חשבתם ששכחתי?

m i t a l y

New member
חשבתם ששכחתי? ../images/Emo13.gif

ליל הסדר מאחורינו ובוודאי נפגשנו השבוע עם הורינו. מישהו רוצה לשתף באור או בחושך שהיו ביחסים עם ההורים או בחייכם בכלל?

גלבועא

New member
בוודאי?

אין בוודאי ביחסים של משפחות וילדים והוריהם. יש אולי, סביר, אפשרי
מכאן את מבינה שלא פגשתי את אבי ואף אחד מבני משפחתי בחג. התקשרתי ביום שני לאחי הדוס ואיחלתי לו חג שמח, אחי הבכור התקשר ביום שלישי ואיחל לי חג שמח. הילדים וזוגתי התקשרו לאבי ואיחלו לו חג שמח. [לא אני]. זה אור וחושך מעורבב, אפור.
בפינת האור נמצא ליל הסדר שהשתתפתי בו וגם דיווחתי עליו, והפגישה ביום שני בה נסגר סופית שאני טס ללונדון בחודש מאי לשבוע, ועלי גם לתת שם הרצאה. הרבה שמחה והרבה ריגושים.

היה ליל סדר נחמד ונעים

בניגוד לזכור לי בבית הורי שם תמיד היה מתח באויר, וכל דבר היה צריך "לתקתק" בזמן (לא ברור לי לאן מיהרו) הרי שכאן הדברים זרמו על מי מנוחות. למרבה המזל יש כימיה בין המוזמנים (משפחת כלתי ומשפחתי המורחבת. אמי ואחי עוד הביאו קצת מתח מהבית (נו, מתי יבואו כולם, מתי מתחילים וכדומה) אבל הפעם השתקתי אותם (נדמה לי שאמי אפילו נעלבה,) אבל בסופו של דבר היה נעים. האוכל היה טעים והשיחות קלחו. עכשיו אנחנו במנוחה, בלי משפחה, שנינו לבד, אוכלים חלק מהשאריות ובעיקר נחים.

אנפה2

New member
אני על ליל הסדר כבר כתבתי

ביום חמישי, בתי אמרה שזה אחד מלילות הסדר בהם היא נהנתה ביותר, כיוון שהוא היה קטן במיוחד, בעלי אני בתי ואחותי, בתי לא היתה צריכה להקדיש תשומת לב להמונים, לא תקענו אחד לשני מילים שעושות אנרגיות רעות, ישבנו ונזכרנו בסדרים עם אבי ושאר בני המשפחה, צחקנו בלי סוף למשמע הזכרונות. בקשר לאמי , בנותי היו אצלה בחג, בבית האבות, כל אחת הגיע ביום אחר בלי לתכנן ולקבוע מראש, אחת הביאה לה עציץ קטן ששימח את אמי מאוד, השניה שהתה במחיצתה שעתיים וכאשר אמי אמרה לה : את יכולה ללכת היא אמרה לאמי רוצה להיות איתך עוד קצת כי נעים לי, זה היה תענוג לשמוע, כך אמי סיפרה לי היום כשהגעתי עם בעלי לבקרה בבית האבות. היחסים עם אמי מעולם לא היו טובים כל כך כמו היום, כאשר האשה השתלטנית הזו איבדה כוח, וזקוקה לשרותי, הרבה אני חושבת, כמה טובים היו החיים להיות אילו היתה כל כך רכה ונחמדה כמו שהיא היום, ולא מחמירה ותובענית כמו שהיתה בעבר.

לא כל שבוע אני נפגשת עם אבא שלי

הזמנתי את אחי ואחותי ואת אבא שלי לארוחה בערב חג שני.

