חשוב לדעת

אכדית

New member
קראתי בריפרוף

אבל זה לא ממש פתרון, מצד אחד נשים ללא כל סיבה "מוצדקת" יכולות לקפוץ על זה כי זה בחינם, דבר שעולה הרבה כסף למדינה ולא הכי הכרחי, דבר שני - אני אישית כן מעדיפה קודם לעבור בדיקות סקר ולא ישר לרוץ לדיקור מי שפיר שזו בדיקה פולשנית, מגבילה ומסכנת את ההריון. אני חושבת שהמצב כמו שהיה עד היום הוא פייר אינף - בדיקות סקר בהשתתפות קופ"ח, ודיקור בסבסוד לזכאיות עפ"י קריטריון גיל או בדיקות סקר.

ifat28

New member
לפי דעתי את הבדיקות הלא פולשניות

כמו שקיפות עורפית, סקירה ראשונה וסקירה שניה וכן חלבון עוברי, המדינה צריכה לסבסד בצורה משמעותית, ואת בדיקת מי השפיר לתת רק על בסיס תמיכה של יועץ גנטי, או בדיקות סקר לא כ"כ טובות (שקיפות עורפית, חלבון עוברי, סקירת מערכות) נוצר מצב שיש נשים שיכולות לעבור שלושה בדיקות בלבד, סקירה מורחבת (מאוחרת), חלבון עוברי ומי שפיר כאינדיקציה לגיל. דווקא את השקיפות העורפית וסקירת מערכות ראשונה שהמדינה לא מסבסדת (ורק בעלי ביטוחים מושלמים מקבלים הנחה)מנבאות היטב את עתידו של העובר ואת תקינותו (וגם לא ניבוי מושלם של מאה אחוז)ורק בני המעמד הבינוני ומעלה יכולים לעמוד במעמסת התשלומים. עוגת תקציב הבריאות של מדינתו מוגבלת ולכן לדעתי צריך להפנות את המשאבים הכספיים מממון רב למי השפיר כפקטור של גיל,לסבסוד הבדיקות בשלבים הראשונים של ההריון (שקיפות עורפית וסקירת מערכות ראשונה) ולאשר בדיקת מי השפיר רק לאחר הפניה של יועץ גנטי או בדיקות בשלבים המוקדמים של ההריון שהצביעו על בעיה אפשרית של העובר. אני אמנם בין ברי המזל שנמנים על בעלי ביטוחי הבריאות הנוספים, אך אכפת לי גם מהשכבות החלשות שלא יכולות להרשות לעצמם לממן בדיקות מקדימות של ההריון, כי לא לכולם גם יש כללית מושלם, מכבי מגן זהב, מאוחדת עדיף וכו', ועל אחת כמה וכמה ביטוח בריאות של חברת ביטוח פרטית, ולכן לא כל הנשים ההרות יכולות לקבל בדיקות הריון בשלבים הראשונים בהנחה נכרת. השינוי הוא סה"כ מסעיף לסעיף בתקציב הבריאות, ולא תורם להוצאות נוספות, מצמצמים מאוד את בדיקות מי השפיר ומגדילים את הסבסוד בבדיקות בשלבים הראשונים של ההריון כמו שקיפות עורפית וסקירת מערכות ראשונה.

מתנגדת נחרצות להמלצה הגורפת

והאמת היא שההמלצה הזו אפילו גורמת לי
.
סקירת מערכות בודקת הרבה מעבר לתסמונת דאון. נכון אמנם שחלק גדול מבעיות שניתן לזהות בסקירה הן תוצאה של פגיעה כרומוזומלית, אך ממש לא כולן. איך אפשר, אם כן, לוותר על בדיקת שלמות אבריו החיצוניים והפנימיים של העובר. לא ברור לי איך רופא יכול לאמר שהסקירות מיותרות (או שלא יכללו בסל הבריאות, שבשביל חלק מהאוכלוסיה זה היינו הך).
לא כל אשה מוכנה לסכן את הריונה בהפלה. כל הריון הוא הריון יקר. מי שמתעסק רק בסטטיסטיקה קרה, יכול לנפנף ב"מה עדיף?" הפלה של עובר תקין או ילד פגוע. אבל, גם הסטטיסטיקות יעידו שבקרב נשים שלא נמצאות בקבוצת סיכון, הסכוי ללדת ילד פגוע קטן הרבה יותר מהסיכון להפלה בעקבות בדיקת מי שפיר. איך אפשר "לחייב" אשה לעבור בדיקה פולשנית שעלולה לסכן את עוברה?
בתור מי שעברה שש בדיקות מי שפיר (כן, שש), ושהתוצאות של הראשונה שבהן היו גרועות ומצערות (אך הגיעו לאחר שההריון הופסק כבר, על בסיס שלוש סקירות מורחבות אצל שלושה רופאים מהשורה הראשונה), אני בהחלט מבינה את החשיבות הגדולה של הבדיקה, אך ממש לא רואה בה חובה לכל אשה ובוודאי שלא במקום סקירות מורחבות.

למעלה