חשוב לזכור

חשוב לזכור

קיבלתי הודעה זו במייל וחשבתי להעתיק אותה לכאן. מסר חשוב... שלום, כאן מעיין ספיר. השם בטח נשמע לכם מוכר. לא, אני לא החדרתי את הסוס הטרויאני לסלקום וגם לא לתמי 4. אני זאת שנרצחה לפני יומיים. נו, זוכרים, הסיפור עם האתיופי שרצח אותי סתם. . .? זאת אני. בטח שמעתם את אמא שלי ברדיו. בטח בכיתם. אמרתם כמה נורא, ואז, עליתם על הסוס הטרויאני ודהרתם אל עבר השקיעה. ואני איפה? קיוויתי שהמוות שלי יחזיק קצת יותר. בכל זאת, הידרדרות החברה הישראלית, הנוער לאן, קליטת האתיופים נכשלה, החינוך מתמוטט. סימלתי את כל אלה, אבל בדיוק לחמש דקות. מה היה דחוף לכם לשחרר את הסוס הטרויאני? לא יכולתם להשאיר אותו באורווה עוד שבוע? אני יודעת, סיפור הרצח שלי יותר קשה לעיכול מסיפור הסוס הטרויאני. בסוס יש את כל מה שאתם אוהבים. כסף, חברות ענק, מנהלים עם סיגרים, היי-טק, מחשבים. ומה יש בסיפור שלי? אתיופי שהריח דבק. וגם סתם דבק. אפילו לא דבק שלוש שניות. אבל אולי אני אשמה. לא הצלחתי לתפוס את תשומת לבכם ליותר מחצי יום. אולי הייתי צריכה לחשוב על משהו גדול יותר. הייתי צריכה להכניס מחשב לסיפור הזה: אולי אני והאתיופי הכרנו דרך מחשב. אולי הייתי צריכה להכניס קצת ריגול: הוא עקב אחרי כמה ימים. כסף. אין כסף בסיפור שלי. כמה כבר עולה דבק? ואפילו לא דבק שלוש שניות. אבל מה באמת יותר נוגע לחיים שלכם? שמעיין ספיר נרצחה סתם? או שסלקום מרגלת אחרי תמי 4? אולי חבל שתמי 4 לא נרצחה. או שסלקום לא הריח דבק. טוב. להתראות. אני הולכת. רק תזכורת, אולי בכל זאת, תקדישו עוד שנייה. נערה בת 16. אתיופי . רצח. סתם. דבק. ואפילו לא שלוש שניות. אגב אם אתם שואלים את עצמכם, שלוש שניות לקח לו.

5 פעמים 'אתיופי'

האם הזכרת 'האתיופי' חמישה פעמים במייל הזה מחזקת את המסר של המייל? מהו הנושא כאן? האם 'האתיופים', או 'הרצח סתם' / האלימות? האם 'התימני', 'המרוקאי', 'הגרוזיני', 'האמריקאי', 'הרוסי', 'הפולני', 'הבוכרי' (ויסלחו לי 'הכורדים', 'הרומנים', 'העירקים', והאחרים, שלא הזכרתי אותם
) - לא יכולים להיות רוצחים? לאן זה מקדם אותנו?

מגמה אלימה

במסר לאי-אלימות כואב הלב לקרוא. אכן נוגע ללב המכתב. אך מקומם באותה מידה. אתיופי. רצח. סתם. דבק. האם כל מעשי הרצח שבוצעו השבוע רובם ע"י אתיופים? האם הנוער שלנו אלים בגלל האתיופים? האם יש סמים פשע ואדישות בחינוך בגלל אתיופים? האם אנחנו אדם לאדם זאב בגלל האתיופים? האם השחיתויות הפוליטיות הן בגלל האתיופים? האם התדרדרות התרבות ודרך הארץ כאן היא בגלל האתיופים? וגם מה שכן "אתיופים" זה אנחנו. איך שקלטנו אותם. אז... אנא לכתוב אשכנזים. מרוקאים. טוניסאים. אליג'יראים. תימנים. הודים. רומנים. פולנים.רוסים. אוקראינים. גרמנים. ליטאים. בולגרים. עיראקים. אוסטרים. אמריקאים. אנגלים. צרפתים.... רצח. סתם. דבק. אפילו לא 3 שניות.

