חשבתם שלכם רע?

frost73

New member
חשבתם שלכם רע?

אני מבין שרוב (אם לא כל) החברים בפורום הזה הם יוצאי ברית המועצות... תמיד יש את הסטיגמה והקטע הזה שקשה ליוצאי ברית המועצות והם עובדים בעבודות גרועות וקשה להקלט. בכל מקרה, הגעתי למסקנה שלי אפילו יותר רע. למה? שימו לב. כל הסבים וסבתות שלי הם יוצאי רוסיה/אוקראינה, ההורים שלי נולדו בארץ וגם אני. אני נראה ממש ממש רוסי מכל הבחינות. עור מאוד לבן, שיער וכו'.. לפעמים יש עולים ששואלים אותי משהו ברוסית/אוקראינית, והם מופתעים שאני לא דובר רוסית/אוקראינית כי אני נראה לכם כזה. פעם ביקשתי מהסבים ללמד אותי את השפה, אבל הם די הסתייגו מזה כי כשהם עלו בשנות ה20/30/40 זה היה מטעמי ציונות, וחלק מכל האידיאולוגיה שלהם זה כל הקטע של "כור היתוך" ולשכוח את השפות שהיו בגולה באירופה, ככה שאני יודע ממש מעט מילים בשפה ולא יודע קרוא וכתוב ברוסית. אז רק רציתי לשתף... אני כאילו לא שייך לאף אחד מה"מחנות"... מצד אחד אני נראה רוסי ויש תרבות של ברית המועצות בבית, מצד שני אני לא יכול לדבר וגדלתי בארץ... אז זהו... תהיו שמחים שלפחות אתם "שלמים" ולא סוג של עוף מוזר כמוני...
 

TaL53

New member
קודם כול

אם אתה כול כך רוצה ללמוד רוסית תלך ותלמד ללא קשר לסבים שלך:) רצון משיג גם יכולת. שנית, מראה לא אומר כלום- אבא שלי הוא יחסית שחום עם שיער מקורזל ולא פעם חשבו שהוא מרוקאי, העניין הוא איך אתה מגדיר את עצמך. שלישית, אתה רוצה להגיד לי שאין לך חברים? שאתה מרגיש בודד? אתה לא מרגיש שייך לחברה? לא נראה לי, אולי פשוט עדיין לא גיבשת לגמרי את הזהות שלך למרות שאתה יליד הארץ מה שמשייך אותך לישראל הרבה יותר מאיתנו (ככה לפחות הבנתי מאנשים מסויימים). לסיכום, אני מכיר יותר מדי בלונדינים-לבנים ישראלים שלא ממש מרגישים "תלושים" ככה שבאמת אין לך שום סיבה לסבול.
 
אני יותר בהירה מרוב רובם של העולים.

ובכל זאת אף פעם לא התייחסו אליי כמהגרת. סביר להניח שהינך מחזיק בסמננים "רוסיים" אשר חוצים את גבולות המראה החיצוני.
 
תגובה...

חבר, נראה לי לקחת ת'עניין קצת קשה מידי. בערך כל המדינה מורכבת מאנשים בסטטוס שלך, כל האשכנזים בארץ הם דור שני ושלישי של חבר'ה שחיו באירופה ועלו ארצה בשלב כלשהו. כנ"ל התימנים, המרוקאים, התוניסאים, העירקים וכו.. וכו... ראיתי פעם בחור תימני שטוען שרע לו בחיים בגלל שסבא שלו לא מלמד אותו תימנית?! באמת... להפך, אתה צריך להרגיש טוב עם עצמך, מצד אחד אתה יכול להתגאות בשורשים הסובייטים שלך, ומצד שני להגיד תודה שאתה וההורים שלך לא הייתם צריכים לחוות את כל הקשיים הקשורים בעלייה למדינה זרה.
 

frost73

New member
אתם צודקים...

זה לא עושה לי הרבה בעיות או משהו, פשוט מעצבן שחושבים שאתה עולה חדש ואתה ממש לא...
 

TaL53

New member
נוו..אז למה אתה מייחס לזה

כזאת חשיבות?! יאללה..למי אכפת מה חושבים האחרים?!:)
 

Schmetterling

New member
אתה חושב שלך יש בעיה?

אימא שלי אוקראינית, ואבא שלי ערבי ישראלי. נולדתי בקייב, ואז עברתי לפה בכיתה א'. תקועה בין מליון עולמות. דוברת 5 שפות. לא נראית לא רוסייה ולא ערבייה. לא מרגישה שייכת לשום מקום.
 

Schmetterling

New member
הא-הא!

 

TaL53

New member
חחח

מזכיר לי משהו שקרה לי פעם- כשעשיתי פעם קורס בת"א עשה איתי קורס בחור אחד שאבא שלו ערבי מהגליל ואמא שלו אוקראינית..ככה שהוא דובר את שתי השפות אבל הוא נראה יחסית ערבי. נסעצתי איתו פעם באוטובוס ומולנו ישבו שתי סבתות רוסיות כאלה..ובאותו הזמן הבחור הזה דיבר בערבית בפלאפון עם אבא שלו, אח"כ איך שהסתיימה השיחה אמא שלו מתקשרת והוא מדבר איתה רוסית..קיצר שתי הסבתות האלה כמעט קיבלו שם התקף לב על המקום:)
 
קצת חוש הומור לא יזיק לכם.

במידה והיית מחזיק ביכולת הפואטית המינימלית, היית מבין שמשפט כמו "מותר לעשן פה?" אינו יכול להוות אוצר מילים שלם, ושמדובר בהלצה.
 
שתיהי לי בריאה... ../images/Emo5.gif

בטח לא קל המצב הזה.. איזה שפות את דוברת (רוסית, עברית, ערבית, אנגלית, ו.. אוקראינית?) ואיך זה קרה? מה אבא שלך הגיע בזמנו ללמוד בבריה"מ/אוקראינה וככה הוריך הכירו? ספרי קצת..
 

Schmetterling

New member
אמ...

אבא שלי למד רפואה באוקראינה. הם הכירו. התאהבו. חתונה. אני. כל הבולשיט שמסביב.
 
למעלה