חשבתי שכבר אי אפשר לפגוע בי

חשבתי שכבר אי אפשר לפגוע בי

הבן שלי בן 7.5, אוטיסט בתפקוד גבוה.
חשבתי שכבר ראיתי הכל, או לפחות כמעט הכל. אני כבר לא מעיר לאנשים כשהם קוראים למישהו מוזר "אוטיסט", או כשמשתמשים בזה בתור קללה.

והנה היום, מישהי באחד הפורומים, שאני יודע שהיא אדם מגעיל ונמוך מצח... מישהי שמשתמשת בדרך קבע בבעלי מוגבלות (פיזית, פיגור ועוד) כדרך לעלוב באנשים.... הפנתה מישהו (לא אותי) לפורום הזה כצורה של עלבון. משהו בסיגנון "הנה הפורום שמתאים לך ולבן שלך (הוא תינוק, לא מאובחן או אפילו "חשוד"). אולי זה טוב לו, הוא יחיה בבועה ולא יבין שאתה אבא שלו".

ואני הרגשתי - פיזית! - איך הדם עולה לי לראש. זיעה קרה הציפה אותי. מזל שהיא לא עמדה לידי באותו רגע, אני לא יודע אם לא הייתי עושה משהו שהייתי מתחרט עליו.
אז עניתי לה בסגנון שלה - בעלבונות נחותים ובכעס. אח"כ נרגעתי, ועכשיו אני סתם מעליב אותה כסוג של שעשוע להעביר את הזמן.

אבל הופתעתי מעוצמת הרגש שחשתי.

זהו, סתם רציתי לשתף.

לצערי אני מכיר את זה מקרוב

מאנשים שעיוותו דברים שכתבתי בבלוג שלי כדי לפגוע בי על דברים אחרי לגמרי, ועוד טענו שזה מה שכתבתי...
האינטרנט לפעמים משחרר את הרוע בבני אדם, ואנשים שמעיזים לכתוב על מישהו שהם לא מכירים דברים שבחיים לא היו מעיזים לכתוב לו בפנים, וגם בפורום רואים את זה לא פעם.

TikvaBonneh

New member
זה בגלל האנונימיות

הם לא מבינים שעומד מולם בן אדם אמיתי עם רגשות שקורא את זה.
הם רואים רק מסך ומקלדת.

רואה 6 6

New member
אה,טעות,הם יודעים טוב מאוד שיש אדם שם.

פשוט אין להם מה לשלם.
הם יכולים,שנאמר,להפליץ ולהשאיר את הריח בלי לסבול מהשלכות.
(בחוץ אנשים כאלה מקבלים בוקס לכל הפחות).

arana1

New member
זה לא

האנונימיות בסך הכל מאפשרת לאנשים לבטא את מה שעומד מאחורי העמדה והגישה שלהם בחיים ברגיל
האשה שכתבה את זה מתנהגת ככה גם בשיגרה
אלא שאז היא לא אומרת את זה ישירות(אולי כן ואולי לא)
זה לא הופך את זה למזיק פחות
למעשה אז זה מזיק יותר כי זה משפיע על בחירות והחלטות וגישות בלי שיש לאדם המושפע יכולת לאתר ולהתמודד עם הרוע שנעשה לו

הרי מה שהיא ביטאה מבטא גישה שהיא לגמרי שגורה
גם על חלק מאוד נכבד ובכלל לא מכובד של בעלי המקצוע
שרואים את האוטיסט כמי שחיי בבועה ולא מזהה את ההורים שלו
הרי בדיוק גם בגלל זה מפעילים על האוטיסטים את מכבש הטיפולים

arana1

New member
זה רוע לא להתייחס לאוטיזם כלקות

ולפרש התנהגויות אוטיסטיות על דרך החיוב במקום על דרך השלילה כמצוות אנשים מלומדה

כך לפחות חלק מהאנשים שחושבים שהם טובים חושבים

homealone

New member
באינטרנט יש אפשרות לחסום ולהתעלם

מסמנים את היצור, מכניסים אותו לרשימה שחורה: ויותר הוא לא קיים.

רואה 6 6

New member
היא גם רעה וגם מטומטמת,מסכימה איתך

אבל תימנע ממגע איתה.יותר בריא בשבילך.אם היא תנסה לטפס עליך ספציפית יש לי כמה תגובות להציע לך.אם תרצה באמת,דבר איתי במסרים אבל בגדול,הבריאות הנפשית שלך יותר חשובה. היא כבר הורידה אותך למטה שאתה מעליב אותה כדרך קבע.

schlomitsmile

Member
מנהל
אל תתן לה להוריד אותך לרמתה לא מגיע לה להכנס ככה לנשמתך ולהשפיע עליך.
אם אתה יכול, אחרי שתיית כוס מיים ונשימות עמוקות,
להשתמש בהערותיה העלובות כהזדמנות להסברה טובה באותו פורום-
מעז ייצא מתוק.
אם לא, תפוס מרחק מהאומללה.

אני בהלם

איזה אנשים מסכנים וטפשים שלא יודעים לקבל את האחר אני פשוט תמיד מאחלת לאנשים שמדברים ככה בליבי שילכו .......................

למעלה