את כוונתי. על תקופת הכשרה, העובד זכאי לסכום כספי כלשהו. החוק אינו מגדיר את אותו סכום כספי כלשהו, אך הוא כן מציין כי החברה שמספקת את ההכשרה חייבת לדאוג לתנאים בסיסיים כמו אש"ל והסעות וכמובן מבחינה משפטית לקחת אחריות על החניך כעובד. אם תריצי חיפוש בפורום הסברתי לעומרי כולל מספר פסקי דין מדוע מה שרשת עושה הוא חוקי. בניגוד לשני עובדים בדרגה שווה המקבלים דרגת שכר שונה כאן מדובר על דבר שונה לחלוטין. מדובר כאן על תקופת הכשרה שעליה קיבלת תשלום על פי החוק. עורך הדין שנתן את התשובה לא ציין כי יש לתת שכר מינימום אלא כי יש לתת שכר מינימלי וזאת על פי ראות מקום העבודה. קיימים בגצים ספציפיים, בין השאר לאל על ולמלצרים שבתקופת הכשרתם יש לתת להם תשלום מינימום, אך כל עוד רש"ת עומדת בתנאים (והיא עומדת בתנאים) אין לך שום עילה לתלונה עליהם. אין כאן פרצה מסיבה מאוד פשוטה, גם אם לא חתמת חוזה רש"ת עדיין אחראית עליך ואת עדיין מועסקת אצלהם, אך כיוון שאת בתקופת הכשרה אין הם מחוייבים לתת לך שכר מינימום כלל אלא את אותו תשלום מינימלי. במקרה של אל על, אל על פעלה שלא על פי חוק ולא סיפקה לחניכים את אותם תנאים הקבועים בחוק ועל כן קיבלו החניכים רטרואקטיבית את השכר המגיע להם עבור הקורס. תאמיני לי שלא הייתי מתנגדת לתוספת "קלה" על הקריעה שעברתי בקורס, ולא הייתי מתנגדת לזה כלל לולא היה כאן קייס. אבל אין לכם כאן מה. תביעות ייצוגיות לא מתקבלות כל כך מהר, ותביעה שכזו תדחה על הסף וזאת כיוון שרש"ת פעלה על פי חוק. יכול להיות שופט שיהיה סימפטי ויהיה לו קצת משעמם אז הוא יסכים להקשיב לנו, אבל לפסוק לטובתנו הוא לא יפסוק, שוב מהסיבה שאין כאן קייס ואין לנו על מה לבכות כאן.

אממממ קישור נוסף

בקישור כתוב או שינתן שכר ראוי -עפ"י הצגת ראיות או משהו כזה,1500 ש"ח לחודש עבודה 12 שעות ביום איננו שכר ראוי לכל דעת מומחה,ואם לא שכר ראוי אז שכר מינימום.

שימי לב לקישורים שאת נותנת

"בית הדין קבע כי מפעל המבקש לשכור לעצמו עובד שכיר, אינו רשאי להכשיר את העובד לתפקידו המיועד במשך תקופה משמעותית, מבלי לשלם לעובד המיועד שכר כלשהוא בעד תקופת ההכשרה. בית הדין קבע ששבוע ימים היא "תקופה משמעותית". שכר כלשהו על פי החוק לא מוגדר כשכר מינימום או יותר, אלא כל סכום כספי מינימאלי ההולם תקופה משמעותית, וזאת בתנאי שניתנו למועסק כל התנאים (שוב, אש"ל, הסעות). במקרה זה רשת עמדה בתנאים הקבועים בחוק. מה שאת רוצה לעשות כרגע זה ללכת להגיד לשופט: "הם קיבלו אז גם אני רוצה". בשום אתר בו יש תשובות משפטיות לשאלה כזו לא תמצאי תשובה חד משמעית בנוגע לשכר המגיע לאותו עובד. אלא אם מדובר במשרה ספציפית עליה ניתן בג"צ (מלצרות, אל על) לא תנתן לך תשובה חד משמעית של הסכום אותו רש"ת צריכה לשלם לך. למעשה בפסק הדין של אל על ההסתדרות שלקחה חלק בתביעה, דרשה מבית המשפט לקבוע בחוק כי אותו סכום מינימלי יהיה סכום מינימום. בקשה זו נדחתה על הסף וזאת כי בית המשפט האמין שיש לבחון כל מקרה האם התקיימו כל התנאים הרלוונטיים ובמקרה ועובד לא מקבל את חלקם או כולם שהרי הוא זכאי לתשלום משכורת מינימום על תקופת ההכשרה.

מזל שאני יודעת לספור עד 10

כתוב שם(ואת זה השמטת) או שכר ראוי או שכר מינימום!! 1500 ש"ח אינם שכר ראוי ל-12 שעות ביום במשך שבועיים וחצי+ 8 שעות ביום משמרות כולל לילות ושבתות.נקודה. למה את כל כך נגד? זה לא יוצא מכיסך,זה לטובתך.אף אחד לא הולך עכשיו להרים פה בג"צ או לשבור את הרשות... כולה מדברים על מה שקורה. נמאס לי להתווכח נמאס.תעשי מה שאת רוצה.תהיי לטובתם.נהוג להיות לטובת העובדים.

ושוב שימי לב למה שאת קוראת

מדובר כי במידה ולא ניתן יהיה להוכיח שהמעסיק שילם למועסק שכר ראוי וסיפק לו את כל התנאים אזי זכאי המועסק לשכר מינימום. כפי שכבר ציינתי רש"ת עומדת בכל התנאים המופיעים בחוק. אני לא בעד ונגד אף אחד וחבל שאת מסתכלת על זה בצורה כזו, כבר ציינתי שאני לא אתנגד לתוספת על התקופה הזו. אבל מה שאת עושה פה לא נשען על שום פסיק בחוק ומכאן שלא יתקבל בשום מקום. אז עם כל הכבוד לרצון הטוב שיש לכם הוא לא מספיק כדי ליצור כאן משהו. אני לא נגדך ולא בעד רש"ת אבל אני גם לא בעד הנסיון הזה שאין לו בסיס "להתמרד". תקראי לזה איך שאת רוצה אבל ברגע שתתחילו לפעול לכיוון אם תחליטו לפעול ההתייחסות של רש"ת תהיה שונה לעובדים שיקחו חלק במהלך הזה. אני לא מתווכחת איתך, אני פשוט מסבירה לך שעל פי חוק אנחנו לא זכאים לכלום מעבר למה שניתן לנו.

בשביל זה יש ועד

הרשות לא יכולה לפטר חברי ועד. אם אני לא טועה. אז את כל הבעיות, טענות, מענות (ת"ש מין וכלכלה) מעבירים לועד בתקוה שיעזור לך. מעבר לזה יש את הסתדרות העובדים שגם כן קיימת בשביל לקיים מאבקים כאלה. ועכשיו תגידו: "אבל הועד לא עושה כלום." "אנחנו משלמים לו כל חודש." ובלה בלה בלו... אז תגידו :) אקונומיקה, למדת או שאת לומדת משפטים? מאיפה הידע?

למעלה