חויות מליל הסדר../images/Emo46.gif זהירות - ארוך

ליל הסדר שלנו היה איום ונורא , ואני מתכננת ומקווה שבחג הבא , נחגוג אותו עם בני משפחה אחרים , והחוויה תהיה הרבה יותר נעימה .... ההרכב היה כזה : משפחתנו - בעלי ,אני ושלושת ילדינו - 18.5 (בת) , 16.5 (בת) , 11.5 (בן) . אמי אחותי ושני בניה הבוגרים ( 25.5. 27.5 (מתחתן בקרוב ) האווירה החלה בצורה טובה ונעימה , אלא שלקראת סוף הסדר , בשלב הסרת הכלים מן השולחן , שמעתי לפתע את בנה הצעיר של אחותי( אני הייתי בקומה התחתונה ), צורח כמו משוגע על בתי הגדולה , בצרחות אימה , קללות , גידופים והעלבות , וכל זאת כיוון שהיא בקשה ממנו להכין לה תה . הוא צרח כאחוז אמוק , חזר וחזר על דבריו הבוטים והמכוערים , בלי הפסקה והתנהגותו היתה ממש מעוררת אימה . היא מצידה ענתה לו בפיקחות שאופינית לה , הוא הטיח לעברה שהיא מפונקת , שלא עוזרת , מתנהגת כמו ילדה מפונקת עוד ועוד . (ילדי אכן אינם "עוזרים" גדולים , אך לי כאמם אין הדבר מפריע ), מה גם שאני חושבת שאין זה מתוקף תפקידו ל"חנך" אף אחד מהם . הדבר נמשך ונמשך ( הוא גם החביא בכוונה את שקיות התה , אך אני ראיתי היכן הן נמצאות וכאמור , היא מצידה ענתה לו בפיקחות רבה , ובכך העמידה אותו על מקומו הראוי , ו"האירה " את התנהגותו הפרועה והבלתי מובנת באור המתאים . אלא שבשלב הבא הוא פנה לפתע אלי ( כל המחזה הזה נראה לי כחלום בלהות אליו נקלעתי) והחל לצעוק גם עלי , אמר לי שהיא מתנהגת כך בפינוק "כי כך חינכתי את שלושת ילדי המפונקים , וזאת התוצאה של החינוך שלי ". רק לידיעה כללית ( ולא כהתנצלות ) דעתי היא כי ילדי הם ילדים מאוד טובים , נאמנים , מחונכים , תלמידים טובים , ולי אישית אין טענות כלפיהם , אל רק דברי שבח והרגשת גאווה רבה ,הם אכן לא עוזרים לי בבית , אך כאמור לדעתי אין זה מעניינו ). לגבי בתי המותקפת וללא כל התנצלות , כאבה לה במקרה הבטן . כאשר הוא פנה אלי , ובמקביל נמאס לי לשמוע ולהאזין לצעקות ולצרחות שהוא השמיע , אמרתי לו שנמאס לי מהצעקות שלו ושלא יתערב בעניינים שלנו . מכאן והלאה , המצב התדרדר עוד יותר , כי הוא מצידו החל לצעוק לעברי דברים נוראים , ולכל אמירה מכוערת שהוא צעק לעברי - גם עניתי לו - ולא בצורה נחמדה , אלא במפורש החלטתי לומר לו דברים מעליבים , כי פשוט נמאס לי מההתנהגות הזאת ומהפגיעה שלו בכולנו . כמובן שהלכתי הביתה הביתה מייד , אני לא רוצה לדבר איתו , ולא רוצה יותר בחיים לחגוג איתו שום חג ושום אירוע וגם לא עם אימו ( שגם הוסיפה פה ושם "פנינים" משלה ) . הענין שבגינו אני מספרת לכם את כל הסיפור המבייש הזה , הוא שאני מצידי לא רוצה כמובן לחגוג יותר בהרכב זה לעולם , ואף לא לפגוש את אותו אחיין , ואת אימו ( שהיא אחותי) , אך אימי , שחושבת שתפקידה הוא לשפוט ולהעריך כל אדם ואדם , אומרת לי כי אני מגזימה , כי במשפחה רבים , וצריך לוותר . ברצוני לציין , כי בדיוק לפני שנתיים , אותו אחיין התנהג בדרך דומה (כלפי בני) , וגם אז אמרתי כי אין בכוונתי לראות או לקיים איזה שהיא מערכת יחסים איתו , ואימי שכנעה אותי לסלוח ולהבליג , ועשיתי זאת בלב כבד ביותר , ותוך מאמצים עילאיים. בנוסף לכך , לגבי אימי ( דבר שמרתיח אותי ביותר) הוא שבסופו של היא קבעה שאני היא זאת ש"אשמה" בכל מה שקרה , כי אני התערבתי לפתע המריבה , ולא הייתי צריכה להעלב או להתערב . אני לא מכירה הרבה אמהות שהיו עומדות ושותקות למראה "מתקפה" מוזרה , פראית ומבהילה כזאת של אדם שתוקף אותה מילולית ( למרות , שכאמור היא אכן מבחינת רמה ושכל יכלה להסתדר לבד , אבל הייתי ממש המומה ). אני כיום רותחת וכועסת על כולם : על האחיין , על אחותי (אימו) , ועל אימי , אני לא רוצה לשמוע אותם , ולא לראות אותם לעולם ,ומרגיז אותי ובסופו של דבר , ובאופן אבסורדי - אנחנו הם שלא בסדר . כמובן שאת החגים הבאים נחגוג בחברת משפחתו של בעלי , שהם אנשים ומנומסים ועדינים , ודבר כזה לא , או דומה לו לא היה מתרחש בחברתם , והם משוועים לחברתנו . אילו בתי היתה מבקשת ממישהו מהם שיכין לה כוס תה , הוא היה עושה זאת ברצון רב . בכל אופן , בחברת אותם בני משפחתי , נשבעתי , שלעולם לא אפגש איתם וכמובן לא אחגוג איתם , אם זה נקרא ל"חגוג" אצלהם. אני מרגישה רע מאוד עם כל האירוע הזה , אך אני לא מוכנה לראות את פניהם , או לדבר איתם יותר .

