חשבתי על זה...

חשבתי על זה...

אם למומינאבא קראו מומין כשהוא היה צעיר. למומין אמא קראו סנורקה? יואל.

וולפהרט

New member
ברור שלא

מומנים הם מומינים וסנורקים הם מומינים אבל עם שיער- פוני. מומינאמא היא לא סנורקה. אין לי מושג (ולא נראה לי שלמישהו יש) איך קראו לה קודם

Dolev יי

New member
נכון..

מומינים וסנורקים הם גזע שונה זה מזה.. למומין לא קוראים מומין אלא 'מומין טרול', ולמומין אבא לא קראו מומין שהיה צעיר.. ואי אפשר לקרוא למומין אמא סנורקה, השם של הגזע בא לפני השם הפרטי, והם לא מאותו הגזע. בי.

Dolev יי

New member
../images/Emo207.gifשמתם לב לשוביניזם?../images/Emo207.gif

ת מ י ד מומין אימא מטפלת בפרחים, מבשלת לכולם, מנקה כמו שפחה, נחמדה וחביבה,עקרת בית.מארחת, תמיד עם סינור ותיק יד, דבר שמעיד על מסירותה לבית.. היא תמיד זאתי שמגישה קפה לאורחים שלה, וכולם כאילו תמיד מנצלים אותה ולא אכפת לה.. "הו יש העשן בארובה של בית המומינים.. בטח מומינאמא|סהדגש| מכינה אוכל טעים".. "אני כלכך רעב, איפה מומינאימא כשצריך אותה?|סהדגש|" . בשיר פתיחה יש רמז בולט: "מומינאבא חביב, שמנמן וגדול, מומין אמא תמיד מטפלת בכל|סהדגש| [בקליפ רואים אותה שוטפת רצפה]- בבית קטן הם גרים בשלווה ובאהבה". קודם כל בא מומין אבא כמובן, הוא מוצג כמישהו גדול ומכובד, מגבעת ומקל, אחרכך את האימא, שמנקה ועומלת על הבית. חוץ ממומינאמא, יש את סנורקה, שגם היא יותר מידי עסוקה בדברים טיפשיים כמו לשבת ולהתנהג למומין כמו משרתת (זוכרים את הפרק שמומין וסנורקה התחתנו..?), היא אוספת צדפים ופרחים, ומטפלת באחיה סנורק שיותר גדול ממנה ומסוגל לדאוג לעצמו. האמת שטענה זאת סותרת את עצמה לגביי מאי , שהיא קטנה ומעצבנת וסקרנית מידיי, אבל שמתם לב שהיא היחידה בסדרה שאין לה בן זוג? מסתבר זאת אכן השעה.

וולפהרט

New member
שטויות במיץ

אין שום שוביניזם סדרה מדהימה, כל כך טיבעית ואמיתית. מומינאמא מנהלת את הבית ואי אפשר בלעדיה- זה נקרא שוביניזם?! אם מישהו מחפש שוביזיזם הוא ימצא את זה בכל מקום!

ninitz

New member
>.< שוביניזם?

XD לא... טוב, נראה שזה ככה בדרך כלל, האימהות תמיד ינהלו את הבית ואין מה לעשות עם זה. גברים לא יכולים לעשות כמה דברים בבת אחת, אז שינהלו משק בית? P: אגב מאי הקטנה מפנטזת על סנופקין לדעתי, כפי שראינו בפרק ששודר ביום... שני? זה היה בערך ככה - מאי: "סנופקין, אני חושבת שאנחנו צריכים להיות זוג." סנופקין: WTF?! *נופל לתוך המים ומסתתר* מאי: "אני רוצה לצאת איתך!!" סנופקין: *מתחבא מתחת לכובע שלו* ואחר כך כשסנופקין ומומין יושבים על הדשא ומומין אומר, "אה, הנה מאי!" סנופקין נלחץ ומתחיל לגמגם, "אה...נזכרתי שאני צריך להוציא משהו מהאוהל..." XD זה היה כל כך חמוד!

skaramoosh

New member
כן, זה היה מצחיק ../images/Emo6.gif

במיוחד הקטע שסנופקין נפל למים. ד"א, אני חושבת שבשלב כלשהו מתברר שלסנופקין ומאי יש אמא משותפת, אבל יכול להיות שזו תוספת של יוצרי הסדרה, כי עוד לא נתקלתי בזה בספרים. (או שאני סתם לא זוכרת)

monolith98

New member
אכן כך.

הם לא ידעו עד שמומינאבא מספר להם את זה בספר הזיכרונות שלו. לדעתי אם אליסיה הייתה מזמינה אותו להיות הבן זוג שלה, הוא לא היה מסרב
אם שמתם לב בפרק של ליקוי החמה איך הוא הציע לה בעליזות ללכת יחד לבית המומינים
תמיד אמרתי שהם ה- זוג.

lenon333

New member
זה היה מתוק רצח .

אבל אל תשכחו שלפניכן היא ראתה את בימבל והשוטר , את מומין וסנורקה . אני הבנתי שזה היה מתוך קינאה , כל שאר הזוגות סילקו אותה , וכנראה גם היא רצתה בן זוג לבלות איתו את יום פתיחת האביב .

ninitz

New member
teehee. ברור שכן, סתם צחקתי.

אבל זה עדיין היה חמוד להחריד! >///<

skaramoosh

New member
השוביניזם במומינים

הסופרת טובה ינסון כתבה בכוונה את הדמויות של מומינאמא וסנורקה כפי שהן, באירוניה כלפי השוביניזם. למשל בקטע שכתבתי באחד השרשורים כאן- מפורטים כל הדברים שמומינאמא לקחה איתה לחוף ומומינאבא לוקח רק חכה ומקטרה, ומאוחר יותר בספר הוא נוזף בה ששכחה לקחת את מיץ הפטל. יוצרי הסדרה, כנראה לא הבחינו באירוניה (שהיא באמת דקה מאד) ולא העבירו אותה לסדרה המצויירת.

Ochan

New member
אני לא חושב ככה

לא נראה לי שיש שוביניזם בזה כל כך כי בנות בדרך כלל לוקחות את על עצמן אבל לא משנה אוהב מומינים.

lenon333

New member
זה כלכך מפגר .

מעצבנים אותי האלה שמנסים למצוא בכל תוכנית ילדים מתוקה רמזים לאלימות , שוביניזם , פמיניזם וכו' .. ז"א , למה להרוס את הפסטורליקה והשלווה של עמק המומינים ? מה לעשות שנשים מתמחות בדברים הללו ? תחשוב מה היה קורה אם מומין אמא הייתה סופרת הרפתקנית ומומין אבא היה מבשל ארוחות ומנקה , אז היית פותח שרשור על הנטיות שלו ? ! אוף .

skaramoosh

New member
אני מנחיה שקראו לה מומינית או מומינה

כמו שלהרבה דמויות אחרות קוראים על שם הגזע שלהן (סנורק וסנורקה כנראה יהפכו יום אחד לסנורקאבא ולסנורקאמא XD)

למעלה