חשבתי על משהו

no1234

New member
חשבתי על משהו

את האמת שחשבתי על זה כבר כמה פעמים... אולי בעתיד לעבוד במשהו שקשור לגמגום.. בערך כמו ברברה דם... וככה אני גם אבטיח לעצמי לתרגל את השיטה כל הזמן, גם לא אתבייש ואפילו יהווה דוגמא לכולם.. אולי יוםא אחד עוד תקראו עליי:) סתם

שמחה99

New member
נשמע מצוין!

בן כמה אתה/את? זה יכול להיות רעיון מצוין: גם מקצוע מעניין ומאתגר, גם תבין יותר את המטופלים שלך, וגם תתרגל... אולי עוד אבוא לטיפול.....

shuky63

New member
לפני הרבה שנים כשעוד חשבתי שגמגום

הוא דבר שניתן להעלים לחלוטין,הרעיון של קלינאי תקשורת מגמגם נראה לי מה זה רע. היום כשאני יודע זה שהגמגום אמור ללוות אותנו כל חיינו אבל ניתן לשלוט בו ולדבר בשטף רוב הזמן,זה נראה לי רעיון נהדר. זה נותן למטופל הרבה תקוה ועם זאת מעמיד אותו בפרופורציות כי רוב המטופלים חושבים שהטיפול יעלים להם לחלוטין את הגמגום ובסוף כשמבינים שזה לא כך מתיאשים ונשברים.

galshifi

New member
חוקרים מגמגמים

מגדולי החוקרים (ומטפלים) בתחום הגמגום היו מגמגמים בעצמם. למשל Van Riper ו- Johnson. יישר כח

no1234

New member
:)

אחלה... אני בת 19. אתם יודעים איפה אפשר לקבעל מידע על עבודה בעתיד מהסוג הזה?

shuky63

New member
את חיבת להתחיל בחוג להפרעות בתקשורת

באחת האוניברסיטאות.אומנם הלמודים הם על כל ההפרעות הקימות בתקשורת אבל זה הבסיס ממנו אפשר להתמקצע בתחום הגמגום בתארים המתקדמים.

no1234

New member
ואוו

זה מקצוע שמעניין לדעתי את כל המגמגמים ... אשקול זאת לעומק

אורןן22

New member
גם אני בדקתי את זה פעם

אבל לימודים לקלינאי תיקשורת לוקחים 6 שנים לפחות או יותר אני לא ממש זוכר

no1234

New member
הגיוני שזה הרבה שנות לימוד

זה יוצא טוב בסוף.. גם מרוויחים מזה טוב, לא?

shuky63

New member
איך הגעת ל6 שנים?הסתכלתי באתר

של בית הספר להפרעות בתקשורת של אוניברסיטת חיפה(בלינק המצורף)ומדובר ב3 וחצי שנות לימוד ועוד שנה של עבודה תחת פיקוח במרפאה מוכרת. מה שכן קצת הפתיע אותי,זה שלמרות שידעתי שגמגום הוא רק חלק קטן מהלמודים הופתעתי עד כמה הוא קטן ביחס לכל תחומי הלימוד. קלינאי תקשורת שלמד רק קורס אחד על גמגום במהלך התואר רשאי לטפל במגמגמים וזה תלוי רק בו אם ירחיב את התמחותו בלמודים נוספים.

almonit23

New member
כל הכבוד לך,האמת שבזמנו גם

רציתי ללמוד מקצוע זה אבל חשבתי שזה רעיון לא טוב, בגלל שאני עדיין מגמגמת, חשבתי שכל הפציינטים יתייאשו מראש ,כי אם השיטה שלי כ"כ טובה אז למה אני לא מיישמת אותה על עצמי. אבל נראה לי שהיום אולי הייתי חושבת אחרת. נראה לי שיש אתר של קילנאי תקשורת ויש שם את כל המידע ,על דרישות הקבלה, ואולי תוכלי להתייעץ שם. בהצלחה

no1234

New member
../images/Emo13.gif

גם אני מגמגמת מאז שאני זוכרת את עצמי... אבל כאשר עשיתי את הטיפול של ברברה היו לי הרבה שנים של דיבור כמעט שוטף. ואני רוצה ללכת לברברה שוב כדי לרענן את השיטה ולתרגל אותה. אני מחפשת אותה עדיין... אם אני באמת ילך על המקצוע הזה אני גם יתרגל בעצם במהלך חיי את השיטה שלדעתי טובה מאוד אצל ברברה, ואני חושבת שגם יהווה דוגמא לקליינטים שיבואו אליי (כבר בניתי לעצמי מרפאה בדמיון
) כי בסך הכל לדיבור כמעט שוטף כולם רוצים להגיע...

ז ז ה

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo10.gif../images/Emo68.gif../images/Emo153.gif../images/Emo198.gif../images/Emo186.gif|

galshifi

New member
אז ככה:

הלימודים הם באמת 3.5 שנים עם שנה נוספת של עבודה תחת השגחה. המקצוע מרתק, על כל תחומיו המגוונים (והם מאוד מגוונים) והמשקל של גמגום הוא כמו המשקל של שאר ההפרעות ואף יותר מחלקן.לדעתי גמגום הוא אחד מהתחומים בהם דרוש אצל הקלינאית ערך מוסף כדי להיות מטפלת טובה ושום לימוד עיוני לא יוכל לעשות מישהו למטפל טוב יותר או פחות. כמובן שגם לנסיון יש משקל. אז זהו, אני מאוד מאוד ממליצה לך לבדוק את הנושא ואשמח לתת לך עוד פרטים על הלימודים והמקצוע.

almonit23

New member
נזכרתי עכשיו שפעם היה לי

קלינאי תקשורת שסיפר לי שבילדותו הוא גמגם בצורה קשה מאד, עם עוויתות וקושי רב להוציא מילים מהפה. אבל בשלב מסוים הוא הצליח להתגבר על הגמגום, וכטופלתי אצלו הוא כבר לא גמגם... היה לו שטף טוב מאד. אני כמעט ובטוחה שאם הייתי יותר שוטפת הייתי לומדת את זה, נראה לי שרק מגמגם יוכל להבין מגמגם אחר באמת...

dudu2873

New member
dudu2873

שלום לכולם . משהו יודע כמה אחוזים יש מגמגמים בארץ ?

למעלה