חשד לצליאק

aviadho

New member
חשד לצליאק

שלום רב! אני סובל זה זמן רב מכאבי בטן ולעיתים גם ממגרנות. בבדיקת דם שגרתית התגלתה לי אנמיה. הלכתי לרופא בעקבות כאי הבטן והוא שלח אותי לבדיקת דם ולבדיקת צואה. 1. האם יכול להיות ציליאק שיתגלה רק בגיל 17? 2.האם הבדיקות האלו אמורות לגלות אם יש לי ציליאק? 3. איפה עושים בדיקות לגילוי צליאק? תודה רבה וחג שמח!

Reznik

New member
יכול מאוד להיות שצליאק יתגלה

רק בגיל 19 הבדיקות הן בהתחלה בדיקת דם פשוטה, ואחרי זה גסטרוסקופיה לאמת את הבדיקת דם אם יש חשש בדיקות דם לגילוי עושים אצל רופא המשפחה.

Raz110

New member
צליאק יכול להתגלות בכל גיל

אני מכיר כאלה שנולדים איתו, לי גילו את זה בגיל 13, ואני מכיר כאלה שגילו להם את זה מגיל 30+

Lihi05

New member
בוקר טוב!

לגבי שאלותייך: 1. צליאק יכול להתגלות בכל גיל - זו כבר ממזמן אינה מחלה שאופיינית לילדים בלבד והיא יכולה להתגלות גם בזקנה. רק שאז זה אומר שהאדם חולה בצליאק כבר הרבה שנים (אצלי התגלה הצליאק בגיל 26, וככל הנראה היה קיים לפחות 5 שנים קודם לכן). הסימנים אצלי היו אנמיה בלתי מוסברת, הפרעה בתפקודי כבד ומיגרנות די זוועתיות). לצליאק יש הרבה סימפטומים והם שונים מאדם אחד לשני. 2. הבדיקות לגילוי צליאק הן בדיקת הדם לנוגדנים ספציפיים שקיימים בגוף ולאחר מכן גסטרוסקופיה שבה נבדקת הקיבה, התריסריון והמעי. לגבי דם בצואה, זה לא קשור דווקא לצליאק, אבל לא מזיק לעשות מידי בפעם. 3. את בדיקות הדם אתה עושה בקופ"ח שלך, כמו כל בדיקת דם אחרת. לתוצאות לוקח להגיע עד 3 שבועות!. את הגסטרוסקופיה עושים בדר"כ בקופ"ח בהן יש מחלקת גסטרו (כמו זמנהוף בת"א וכו').

למעלה