חשבתם שאתם נקיים, מה?

אוֹחַ

New member
חשבתם שאתם נקיים, מה?

"כפר גלובלי", "שפה אחת ודברים אחדים"... בבקשה (אני רק מקווה שאני לא חורג מתחום הנושאים של הפורום): השבוע הונח על שולחני פרוספקט של חברה סינית המייצרת כלי-נשיפה. להשכלה כללית: התותתחים בייצור כלי-נשיפה הם היפנים (למעשה, הם תותחים כמעט בהכל), כמו-גם הגרמנים, האמריקנים... כיום, כידוע, רוב מוצרי המדף המיוצרים בייצור המוני, מיוצרים במזרח. במזרח, קרי: טייוואן, סין, קוריאה ובנותיהן. בהתחלה היה מדובר במוצרים שמקורם בארצות המערב - התכנון, והפיתוח נעשה תחת סטנדרטים מתקדמים, ורק את שלב הייצור העבירו למדינות שהזכרתי, שם הייצור זול יותר. מוצרים אלו נחשבים מוצרים איכותיים, ולא מעניין איש איזו קללה שמע הסקסופון על הבורג האחרון שלו, שלא רצה להסגר (מן הסתם הוא שמע "נננננ...
", שזה, למעשה " ססססס...
" בסינית). עם הזמן מדינות מתפתחות אלו פיתחו מוצרים משלהן, עליהם הן חתומות משלב התכנון והפיתוח ועד הייצור, האריזה והמשלוח. מוצרים אלו נופלים בהרבה באיכותם מהמוצרים שתוכננו ופותחו במערב. החברה המדוברת, עד כמה שהצלחתי להבין, היא חברה סינית. אבל כבר בשער של הפרוספקט כתוב באותיות מעוצבות, באופן שנראה חלק מהלוגו: Japanese technology. כמו"כ, כל כמה שורות, וליד תאור של כל מוצר הם תוקעים לך את הקטע היפני הזה "המהנדסים היפנים שלנו", "המכונות היפניות שלנו" וכו'. נו, עד כאן עוד הסכמתי לאכול את הלוקסושי הזה, אבל עד כאן! עד שהגעתי לתמונות שבעמוד האחרון. בתמונות האלו רואים כל מיני סינים קטנים
שוקדים על הכלים, אבל התמונה שצדה את עיני היא זו שבאמצע. תווי הפנים ברורים מידי: יש פה יפני (רואים שהוא יפני) המבט והלבוש אומרים "אני מהנדס יפני שבודק סינים", ולידו סיני (שוב, רואים) שחוסר מבטו, הלבוש והיציבה אומרים "אני עובד סיני שמשתדל לא להפריע ליפני שבודק סינים".
טוב, קצת הגזמתי פה, אבל בכ"ז יש פה משהו שצד את תשומת ליבי, ולו רק בגלל שניתן להבחין בכך על נקלה. אם נניח היה מדובר במהנדס גרמני שבודק עבודה רוסית, לא היה בכך כלום. אולי אפילו הרוסים היו מצלמים את גרישה השומר, במבט חמור-סבר (גרישה, אתה שומר היום עוד שעתיים) וכותבים ליד התמונה: טכנולוגיה גרמנית. יש דבר שנקרא אבק לשון הרע - אתם לא חושבים שזה אבק של גזענות?

אטיוד5

Active member
כלי הנשיפה הכי נחשבים הם עדיין ...

צרפתיים. לגבי הקלרינט - השמות המובילים הם lebalnc, selmer, buffet. מפעל buffet העסיק בזמנו את בודק האיכות האולטימטיבי - יונה אטלינגר ז"ל שניגן בתזמורת הפילהרמונית.

האם זה לא מוכר גם במקומותינו? אבק

יש הרבה גם באזורנו. מאיפה באה תחושת העליונות היפנית הזו? מאיפה רגשי הנחיתות הסיניים? למה הם נותנים להם פומבי? למה לא מתביישים בזה? שאלה: כתבת "אם נניח היה מדובר במהנדס גרמני שבודק עבודה רוסית, לא היה בכך כלום." למה?

אוֹחַ

New member
לגבי שאלתך האחרונה -

בגלל השוני שבתווי הפנים. זה למעשה מה שצרם לי בתמונה הזאת - זה נראה כאילו הם עושים שימוש בהבדל שבתווי הפנים.

למעלה