חשבתי לעצמי

myochay

New member
חשבתי לעצמי

כמה יעיל באמת יכול להיות דואר עורבים? מה המרחק בין מעלה מלך לווינטרפל? האם עורב יכל לעוף את כול זה בלי להתיש את עצמו למות? ועם הוא עוצר בעמצא למנוחה מזון ושתיה האם התקדמותו (שאני מעריך עם העצירות בכ50 ק"מ ביום) באמת מצדיקה את שליחתו.תקנו אותי עם אני טועה אבל דואר יונים לא באמת קישר אל מרחקים כאלה. אלה ניתן דוגמא בין הנצורים בפריס לאחר נפילת נפוליואן לבין משפחת נצורים במרחק כ100 ק"מ. יש שיטות הרבה יותר יעילות למונגולים היה דואר שהיה מבוסס על תכנות רבות באימפריה שהכילו סוסים רעננים להמשך המסע. בעצם מה שאני מנסה להגיד זה שלדעתי העורבים בווסטרז הם משהו לא נחוץ במקרה שהם עוצרים למנוחות בדרך או שהם עושים דברים בלתי אפשרים במקרה שהם לא עוצרים לנוח.

הלדין

New member
אבל הם מגיעים בסוף.

וזה מה שחשוב. כאשר שולחים מסר, לוקחים בחשבון שייקח פרק זמן מסוים עד שהוא יגיע ליעדו הסופי. ואם היו שולחים את המסר באמצעות שליח אנושי, זה היה לוקח עוד יותר זמן מלשלוח אותו עם עורב וזה השיקול הסופי. וחוץ מזה, עורבים מכירים את ווסטרוס כאת טופר כף רגלם (לא התייחסת לכישוריהם הגובלים במאגיה של העורבים להגיע ליעד שנתנו להם אדוניהם האנושיים מבלי שקיבלו הוראות כלשהן). גם הפרסים, הביזנטים והאינקה השתמשו בשיטת הדואר שציינת. הבעיה היא ששיטה כזאת דורשת מהשלטון המרכזי כח לגבי הכפופים לו ויכולת להבטיח שאף אחד אחר לא משתמש בדרכים האלה כדי שהשליחים לא ייתקעו בפקק תנועה. ווסטרוס לא מסוגלת להרים מבצע כזה אפילו אם שליטיה היו מעוניינים בכך - השלטון המרכזי חלש מדי.

myochay

New member
עם קבר דיברתה על מאגיה

המלומדים יכולים ללמוד גם את תורת הנסתר שמסומלת אל ידי הפלדה הולריאנית עם יש קשר אני לא חושב אבל אולי. אני עדין מאמין שזה אפשרילנועה מהר יותר מערב אבל אולי מחשבים כאן גם ת ההוצאות הכספיות שבטח נותות לכיוון העורבים

הלדין

New member
לא.

הדבר היחיד שיותר מהיר מעורב וקיים בווסטרוז הוא תקשורת דרך עצי הפנים ואף אחד לא יודע איך מפעילים אותם. שימוש בפרש אנושי יהיה איטי בהרבה. תורת הנסתר שהמלומדים מכירים אינה עובדת (ואם היא עובדת, הם לא שמו לב לזה). זה מה שאמר המלומד של וינטרפל בנושא לאחר שהוא עצמו לא הצליח ליישם את לימודיו בתחום תורת הנסתר.

למעלה