חשבתי לי

Maladict

New member
חשבתי לי

אולי אפשר לחלק את עולם לפי חלוקה שונה, חלוקת ה"תלונות". בעצם כל ספר של טרי הוא תלונה על משהו, למשל מונסטרס רג'ימנט פירמידות ואלים קטנים זאת סידרת תלונות נגד הדת. ושומרים שומרים איש הקציר ותרועת המוות נגד הטבע האנושי. יש עוד רעיונות?

Maladict

New member
אפרופו אלים קטנים

אם אי פעם יעשו סרט לפי הספר את הקול של אום חייב אבל חייב לעשות רובין ויליאמס. אני פשוט מסוגל לשמוע אותו אומר. "Yeah walk away im only your God" מישהו מתנגד?

The Mad Hatter

New member
אמממ

בסופו של דבר, אני חושבת, בכל הספרים ה"תלונה" (למרות שזה לא השם הכי מדויק) היא נגד הטבע האנושי. SG וMR היו יותר על האנשים ומה שהם עשו מהדת מאשר על הדת (עניין הביקורת, לא העלילה של הספר), למרות שהרבה זמן לא קראתי את הספרים האלה, כך שיכול להיות שאני קצת מתבלבלת. בכל מקרה, רעיון נחמד! :)

פנחסון

New member
הוויכוח שלי יותר עקרוני

בעוד שאני מסכים שמונסטרס רג'ימנט נועד לשים לבוז וקלס את הסיבות שבגינן אנשים יוצאים למלחמה (בדומה לסקירה של הפוליטיקה בג'ינגו, אז כאן הוא שם דגש על הנושא של פונדמנטליזם), הרי שאיני רואה שום תלונה כנגד הדת, ואף לא יצירת צחוק. לפחות לא מעבר לבדיחה המתמדת על אלי הדיסק. גם באלים קטנים איני רואה תלונה, כי אם, כפי שכבר ציינתי, נקודת מבט אתאיסטית מעניינת לגבי היצירה של האל והממסד הדתי, אך לא תלונה - מדוע לו להתלונן כאשר באפשרותו להביע עמדה לגיטימית?

Rincewind

New member
אין ליהוק מושלם כמו...

ברוס וויליס לויימס.

פנחסון

New member
מונסטרס רג'ימנט וג'ינגו נגד מלחמות

אבל סמול גודס לא נגד הדת - הוא מציג את התובנה של טרי פראצט על הדת, השקפת עולם מאוד מעניינת מבחינה תיאולוגית - בראשית (האדם) ברא אלוהים. בהחלט לא תלונה...

פנחסון

New member
הטבע האנושי?

מדובר כאן בספרי פארודיה במובן זה או אחר על העולם, ברור שקיימת עשיית צחוק מהטבע האנושי, אך הדבר לא מייחד שום תת סדרה מסויימת, אלא את כל ספריו באשר הם. מחשבה יפה בכל אופן, והתעסקות פילוסופית עם כתביו של פראצ'ט תמיד רצוייה. חן חן לך

אני אישית חושב

שכל ספר פראצ'ט הוא "תלונה" על משהו, פולחני כשף זאת "תלונה" (למרות שבאמת אי אפשר ממש לקרוא לזה תלונה, כפי שפנחס כבר אמר) על שיוויון בין נשים וגברים, סוול מיוזיק זה על תעשיית המוזיקה, ראינוע זה על תעשיית הקולנוע, וכל ספר מכיל בתוכו עוד כ"כ הרבה כאלה, ככה שזאת בעצם הכללה של כל ספרי עולם הדיסק... אבל רעיון נחמד

פנחסון

New member
וואו... הסכמנו על משהו :)

שמא במקום תלונה נקרא לזה פארודיה? פארודיה על טבע האדם ביחס לנושא מסויים? אני חושב שזו המילה הנכונה...

TheBursar

New member
קודם כל ולפני הכל

טרי מוגדר לדעתי כסופר פילוסופי. כמו שאמרו לפני פה, כל הספרים שלו הם בעצם פארודיות על מצבים אשר קיימים בעולם האמיתי. למשל, אם הזכירו כבר את Small Gods, את מה שעשו האנשים מהאמונה באל לאמונה בדת. בגי'נגו, על הסיבות ליציאה למלחמות. ב-The Truth, על כל תעשיית העיתונות מול הצהובונים והרכילות. ב-Equal Rites, על ההפלייה בין גברים לנשים וכן הלאה וכן הלאה. ככה שאפילו קריאה סתמית של ספר של טרי היא התעסקות פילוסופית בנושא מסויים. ואני כהרגלי (אני שם לב) תומך בפנחס שהמילה "תלונה" לא ממש מתאימה, ושהמילים "ביקורת צינית" יותר מתאימות. בנוגע לרובין וויליאמס בתור הקול של OM - אין ספק שהוא יהווה בחירה מוצלחת ביותר. אבל האמת אני די קרוע על הבנאדם אז אני לא ממש יכול להיות אובייקטיבי.

פנחסון

New member
רובין וויליאמס יכול להתאים, למרות

שמאיך שאום בסוף, יותר מתאים וויל סמית עם סקן צרפתי קשוח.

TheBursar

New member
וויל סמית'?!

פנחס, תנוח בבקשה. האדים של החומרי ניקוי של הפסח עלו לך למוח אני חושש.

Maladict

New member
שום וויל סמית'!!!!

הוא לא מתקרב לספרים של טרי נקודה!!!!

למעלה