חשד למשהו בכבד

אחרת37

New member
חשד למשהו בכבד

שלום,
אולטראסאונד בטן העלה חשד להמנגיומה בגודל 9.1* 6.6*7.9 ס"מ, ורוצים לשלול אדנומה, כיוון שאני לקראת טיפולי פוריות. לפני מספר שנים נעשה אולטראסאונד בטן, כהכנה לניתוח אחר, ולא נעשה דבר מאז. הממצאים היו דומים לבדיקה החדשה.
לאחרונה התגלה לי גוש גדול יחסית, בשד, ולאחר ביופסיות וצילומים, הרופאים סבורים שזה פיברוזיס ואין צורך להוציאו.
יש לי סכרת מסוג 1 שנים רבות, וראיתי באינטרנט קשר בין אינסולין לאדנומה. האמנם?
הופנתי לביצוע CT טריפאזי. כדי להפיג את המתח, אשמח לדעת כיצד מתקיים CT טריפאזי ומהי הפרוצדורה ואיך מרגישים אחריה.
במידה וזה אדנומה, האם אפשר לחיות עם זה? האם אפשר לכרות את האדנומה? האם אפשר להיות בהריון אחרי כריתה? האם יש קשר בין הגוש בשד לגוש בכבד?
לחוצה מאד! מקווה למצוא כמה תשובות.
תודה

ממצא כבדי

המאנגיומה כבדית היא ממצא לא נדיר שניתן למצוא בעד 7% מהאוכלוסיה (בעיקר בנשים) והינו תהליך שפיר של ריבוי כלי דם. יתכן ומדובר בנגע מולד שגדל עם השנים לאור שהוא עשוי להיות רגיש לאסטגן ואף לגדול בהריון. ברוב המקרים זהו ממצא אקראי ללא משמעות וללא תסמינים ולא לא מחייב טיפול אך המאנגיומות גדולות (מעל 4 ס"מ) עשויות לגרום לתסמינים כמו כאב בטן, שובע מוקדם ובחילות. באופן נדיר הממצא עשוי גם לדמם. גם ההמאנגיומה הינה תסמינית ניתן לשקול ניתוח להסרתה. נהוג לעקוב אחרי המאנגיומה מבחינת הדמייה כמו אולטרא-סאונד ואם לא לא גדלה היא לא מחייבת עוד מעקב.
לעומת זאת אדנומה היא תהליך גידולי שפיר (לא סרטני) של הכבד. אדנומה רגישה מאד להורמונים כמו אסטרוגן ולכן חשוב לאבחן אותה לפני טיפול פריון כי כאשר נמצאת אדנומה בכבד אסור לתת הורמונים עד ביצוע ניתוח כריתה שמומלץ לכל אדנומה מחשש שתגדל ותקרע עם דמם פנימי. אלא אם נסוגה לאחר הפסקת טיפול הורמונלי. יש קשר בין אדנומה לסכרת (אך בעיקר סוג 2 כדוגמאת MODY 3) אך גם למשקל יתר (שעשוי להיות בסכרת סוג אחד בשל טיפול אינסולין ממושכים), אלכוהול או כאמור טיפול בהורמונים.
לכן אם מדובר באדנומה ההמלצה היא כריתה לפני כניסה להריון.
אני לא בטוח שיש קשר ברור בין הממצא הכבדי לשד, יתכן כי מדובר במקריות
CT תלת פאזי הוא בדיקת סיטי עם חומר ניגוד שבודקת 3 שלבים, טרום הזרקת חומר ניגוד (כמו סיטי רגיל), בשלב המיידי לאחר ההזרקה (שלב עורקי) ושלב מאוחד (שלב ורידי) כדי להדגים איך הממצא הכבדי מקבל זרימת דם. מרגישים כמו סיטי רגיל (זאת אומרת בעקרון אין תחושה מיוחדת) אלא אם מופיעה אלרגיה לחומר הניגוד שהיא לא צפוייה אלא אם יש רקע של אלרגיה לחומר ניגוד בעבד.
מקווה שעזרתי

למעלה