חשבתי הרבה

חשבתי הרבה

אני ממש ירוקה בכל זה. וכתבתי כאן רק פעם אחת. ובעיקר קראתי. והרגשתי חמימות וחיבוק.
חשבתי הרבה על מה שקרה כאן, בשבועות האחרונים. חשבתי הרבה על המקום הזה של "מי צודק" ו"מי טועה". ומה שעלה בי בסוף ההרהורים האלה, הוא דווקא משהו מעולם עיסוקי ולא מעולמי הפרטי.
בעבודתי, אני מנהלת בתחום השיקום הפסיכיאטרי. בכל יום, אני פוגשת באנשים רבים, שעולמם השתנה. לא באחת, לאורך זמן, אבל יום אחד הם מצאו את עצמם מתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית, מחלת נפש, בשמה העממי.
והנה אני, שמגיעה אך ורק עם הידע המקצועי שלי בתחום השיקום, עם הרבה מחשבות בראשי והרבה רצון לעזור, ניצבת לפניהם, אנשים שחלו, הורים ש"איבדו" את ילדיהם למחלה, בני זוג שמנסים להתמודד עם מה שניצב בפניהם.
לי, כשאשת שיקום, יש את הכוח לעזור ואת הכוח להרוס. אני, לכאורה, יודעתמה נכון, למדתי את כל התיאוריות על שיקום והחלמה, יש לי כלים, משאבים, רצון, מקצועיות. והנה אני, יום ביומו, לומדת ענווה.
אני לומדת, שמי שחשוב בכל המסע הזה, הוא האדם שאני מלווה. מי שמומחה בכל המצב הזה הוא האדם שמתמודד עם המחלה. מי שיודע מה הדבר הנכון ביותר עבורו הוא האדם המולי.
ואני? זה לא עושה אותי פחות שווה או מקצועית. זה לא מוחק את כל שנות התמחותי. זה רק אומר, שאני צועדת לצידם. בשתיקה. וכשהם מבקשים שאתן להם פתרון איך יוכלו להרגיש טוב, אני שואלת אותם "מה זה אומר עבורך "להרגיש טוב".
וכאן כל ההבדל, לדעתי.
מומחה ואיש מקצוע, לא נמצא כאן על מנת להגיד מה הוא חושב שצריך להיות. מומחה ואיש מקצוע, תפקידו להגיש את כלים, כשהאדם המתמודד עם הקושי, מבקש אותם. אולי קצת כמו אחות בחדר ניתוח. היא לא יודעת לנתח. אבל היא יודעת, לתת את הכלים הנכונים על מנת שההליך יצליח.
חיבוק. לכולנו.

נועם1003

New member
תודה אבל

ניסית פעם לדבר בהגיון אל אדם חסר מצפון?
מה שאת רואה כאן זה חבורת נשים אינטליגנטיות, בעלות עוצמה ויכולות, המנסות לשווא להידבר עם:
בעל חברה שלא מבין עד כמה אנחנו מקושרות עם נשים במצבנו גם מחוץ לפורום והמידע על ההרס שגרם כאן עובר גם בחוץ ויפגע בעיקר בו עצמו, הוא ומתעקש לגרור את כולנו לאבדון.
״מנהלת״ שאין כל קשר בינה ובין מקצועיות, שבוחרת להיעלם ולתקוף לסירוגין, ושהדבר היחידי שחשוב לה הוא לספור ג׳ובות ולמלא את כרסה צ׳ופרים מהכסף שעושה על חשבוננו.
והנהלת פורומים אטומה שמצוקת הבנות כאן מעניינת אותה כשלג דאשתקד.

עצוב שבימים כל כך קשים אנחנו צריכות להתעסק עם תפורום הזה על כל מפעיליו הלא מקצועיים בעליל.

את כל כך צודקת...

וזה כל כך לא מובן מאליו איך שאת רואה את הדברים (גם אני קרובה לתחום). יש הרבה אנשים מתחום הטיפול שלא מבינים את זה.
זה הרבה פעמים הבדל בין מטפל טוב יותר ופחות כי גם מטופלים יודעים לזהות מי שותף למסע ומי מכוון אותם מלמעלה, כי הוא זה שיודע מה הם צריכים. עם אחד ישתפו פעולה, עם השני יתנגדו וינציחו את המצב.

תמשיכי ככה. מקצועית...

איך עפנו. כמה משעמם פה, חייבים מישהו שיכניס קצת עניין. בקרוב.....

את לא יכולה לעשות את ההשוואה

כי ממה שידוע לי לא מנכ"ל החברה ולא המנהלת אנשי מקצוע בתחום, אולי יש להם נסיון, אולי ידע. מי מחליט מיהו מומחה ומהי מומחיות? גם אני אשת מקצוע די מקבילה אליך, אותי חינכו שאיש מקצוע או מומחה למד לשם כך, השתלם במקרה הנוכחי ממש קשה לי לעשות את ההשוואה לגבי כל שאר הדברים שכתבת מסכימה איתך לגמרי

את צודקת ומקצינה את האבסורד פה....

אם איש מקצוע טיפולי במקום שברור שהוא עוזר ומטפל באנשים במצב לא עצמאי יודע צניעות מהי ולא מתיימר לדעת יותר מאחרים מה צרכיהם, על אחת כמה וכמה מנהל פורום (לא חשוב מאיזה תחום ומה מקצועו) לא אמור להתיימר לדעת יותר מהמשתתפים מה צרכיהם ולבטל את צרכיהם כשהם מצהירים עליהם. מקצועי או שלא מקצועי. פטרונות לשמה.

אנחנו צריכות סוג של טיפול ivf, מה התורה? מה ידע מקצועי שלא נבין לבד מנבירה עצמאית במחקרים? כמובן מדברת על פורום, לא על יעוץ רפואי אמיתי של רופא שרואה את האשה, ומכלול הנתונים הרפואיים, לזה אין תחליף, גם בפורום מקצועי שרופא מנהל. ויש בתפוז כמה כאלה....

למעלה