חשדהו וכבדהו

nini132

New member
חשדהו וכבדהו

מעצבן אותי שכל אחד פותח שרשור שבת שלום במקום לשרשר למה שקיים.
אבל מה שבאתי להגיד זה שיש דיעה רווחת בפורום של: ״הוא כותב בשבת אז הוא בסדר״
ורציתי להעיר שאומנם נדיר לתפוס מחב״ת כותב בשבת (למרות שלא יפתיע אותי אם כדי להשיג אמון בו, יעשו את זה)
אלא כי אי-שמירת שבת זה לא הכל.
יכול להיות שמישהו לא שומר שבת והוא בכל זאת לא האנוס שאתם רוצים שידע מי אתם ולמסור לו פרטים.
כדוגמא בלבד: זה יכול להיות ערס כלשהו שמאמין ביהדות אבל ״קשה לו״ לשמור שבת... ועוד שנה שהוא יחזור בתשובה הוא יחזיק אתכם בביצים וכדי לכפר על חטאיו ימכור את מי שהיה חכם מספיק כדי למסור פרטים על עצמו למישהו מהפורום.

אז מה שחשוב לדעתי זה:
1. לשים לב לאופי של האדם, יותר חשוב מהאם הוא שומר שבת או לא. הוא יכול להיות דתי שומר ואדם שאפשר לסמוך עליו ולדבר איתו, הוא יכול להיות כופר אתאיסט וחרא של אדם שאתם פשוט לא רוצים לסמוך עליו בנושא רגיש עם סוד כבד.
2. לא למסור פרטים לאף אחד בשום מצב (גם לא לי) ולא משום שהאינקווזיציה תתפוס אתכם, אלא כדי למנוע אי-נעימות בסגנון שהראש כולל יגש וישאל אם אתה באמת ״אנוס17״ בפורום ואם כבר דיברת עם רבנים שיכולים לעזור לך...

פה סיימתי לחפור. לילה מעולה שבת שלום ובלי יתר פרנואידיה, השב״כ לא באמת מתעניין בכם וגם משמרת הצניעות לא ממש יכולה לממן מעקב רציף.

קוצקאי

New member
מסכים עם כל מילה

אני בטוח שישנם באלה שאינם שומרים שבת
ואינם מגדירים את עצמם אנוסים וימכרו כל אחד שיכירו

אצלי ביכלל

אנשים באו שתו אכלו יש לי את הטלפון שלהם....אני שוקלת לסחוט כספית את כווולם

זאבי110

New member
פאשלה שהיתה לי

אם כבר מדברים על זה, אשתף אתכם במשהו שקרה לי די לאחרונה. בליל שבת אחרי שסופסופ נהיה שקט בבית, האשה מסופקת, הילדים ישנים בשלוה, זה השעה שלי לגלוש ולצוטט. היה זה ליל שבת אחד שהחבר`ה הקבועים לא היו זמינים, וכאן בפורום איש לא השמיע הגה בשעה ההיא, אז ניסיתי לראות בוואטסאפ את הנראה של כל מיני מכרים, כדי לנסות לאתר אנוס חדש, וסופסופ יהיה אקשן הלילה, אשלח לו הודעה סתמית, ואז הגילוי וההתרגשות שהוא לא לבד וכולם עובדים על כולם וכו` וכו`. וכאן קרתה לי פאשלה איומה ונוראה. גיליתי להפתעתי על איזה מישהי מוכרת שהנראה שלה ממש יותר מידי לאחרונה... וואו אני מתחיל כבר להריץ את הסרט... שולח לה הודעה של סתם איזו נקודה, תוך שניה היא שולחת לי חזרה הודעה; גם אתה כאן בלוס אנג`לס??? (ולמי שלא הבין, בלוס אנג`לס השבת נכנסת באיחור של 10 שעות מכאן, והיא לא אנוסה ולא נעליים, וההסתבכות היתה ענקית)...

בואטצאפ

יש בעיה גם אם אתה לא שולח הודעה, הוא מראה שאתה מחובר.
אצלי הפלאפון מכובה בשבת !

zohar121

New member
וואלה על זה לא חשבתי,

שמע, שמעי, תשמעו.
היום יום שבת ראיתי את הכתבה של אמנון לוי אני מצדיע לכם/ן, כל הכבוד לכם. אתם לא נוטשים את עברכם ומסתכלים לעתיד.

יישר כח
רק שימרו על עצמכים

doodinke

New member
מתי יגיע המפץ הגדול

היום בו יגידו האנוסים עד כאן, ויצאו בקול תרועה רמה.
יש בישראל משפחות מעורבות (שההורים אחד דתי והאחר לא)
מתי יבוא היום ותוכלו לעמוד מול הקהילה והמשפחה ותגידו אפשר גם אחרת. מהיום יהיה אחרת.
ואולי הוא לא זה לא יקרה לעולם...?

קוצקאי

New member
היכרתי משפחה כזו

לא התחברתי לעניין , צריך לקבל חינוך אחר לגמרי בשביל זה
להיות פתוח בראש, ולאהוב אחד את השני
זה לא יקרה לעולם אצל חרדים

זאבי110

New member
בידך סנדר אנחנו מפקידים את נפשינו..

אז אם גם בך נחשוד, הלך עלינו

דווקא זה יכול להיות רעיון טוב

אין לכם איזה חלום שמישהו יוציא אתכם בכוח?

אמנם אין לי את האומץ לצאת
אבל הייתי שמח אם מישהו היה מוציא אותי בכוח.

ואולי אני הטמבל.

למעלה