גלבועא

New member
גם אני שואל: היכן אמו?

הסדר נערך אצל אחותך, אני מבין. אולי היו דברים קודמים שאינך מודעת להם, שהתפרצו בצורה כזו. אני אישית מסכים עם ההחלטה שלך, מבחינתי, גם אני לא הייתי מראה את פרצופי שם לעולם.

עוד פרטים בנושא זה

תודה על תגובותיכם : לגבי מיקום הסדר - הסדר היה אצל אימי , גם בסדר זה וגם בזה שהזכרתי , לפני שנתיים ,בו הוא גם התנהג בבוטות .( מאז ועד הסדר השנה - היה שקט מצידו . לכן אני חושבת שהוא גם פגע באימי כמארחת ובייש אותה בביתה .)אמרתי לה את זה היום ) לגבי אחותי - היא אכן לא התערבה והדבר אכן הפריע לי מאוד , גם לפני שנתיים כאשר היתה עוד התפרצות כזאת בלתי מוסברת שכזאת כלפי בני , גם אז אמרתי - איך לא יכול להיות שהיא לא קמה ואמרה משהו , כי זה לא משנה שהוא אדם בוגר , אין הדעת סובלת לראות התפרצות גסה שכזאת ולא להגיב. אך כאמור , גם אז אמי שכנעה אותי לסלוח ולהבליג . לפי הסיפור המטורף , נראה שאנחנו(המשפחה המצומצמת - בעלי , אני וילדי ) איזה משפחה מופרעת ובוטה ,אך לא כך הדבר . אנחנו משפחה נורמטיבית ונעימה , עם יחסים בין- משפחתיים נעימים וסבירים (חמישתנו). לי נראה שהוא , משום מה , בדרכו הגסה והבוטה , פשוט רצה ל"פוצץ " את הערב הזה , ולא ברור לי למה ? אך מה שחורה לי במיוחד , הוא האבסורד המקומם - ש"אני היא האשמה" . אני במשך שלושת הימים האחרונים , מאז אותו אירוע ועד היום , הייתי ממש המומה , וממש הרגשתי ( פיזית) , לא טוב , ורק היום אני מתחילה להתאושש קצת , הן מבחינה פיזית , והן מבחינה נפשית .

