חשבתי

untitled

New member
חשבתי

אם מישהו מכם מעוניין בתויים ואקורדים של ג´אז, אז מכיוון שיש לי כרגע מאגר ענקי (כן כן מותר לי להשוויץ קצת לא?) אז יש סיוכי טוב שיש לי את זה שם ואני אוכל לסרקו את זה לכאן לרווחת הכלל ועוד דבר, את רוב (99%) מהדברים שם אני לא מכיר אז מה שאני חושב שאני אעשה זה פשוט אראה כרגע בתור התחלה משהו שהוא לא מאד מסובך, ואז אני אשאל כאן על המבצע (ואת השר עצמו אני אוריד כמובן) ועל בכלל דעתכם על השיר כרגע הדבר היחיד שראיתי שם ואני מכיר (ולא עברתי עדיין על חצי ספר אפילו) זה automn leaves

MuffinMan

New member
אוקי

אני רוצה קטע פשוט של BILLY EVANS לפסנתק אם אפשר.... ו TAKE 5 של DAVE BRUBECK! תודה מראש!

untitled

New member
איך קוראים לקטע?

זה מסודר לפי שירים ולא לפי אמנים ודרך אגב זה בתווים ואקורדים, לא בטאבים (למרות במחשבה שנייה לדעתי אין דבר כזה טאבים לג´אז...וטוב שכך) לגבי טייק 5 אני בודק עכשיו שנייה לא מצטער אין לי אה ודרך אגב אני לא זוכר מי שאל כאן פעם עבור דברים שנכתבו במיוחד לבאס אז יש כאן כמה...

MuffinMan

New member
המ...

אני לא יודע שם של קטע.... אני יחפש... תודה בכל זאת

plutoT

New member
יש איזה משהו דווקא שאני רוצה...

תבדוק אם יש לך במקרה את every body need someone to love אני מכיר רק את הביצוע של האחים בלוז לזה, אבל אולי זה של מישהו אחר במקור...

untitled

New member
גם אני הייתי רוצה את זה

אבל אין לא יודע יש שם כל מיני אומנים ששמעתי עליהם מילה או שתיים אבל לא יותר מזה, ואשמח אם מישהו כאן יפרט על: מילס דויס הרבי הנקוק גורג בנסון אני עוד מעט יעשה רשימה מסודרת של כולם

MuffinMan

New member
אני ירצה קטע של הנקוק

אני יחזור איתך על זה... ואלוי גם של מיילס דיוויס KIND OF BLUE... אני יחזור עם שמות מאוחר יותר... תודה

wiz

New member
ג´ורג´ בנסון....

אין לי הרבה מידע ביוגרפי עליו, אבל הוא אחד האנשים שמשכו אותי לג´אז... ראיתי הופעה שלו במיוזיק, והבנאדם תותח! הוא נגן ג´אז ענק, ומוזיקאי גדול עוד יותר. הוא גם אילתר וגם ניגן כל מיני קטעים כתובים, ואין מה להגיד - הוא יודע לעשות את זה טוב! הוא גם ההוכחה שאיבנז זה לא רק לרוק
wiz

greblin

New member
אני מחפש קטע מסוים של מיילס דייוויס

לקטע שלו שאני מחפש קוראים : Compultion אני לא חושב שיהיה לך אותו אבל אולי, תודה בכל אופן הרבי הנקוק, מיילס וג´ורג´ בנסון הם שלושה מוזיקאים שיש כל כך הרבה לפרט עליהם ומה הם עשו. אפילו קווים כלליים קשה לי לתת לך כאן. אבל בעיקרון, מיילס - חצוצרן, בנסון - גיטריסט, הנקוק - פסנתרן, ששלושתם השפיעו על דברים מסויימים בג´אז והכניסו דברים וסגנונות חדשים (ויש יותר מדי דברים לפרט עליהם אבל אין לי כוח לכתוב כל כך הרבה וגם אין מספיק מקום).

V.W

New member
בטח שיש מקום

ואני למעשה אשמח אם תוכל לפרט אפילו על אחד מהם כדי שיהיה משהו לצרף למאמרי הפורום

greblin

New member
בקרוב (ל V.W)

אני מגיש עבודה לריסטל שלי, על מיילס דייוויס. זאת אמורה להיות עבודה גדולה אז כשאני אסיים אותה אני יכול להעלוץ אותה אילך

untitled

New member
תודה!

ואני מתחיל לחשוב שאין בספר שלי שום דבר מוכר הנה אני מביא שמות של עוד כל מיני אמנים אלא שעליהם בחיים לא שמעתי האירו את עיני sonny rollins duke ellington antonio carlos jobim joe henderson mark murphy benny goodman the yellowjackers charlie parker ויש עוד רבים שאני ארשום אחר כך

funkbass

New member
סתם שמות.......

רק כמה שמות של הגאונים של הג"אז ..... המוזיקאים שעיצבו את הג"אז והשפיעו על מוזיקאים מכל הסגנונות

plutoT

New member
אוי בחייך...

דבר ראשון, תחפש באינטרנט חומר עליהם יש המון... חוץ מזה, השמות שכתבת הם ממש אבני דרך בג´אז... למשל duke ellington, הוא היה פסנתרן, והוא היה אחד הראשונים שכתב עיבודים לג´אז... ה realbookמלא בדברים שלו... benny goodman היה קלרניטן מצוין, שהוא אולי הלבן שהכי הצליח בג´אז, והוא מאוד קידם אותו גם... אממ, מי עוד... jobim joe henderson, היה מלחין דרום אמריקאי, שכתב המון מה שנקרא בוסה נובות, ומי שהביא אותן לג´אז היה בעיקר סטאן גאץ... גם שאר השמות שכתבת הם מאוד מוכרים, כמו למשל צ´ארלי פארקר, שהיהאחד מהמיסדים הגדולים של הביבופ, פשוט אין לי כוח לכתוב על כולם, ואני גם לא יודע מספיק... אבל באמת כדאי לך לבדוק עליהם...

funkbass

New member
plutoT

אני מופטע לטובה ... לי לא היה כוח לכתוב את הדברים האלה (חשבתי שאנשים בטח לא ידעו במה מדובר) אז זרקתי הודעה צינית ... אבל שיחקת אותה !!!

untitled

New member
תודה

למרות שהציניות קצת הרגיזה אותי, בכל זאת זה פורום ובפורום אמורים גם ללמוד משהו, אז נתתי ככה גם לעצמי וגם לכל מיני כאלו שאוהבים ג´אז אבל לא מתמצאים כל כך בדיוק כמוני הזדמנות להכיר חלק מהשמות, ובאמת ללכת למצוא עליהם חומר

למעלה