חשבונית עצמית

davidmal

New member
חשבונית עצמית

לאחרונה נקבע כי עלי לשלם לגרושתי סכום מסוים בגין מחצית שוויו של העסק המשותף שהיה לנו בנישואנו. גרושתי איננה עוסק מורשה. עפ"י הבנתי המהלך הזה הינו קנית מחצית מהעסק מאשתי, תמורת סכום מסוים. האם אני זכאי לדרוש חשבונית או לדרוש ממנה להוציא חשבונית חד פעמית בגין עסקת אקראי לחילופין או להוציא בעצמי חשבונית עצמית. המצב בבפועל הוא שקנית מחצית מהעסק היא מבחינה חשבונאית כמו כל קניה אחרת שאני מבצע. איך אני מביא לידי ביטוי קניה שכזאת בהנהלת החשבונות שלי.

PINIZ

New member
מה כתוב בפסק הדין?

האם נקבע כי גרושתך הינה שותפה בעסק? או שתשלם לה סכום מסויים כפצוי?

davidmal

New member
היא שותפה!

בפסק הדין נקבע (ובהתאם לחוק) כי אישתי שותפה לעסק ב- 50% . ובמסגרת איזון המשאבים המחצית שלה בעסק עוברת לבעלותי ובתמורה לכך, אני צריך לשלם לה סכום מסוים.

קלוזו

New member
מה אתה בדיוק צריך לרכוש ממנה?

עד כמה שאני מבין מדובר בחברה או שותפות שלה יש חצי מהבעלות ולכן מה שאתה רוכש למעשה אלו מניות ועל פי חוק מע"מ רכישת מניות פטורה ממס ואין צורך להוציא חשבונית גם מבחינת מס הכנסה מדובר ברכישה הונית. אם אתה רוכש ממנה ציוד ו/או מלאי זה עניין אחר ואני לא חושב שזה המקרה כאן.

davidmal

New member
תשובה

תודה על התגובה. יש לי עסק הקשור ביעוץ עסקי. נקבע ע"י שופט, כי אני עתיד לקבל מלקוחותי כספים בסכום מסוים שמקורם בתקופה בה היתי נשוי לגרושתי ואת מחצית מהכספים האלה עלי לתת לגרושתי. על הכספים האלה שאני מקבל אני מוציא חשבונית, האם יכול להיות כי אתן לה את מחציתם הכספים ולא אקבל חשבונית. האם אין כאן עיוות שאני מוציא חשבונית על 100% מהכסף משלם מע"מ + מס הכנסה + ביטוח לאומי והיא מקבלת 50% הכסף נטו (כאילו שחור).

פרילנסר

New member
היינו מתגרשים כל שנה וקוראים לזה

תכנון מס - אם היה נכון שגרושתך היתה פטורה ממס הכנסה ובטוח לאומי על הכסף הזה... השופט אמר לך שבנוסף לכל הענינים האחרים יש לחלק ביניכם גם כספים שיגיעו אליך מקליינטים - על עבודה שנעשתה לפני הגירושים. על 100,000 ש"ח = מע"מ שיתקבלו בעסק שלך, אומר לך השופט לשלם לה 50,000 ש"ח. עליך לשלם לה את הסך הזה (רצוי בהעברה לחשבון) ולהחתים אותה על קבלת הכסף - לתיעוד לשם ביקורת. אצלך בספרים זוהי הוצאה מוכרת בקבלה (לא חשבונית-כאילו היתה גרושתך עוסק פטור). על הספרים שלך ישארו 50,000 הכנסה וכל ההוצאות. אתה תשלם על הרווח בלבד (הכנסה 50,000 פחות ההוצאות). גרושתך תצטרך לדווח על ההכנסה הזאת בדו"ח שנתי לרשויות ולשלם מס הכנסה כמו שצריך - אל דאגה. :)

קלוזו

New member
מה השופט אמר הוא....

שמההכנסה האישית שלך מהעסק שלך לייעוץ כלומר אתה אישית צריך לתת לה חצי ממה שאתה הרווחת. אם למשל היתה לך חברה חא הייתה צריך לתת לה חצי ממה שהחברה הרוויחה אלא חצי ממה שאצה כבעל מניות בה או מנהל הרויח לאחר שתשלם את כל המיסים. לכן גם כאן - אין שום קשר בין הכסף שאתה צריך להעביר לבין הפעילות העיסקית השותפת שלך ונכאן שאת החצי תעביר לה לאחר תשלומי המע"מ ותשלומי צס הכנסה שלך. אתה יכול לקבל זיכוי במס על הכספים שאתה מעביר לה כגרוש. אבל במע"מ אתה חייב להוציא חשבונית מס על כל הסכום ללקוח שלך. הכסף שאתה מעביר לאישתך אינו במסגרת עיסקך והיא לא נותנת לך תשומה כל שהיא ולכן אין בהעברת הכסף שליה שום נגיעה לחוק מע"מ. לא צודק? מי אמר שהחיים צודקים
ו

למעלה