עצוב עצוב על הנערה

אבל גם עצוב שאנו מנסים למצוא תמיד אשמים . הפעם זה נער ממוצא אתיופי. ברצח בפסח במועדון זה היה נער שעלה מברה"מ. כאילו כאילו שהחברה שלנו לא נהייתה יותר אלימה גם ללא קשר לעולים? כאילו שמצב המלחמה בו אנו נמצאים מזה 4 שנים לא משפיע על הנוער ? אבל את צודקת ,עצוב שהחברה שלנו כל כך מהר עברה על הרצח המזעזע הזה לסדר היום. ואני חייבת להגיד שפתחתי ביום שישי את עתון הארץ והזדעזעתי מכמות הדיווחים על אלימות (מפקד שהורשע בהריגת חייל שטורטר, אונס של נערות בנות 13 ועוד ועוד) .

s h o o s h a

New member
חובה לזכור

אכן, חובה לזכור כל אירוע. להפנים ולהבין שזו לא הדרך. ואין זה משנה מה צבעו, מינו או דתו של הרוצח. כי אחד הוא - רוצח! ואם רוצח - עליו להישפט בכל חומרת הדין, ללא הקלות וללא התחשבות במצבו הסוציואקונומי והנפשי ועוד כל מיני מילים מקילות. הוא רצח? עליו להיענש. להישפט על רצח ולא שיומר להריגה או אחר ולהיות נידון לגזר דין הקשה ביותר האפשרי. והדברים נכונים לכל מי שנוטל סכין לפני שיצא את ביתו ומתכוון לדקור את מי שפניו לא ימצאו חן בעיניו, את זה אשר יאמר מילה שלא ערבה לאוזנו או סתם כי הלך במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. אם מערכת האכיפה לא תתחיל להשליט סדר ברחובות, גם בקנה מידה מצומצם כעת, עד שיתוגברו הכוחות, אבל אלא שנמצאים- שיעשו את עבודתם נאמנה, יעבדו לא רק עם ספר החוקים אלא יפעילו היגיון בריא ושיקול דעת, נוכל לראות תוצאות. ואולי תוצאות שירתיעו אחרים מלבצע את זממם. אם מערכת המשפט, למרות שאינה עומדת בעומס המקרים תקבע מעצרים, ולא מעצרי בית אלא תאייש תאים בבתי הסוהר, עם הצפיפות ועם הזמן שיתארך בין דיון לדיון, אולי הידיעה כי כל תקיפה, ולו הקלה ביותר תושיב אותך בין אסירים 'כבדים' תצליח ליצור גורם מרתיע. אולי אם כל תקיפה תיחשב כניסיון לרצח בעיני החוק- יחשבו פעמיים חמומי המוח בטרם יקפיצו סכין. כי הידיעה שיתפסו עמה תהפוך אותם מייד לרוצחים בפוטנציה וככאלה, גם ינהגו בהם. ולמרות כל אלו, אל לנו לחשוב לרגע כי צעדים אלו, גם אם יחליטו לאמצם ולנקוט בהם, ימגרו את התופעה לחלוטין ובטח שלא תוך זמן קצר. זוהי פעולת מניעה ממוקדת ועליה להיות מופעלת במקביל לכל פעילויות החינוך שאסור להפסיקן אלא לתגברן עוד ועוד ועוד. חינוך הנוער וחינוך המבוגרים. כי רק שילוב של השניים לאורך זמן עשוי להניב תוצאות רצויות. כמה מתוך אלו יתיישם? מקווה שנצליח לקבל תשובות מהגורמים המתאימים במהלך הזמן הקרוב.

למעלה