חשוב לי להגיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jackiv

New member
חשוב לי להגיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היי לכולם. ראיתי את כל מה שנכתב למטה לגבי בחירת חופה והייתי חייב להגיב כאן בנפרד כי זה חשוב לי שכל אלה שכרגע מתחילים בספורט יבינו את החשיבות האדירה שיש לבחירת חופה נכונה. החופה הראשונה שקניתי יחד עם המצנח שלי הייתה Hornet 150.את המצנח קניתי אחרי בערך 30 צניחות אני שוקל בין 75 ל80 ק"ג.כל מי שצונח בטח יבין את ההתלהבות שהייתה לי כשאמרו לי שאין לי שום בעיה לצנוח עם כזו חופה.אז התחלתי לצנוח איתה ואכן היא הייתה מאוד מלהיבה ועם ביצועים מדהימים.אז נכון מי שמכר לי אותה ידע שאני יכול להסתדר איתה והוא צדק.הבעיה היא מה שפשוט פחדתי לנסות דברים איתה,דברים שהם מאוד חשובים ללימוד ניהול חופה-שימוש ברייזרים אחוריים,שימוש ברייזרים קדמיים, ביצוע פניות בלי לאבד גובה.הייתי פשוט עושה כמה סיבובים יפים ימינה ושמאלה ומגיע מהר לקרקע.לא יכולתי יעכל את המהירות שבה הייתי מגיע לקרקע והבנתי שאין מקום לטעויות עם החופה הזו.מהר מאוד איבדתי את הביטחון בניהול חופה ומרגע שהייתי פותח הייתי רק חושב איך אני ינחת במקום לחשוב על איך לנהל את החופה.פעם אחת זה עלה לי באצבע שבורה. יום אחד הגעתי למועדון בבונים מתוך רצון לצנוח וכמובן שרציתי לצנוח עם ה-150 שלי.מורדי הסתכל עלי פעם אחת ואמר לי שבשמחה אני יכול לצנוח אבל לא עם ה-150 שלי.אבל וחפוי ראש הלכתי הבייתה ואז ראיתי שמישהו מוכר חופה ישנה במחיר טוב בגודל 175-מושלם.הרכיבו לי אותה ובאתי לצנוח.עליתי למטוס עם עוד 12 צנחנים,קפצתי,נדהמתי מהנוף ואז פתחתי את המצנח וקיבלתי חום.מלמעלה השטח נחיתה נראה לי כמו קופסת גפרורים ומסביבי 12חופות.התחלתי להילחץ כהוגן ואז הבנתי למה מורדי לא נתן לי לצנוח עם 150.טעות אחת שאני יעשה וזה יכול להיגמר באסון.בעזרת הוראות הקשר של מורדי הגעתי לקרקע לא לפני שהרגזתי כמה צנחנים באויר.רק אז הבנתי כמה חוסר נסיון יש לי בניהול חופה ושטעות אחת עם חופה כמו ה-150 שלי יכולה להיגמר באסון. מצטער על הסיפור הארוך... כרגע ה-150 מאופסנת במקום קריר ואני לומד איך לנהל חופה,בלי להתבייש,ממש מהתחלה ,נוחת בסוף העולם אבל לא מפריע לאף צנחן אחר. אז אני יסכם ויגיד : 1.האחריות שלי כצנחן היא לא רק עלי אלא גם על צנחנים אחרים סביבי. 2.כשצונחים צריך לשכוח מהאגו. 3.יש הרבה צנחנים עם הרבה יותר נסיון ממני וצריך להקשיב להם. 4.לא למהר.יש מספיק מהירות בנפילה.להתקדם לאט ובטוח זה מתכון ללימוד מהיר. 5.צריך בגרות נפשית בשביל לצנוח. אני מקווה שלא הרדמתי אותכם בסיפור הזה אבל היה חשוב לי להעביר את המסר. תודה וסליחה על האורך. ג´קי

חשוב...../images/Emo117.gif

גק´י אל לך להתנצל על אורך ההודעה ,הודעתך חשובה מאוד ואני מקווה שהרבה צנחנים שעומדים בפני ההחלטה לגבי גודל החופה , יעשו חושבים ויחשבו על זה היטב היטב. הודעתך בהחלט ראויה למיקום טוב יותר על מנת שכולם יקראו אותה, ולכן ההודעה תופיע תחת ההתראות שמשתנות בראשית הפורום תחת "תגובת החודש" ובכלל מן הראוי שנתחיל להנהיג את הפינה הזאת. ולכן מהיום ואילך מדי חודש בחודשו תבחר "תגובת החודש". וההודעות הישנות ייכנסו לקטגורית "הודעות החודש" תחת הקישור "מאמרים". שמיים כחולים אופיר

OhadNir

New member
בראבו עליך, ג´קי!../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מלה. חבל רק שהאנשים שצריכים ליעץ לך נכון לפני קניית החופה, לא תמיד עושים את העבודה כמו שצריך. שמים כחולים ומערבית 5kts.

80s girl

New member
כשעושים קורס, עם איזה גודל לומדים?

כשתלמידים חדשים לוקחים קורס, בלי הרבה ניסיון קודם בתחום , באיזה גודל חופה עושים את הקורס?

תשובה לג´קי בקשר לבחירת חופה 150

ג´קי שלום מה עיניינים? הייתי לידך בצניחה ששברת את האצבע מקווה מאוד שהכל בסדר ואתה ממשיך לשחק עם האצבע. לעיניננו אני קניתי את החופה שלי 150 דגם HORNET ואני צונח איתה כיום אני לא יכול לחזור חזרה ל-170 בגלל המהירות והביצועים שאני אוהב בקשר למורדי הוא לא נתן לי לצנוח אצלם למרות שאת הקורס עשיתי אצלם בחוף הבונים. אני חושב שהוא צודק בקשר למהירות שקניתי את החופה הקטנה והחוסר ניסיון,אבל אני גם חושב שהוא מחמיר איתנו ביגלל שטח הנחיתה הקטן לעומת שטח הנחיתה הגדול שב- SKYDIVE אני חושב שרוי נותן ביטחון ולפני כל צניחה מסביר מה לעשות ואיך להתנהג עם החופה שברשותי כך שאני מאוד מסתדר עם המצנח.עקב המצב אני צונח ב-SKYDIVE עם דן שנינו נוסעים יחד ויש עוד ירושלמים שיצטרפו אלינו בהמשך,ובאוגוסט נסיעה לארה"ב לכנס צניחות. לגבי הנוף של הבונים אתה צודק אבל מתחילים לאהוב את הנוף המידברי.

flyboyz

New member
size of the drop zone

hi dror in your age you should know that the size doesn´t realy matters. both drop zones are not optimal but at least in paradive you are 20 minutes from hilel yafe and not an hour to yosef tal and in your case i think that you should do a medical insurence

זיידוש

New member
ולא תמיד חסכון בעלויות

כל הכבוד! כפי שאתה כבר יודע ג´קי, גם בתחום החסכון בעלויות (הרצון לקנות מצנח שלא צריך להחליף)עניין המצנח הקטן לא ממש שווה - זה לא נדיר שמעבר לפציעות (קטנות כגדולות) הציוד סובל - קרעים, חורים ושאר מרעין ובישין שעולים לא מעט לתקן ומורידים את ערך הציוד (מעבר לכאב הנפשי של חור בריג....).

למעלה