חשבונית

חשבונית

שלום, אני שכיר שמעוניין לתת שרותי ייעוץ/הדרכה בהיקף מאד מצומצם. מקריאה באתר מעמ אני מבין שאין צורך שאפתח תיק עוסק מורשה. שאלותי - האם אכן אין הכרח בפתיחת עוסק מורשה? מהם סכומי ההכנסה שהחל מהם חובה להרשם כעוסק מורשה? לגבי מי שאינו עוסק מורשה, האם ניתן להוציא חשבונית ללקוח ? יש בכלל אפשרות כזו? מה רשום על החשבונית? למי כן צריך לדווח על הכנסות כאלה? מה עם מס הכנסה ? תודה

גדעוןז

New member
תשובה

לא ברור מאיזה סעיף הסקת את המסקנה. אם אני מבין נכון קיימת אפשרות להפיק חש' עצמית שהיא הפקת החשבונית ממקבל השירות לעצמו. אופציה זו קיימת רק למי שעיקר הכנסתתו ממשכורת . אליה וקוץ בה יש רשימה של מקצועות בהן אתה חייב להרשם כעוסק. מעל סכום של כ60000 שח מחזור בשנה אתה חייב להיות עוסק מורשה מתחת לסכום זה אתה יכול להיות עוסק פטור. מי שאינו עוסק מורשה אינו רשאי להפיק חשבונית מס אלא חשבונית בלבד (לא מס). על החשבונית חייב להיות מספר העוסק מורשה שלך ופרטייך. מקום לתאריך מקום לפירוט המעמ ושאר הסכומים, מקום לרישום פרטי הלקוח והמילה מקור. בוודאי שעלייך לדווח על ההכנסות למס הכנסה ולפתוח תיק בביטוח לאומי. קיימת אופציה נוספת תפנה אליי בדוא"ל [email protected]

למעלה