חשבתם פעם......

חשבתם פעם......

איזה מסכנים ילדים להורים גרושים...... אימי סתם סיפרה לי על בחור טוב שהשדכנית הציע לה....יש שהיא הזכירה הורים גרושים...אמרתי יאלה תעברי לבחור הבא אפילו לא רציתי לשמוע מה שמו....... ופתאום כזה קלטתי עד כמה מסכנים הילדים האלה שיכולים להיות מקסימים טובים חכמים עם לב זהב,שכל חטאם זה שהם נולדו להורים שלא הסתדרו עם עצמם!ריחמתי עליו! לכן רובתי,תחשבו טוב לפני שאתם מתחתנים!תלמדו טוב איך לחיות עם הבן/בת זוג,אל תמהרו לוותר על הזוגיות, תהיו פתוחים לייעוץ אם יש בעיה!כדי שלא תאמללו את ילדיכם! בהצלחה חברות/ירם והעיקר זה שכולנו נמצא את אהבת חיינו בקרוב ממש
משיח נאו

אני לא חושבת כמוך

יש רתיעה מהעניין אולי אבל במקרה כזה תמיד אני מבררת מתי הם התגרשו. אם לא מזמן זה אומר שהוא חי עם הרבה מריבות ולחצים רבים מבחינתי זאת משפחה הרוסה אבל אם הההורים גרושים עוד מילדות אז מה הבעיה פה..? כמו שלא אשלול בחור יתום ככה גם פה.

עצם זה

שהוא חי בלי דמות אבהית יש בזה בעיה! אדם בריא זה אחד שיש לו אבא ואמא אוהבים ותומכים ומי שאין לו את זה ברור שיש לו הפרעות וקשיים הקשורים לילדות! למרות זאת יש כאלה שיש להם אבא ואמא אך הם כל הזמן רבים ככה שזה לא הפרמטר.... בכ"ז יש רתיעה מהצעה כזו כי מה שלא יהיה לילד נשאר דפוס החשיבה בתת מודע שאם לא מסתדר משו ישר הולכים לרבנות......

תאמיני לי

אחרי מה שעברתי אמרתי לאמא שלי "רק יתום"!! לכי תסתדרי עם אמא שלו... סיוט.

Silly Wisdom

New member
צר לי לומר לך יקירתי,

אני ממש לא מסכנה. וגם לא הבחורים שנפגשתי איתם. והמון בחורים חרדים מהבית עם "משפחה שלימה" מסכימים להפגש איתי. אני לא אומרת שלגירושין אין השלכה על הילדים, ברור שיש. אבל יש אנשים שמטפלים בזה ויש כאלה שלא... ושווה לבדוק. ולאלו שלא רוצים להיפגש- אני אומרת תודה לאל שחסך לי היכרות עם אדם שיטחי ומצומצם. כי כל מי שיפגוש אותי או את אחותי יראה שאנחנו באות ממשפחה מטופחת שבחיים לא היה חסר לנו כלום, משפחה חמה ואוהבת, והמון שמחת חיים. בקיצור- אני מבינה אותך, אבל אני חושבת שבכל זאת כדאי לך לשול פעמיים...

סליחה אם פגעתי,

אבל אני לא הראשונה שחושבת ככה...זלא שיטחי זה חשש מוצק ויש סקרים המראים שילדים להורים גרושים נוטים להתגרש יותר...

Silly Wisdom

New member
חח לא נפגעתי :)

ואמרתי לך שאני נוטה להבין אותך... אבל ההבדל ביני לביניך זה שאני בודקת יותר לעומק את הבחור. לא חסר בחורים וילדים להורים גרושים שלא היית חושבת שהם כאלה בחיים... ואני לא שמעתי על הסקרים האלה... להיפך אני יותר מנסיון אישי שאני יותר בודקת לעומק את מושא "אהבתי" לפני החתונה. ועדיין אם חלילה זה לא יצליח, אני אעשה הכל כדי שזה כן! וגירושים זה כמובן המוצא האחרון...

זה נורמה

חברתית תרצי או לא..... אני יודעת שהעולם אכזר וזלא יפה!מצד שני זה מאד מפחיד...כי מי יודע מה ההשלכות......

תראי

אני בשידוך עם בחור שההורים גרושים ולא היתה לי אפילו שניה של מחשבה למה אני בכלל שומעת ואני ממשפחה נורמלית לגמרי מי שחי בתוך החברה ומה קורה בה זה גרוע !

מסכנים...?

מסכנים הם לא! אולי הם נושאים 'חבילה' גדולה יותר..ומאתגרת יותר.. בדיוק כמו יתומים...שמתרבים לצערנו בשנים האחרונות.. זה עניין של מוכנות נפשית שלך לסיטואציה,ולבחור שגדל בסיטואציה.. ולא ניראלי שיש קשר לזה שהם יתגרשו גם.. כל מקרה כדאי לבדוק לגופו! יש ביניהם מקסימים ובריאים בנפשם!בדיוק כמו בכל פילוח חברתי אחר..

איך בודקים כל מקרה ל

גופו?תסבירי לי?מה אתחקר אותו?אשלח אותו לפסיכולוג לבדיקה?או לגרפולוג? סה"כ אני צעירה וכבר צריכה להחליט על דברים כ"כ הרי גורל......

מבררים

את העובדות..מתי התגרשו וכאלה.. שואלים ספציפית בעדינות על הנושא הזה חברים ובני משפחה...איך הוא מתמודד עמזה... איך הלך הרוח בבית..וכו ושוב, זה עניין של בשלות נפשית שלך...

למעלה