אנפה2

New member
תפוזינה, לדעתי כדאי לך לפתוח את

העניין עם אחותך, אני מתכוונת באחד הפעמים הקרובות שהיא תתקשר אלייך, או שתזמיני אותה לבוקר עם ארוחת בוקר וכוס קפה במסעדה או בבית קפה, תדברו בינכם וכך תגלשו לנושא האחיין , ותשאלי אותה. אולי יש משהו שאת לא יודעת, ואתן לך דוגמא : יום אחד הלכנו כל משפחתינו המורחבת לחגוג יום הולדת לאמי במסעדה, אחיין שלי ישב בקצה השורה ליד הקיר, סובב את ראשו לקיר והתחיל לדבר איתו. לאחר הארוחה צילצלתי לאחותי ואמרתי לה , את יודעת שהבן שלך דיבר עם הקיר, והיא אמרה לי מה פתאום את מדמינת לעצמך, לא אלאה אתכם ולא ארחיב את הדיבור , רק אספר לכם שהוא באחד מהתקפי הזעם שהוסתרו מאיתנו לקח סכין ודקר את אחיו הבוגר, התברר שיש לו "סכיזופרניה" ניסו להסתיר מהמשפחה המורחבת, אבל זה היה רק עניין של זמן וגילינו את זה. אולי לאחיין שלך יש איזו שהיא מחלה ואתם אינכם יודעים עליה ?, אולי הוא אלים גם כלפי אמו ולכן לא יצאה לגונן על בתך, כשלא שואלים לא יודעים, המון אינפורמציה לפעמים מוסתרת דווקא בתוך המשפחה. לי התפרצות כזו על כלום מאותת שמשהו רע קורה שם.

גלבועא

New member
אני מצטרף לדברי אנפה

גם אני ממקרא דברייך חשתי שיש לבחור משהו ושאמו מסתירה, ושהדרך שלה להתמודד היא העתקת האשמה למקומות אחרים ולאנשים אחרים. אגב, אין לו אבא?

pf26

New member
נשמע חולני לגמרי

גם אם הוא חושב שילדיך מפונקים, גם אם לא התחשק לו להכין תה, יש המון דרכים להגיד את זה לפני שפורצים בצעקות ובקללות. את אומרת שזה קרה גם לפני שנתיים, וכנראה שזה לא טופל אז כמו שצריך. לפני שיחה עם אחותך, נראה לי שאת צריכה שוב לשוחח עם אימך. אולי יש משהו שהיא יודעת ושאת לא? כשתשוחחי עם אחותך את צריכה להביא בחשבון שהיא תגונן על בנה (לא ברור לי למה, אבל כנראה שזה מה שיקרה), ואת צריכה להבהיר לה שבדיוק כמו שהיא אמא, גם את אמא וצריך לנסות לפתור את העניינים בין האמהות. אישית - לא הייתי חוגגת איתם עוד שום חג. מבינה אותך.

אנילה1

New member
שלום לכולם, אני חדשה. אמנם הורי כבר

לא בחיים אבל יש לי ילדים. אז זה נחשב? מותר לי להצטרף? את אנפה אני מכירה מפורומים וקומונות אחרות. אחלה אישה. בקשר לעניין האחין, אני מסכימה עם אנפה. יש לבחור הפרעה נפשית מסויימת, זה יכול להיות סכיזופרניה. (יש לי חברה שיש לה בן חולה בסכיזופרניה ויום אחד הוא התנפל עלי בבנק, בהתחלה לא הבנתי מהיכן זה נפל עלי. אבל בהמשך הוא אמר לי שהוא כועס עלי כי אני מזדקנת
, ברגע הזה הסכמתי איתו והוא הפסיק את האיומים על חיי ועל חיי אחי). יש עוד הפרעה שקוראים לה הפרעת אישיות גבולית. שבה מערכת הרגשות מאוד רגישה ומוקצנת, וכל שטות הכי קטנה יכולה להביא למתח פנימי שפורץ מילולית בצורה נוראית ומעליבה וברוגז עצום. לא תמיד בעל ההפרעה מודע לפרץ הרגשות המוגזם. הוא בטוח שהוא דיבר בשקט. בייחוד אם התופעה חוזרת על עצמה, יש להניח שיש איזו הפרעה אישיותית. זה מפחיד ומזעזע, אבל זה לא אישי. לדעתי הבחור זקוק לטיפול.

pf26

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גם כשההורים לא בחיים, הם עדיין איתנו. אבא שלי איתי תמיד, גם אם לא פיזית.

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה אנילה ../images/Emo141.gif

ותודה לך על המידע שהבאת לנו...
התשארי?

אנילה1

New member
מיטלי, נראה לי שהפורום הזה מתאים

לי. בשמחה אצטרף אליכם. תודה על קבלת הפנים הנהדרת.

למעלה