חשבונית עצמית

avi966

New member
חשבונית עצמית

שלום. אני אמורה לתת שירות בהוראה מקוונת לחברת הי-טק. מישהו הציע את האופציה של "חשבונית עצמית" כדי להימנע מפתיחת תיק במס הכנסה ובמע"מ. אין לי הכנסות אחרות. מה זה "חשבונית עצמית", ומה עליי לעשות מול החברה שתקבל את השירות? הדר.

typhpop

New member
תשובה

שלום רב, חשבונית עצמית היא למעשה חשבונית שמוציאה החברה לעצמה בשמך ומנכה עבורך מע"מ.לא כל חברה ולא בכל תחום ניתן להוציא חשבונית עצמית. במידה ועיסוקך בחברה מתעתד להיות משהו קבוע כדאי לשקול פתיחת עוסק מורשה על מנת שתוכלי להנות גם מניכוי הוצאות שכרוכות בעבודתך. אם העיסוק הוא זמני, או לא ברור, ניתן לפנות לחברה שתוציא חשבונית עבורך ותפיק לך תלוש משכורת. אני אישית מפיק תלושי משכורת, גם עבור כמה עובדי היי טק, העלות הכרוכה היא פחות מ-5%. אשמח לענות על שאלות ובירורים בנושא. בכבוד רב, אמיר לוי יועץ פיננסי. [email protected]

מותר להוציא חשבונית עצמית

למורים. לפי התיאור ניתן להגדירה כמורה ולשלם לה שכר סופרים או שירותים

חשבתי ש

"שירות בהוראה מקוונת" זה מורה. לא? בכל מקרה, אני חושב שאנו יכולים להסכים שכל אמירה לא צריכה סימן קריאה אלא ביטוי מסוייג בנוסח "על בסיס המידע החלקי שמסרת כאן, נראה לי שכנראה..." בידידות

avi966

New member
אני מורה

ואופי העבודה הוא פתירת שאלות במתמטיקה. אז אפשר חשבונית עצמית או לא? ומי מחליט? פקיד השומה? מע"מ? האם חשבונית עצמית זו אופציה לתקופה ארוכה (נאמר לפחות שנה), או פיתרון ארעי לתקופה קצרה? העיניין הוא, שאינני רוצה לפתוח תיקים במס הכנסה ובמע"מ (בעיקר בגלל שרוצים 2500-3000 ש"ח עבור הפקת הדו"ח השנתי), והחברה שמעסיקה אותי לא רוצה אותי כשכירה אצלם. הדר.

תחשוב שוב

אני חושב שפתיחת תיקים היא הפתרון הנכון עבורך והסכום שאמרת נשמע גבוה בצורה לא סבירה. באופן מעשי, אתה יכול לנהל את כל הרישומים השותפים בכוחות עצמך ולהעזר באיש מקצוע רק פעם בשנה לצורך הגשת הדו"ח השנתי כן, לדעתי אתה יכול לעבוד עם חשבונית עצמית, אבל המס שתחסוך אם תפתח תיק יהיה די גדול (חשבון מהיר: רוב חשבון הסלולר שלך, 20% מהארנונה חשמל וטלפון בבית, נגיד חצי מהוצאות הרכב כולל ביטוח וטסט כמה זה נותן?)

למעלה