חשבונית לשכיר

Milo M

New member
חשבונית לשכיר

שלום לכל באי הפורום. אני בשלבי הקמה של עסק עצמאי קטן.קיבלתי הצעה במקום לפתוח עוסק מורשה, להוציא חשבוניות דרך חברה המוציאה חשבוניות ומשלמת לי משכורת כבגובה העיסקעות של אותו החודש בניקוי של 7% מכל עיסקה עד גובה של 97$ מכל עיסקה. האם יש יתרונות להסדר כזה מבחינת מיסוי? או מבחינות אחרות? אם כן מהם בכל זאת החסרונות? האם זה עניין חוקי בכלל? אשמח לכל התיחסות

mmliat

New member
שכיר או עצמאי-מה כדאי

1. הנושא הזה די מורכב ולדעתי עדיף לך להיות עצמאי,כך תדרוש גם את ההוצאות. 2. תברר אם הם מתייחסים גם להוצאות שלך , אם כן אז זה כבר נשמע יותר טוב 3. לגבי יתרונות או חסרונות אשמח לענות לך בטלפון 053-312852, כי זה קצת מורכב. 3.וכן ,עפי מיטב ידיעתי זה עניין חוקי, מדובר בחברות מסודרות שזה העיסוק שלהם

Milo M

New member
שכיר עצמאי מה כדאי

תודה על תגובתך. בקשר לנקודה מס' 2 החברה מנכה את ההוצאות ע"פ מפתח מסוים אני לא יודע מהו.

mmliat

New member
ניכוי הוצאות

צריך לבדוק כיצד הם עושים זאת,ולחשב מה יותר כדאי מבחינה מיסויית והאם אתה צריך להוציא הרבה חשבוניות בחודש או לא .

תמירי

New member
עוסק מורשה

במידה והעסק חוקי ומסודר ומטופל ע"י רואה חשבון איני רואה כל סיבה לעשות זאת בעקיפין. לא נורא להיות עוסק מורשה! וזה מנסיון.

she2000

New member
תשובה

לענין מע"מ צריך שיהיה קשר בין צד א' בעסקה לצד ב' בעסקה, כלומר מוציא החשבונית חיב לתת הוא את השרות/מוצר. לחברות שמוציאות במקומך חשבונית אין קשר לעסקה, ולא היא נותנת את השרות/מוצר. כמו כן כמו שצוין בתגובה קודמת לפתוח עוסק מורשה זה לא נורא בכלל (מנסיון). לענין פתיחת העוסק צריך לדעת מהו העיסוק שלך ומהו המחזור הצפוי שלך. לשם פתיחת עוסק מורשה אתה צריך ליידע מספר גופים: 1)מע"מ 2)מס הכנסה 3)ביטוח לאומי (תלוי בהכנסה) לפרטים נוספים ניתן לצור איתי קשר בטלפון 052-452375 צחי

פרילנסר

New member
חשבונית שכיר

שלום, צחי, אין לי מושג מי החברה שבה מדובר (ובודאי שהיא איננה "החשבונית של השכיר"), אך אם מתקיים בחברה הנ"ל הנוהל הנכון - כפי שסוכם עליו עם רשויות המס בכלל, ומע"מ בפרט - הרי שההליך הוא חוקי לחלוטין וללא עוררין. חוקיותו של ההליך הזה איננה עומדת כיום על הפרק - רק קיומו של הנוהל הנכון היא השאלה החשובה, ולכן כדאי לעמוד על טיבה של החברה ההיא אצל רשויות המס במשרדים שבהם מתנהל התיק שלהם. או, לפנות למודיעין הארצי בירושלים (מס הכנסה) או למע"מ חקירות. לענינו של השואל, כנראה שלא זו הדרך המתאימה: השירות של חשבוניות לשכירים נועד לאותם אלו שהעיסקה היא עיסקה מזדמנת ושהמחזור השנתי הוא קטן ושאין מדובר בהוצאות משמעותיות ובעיקר - שהעיסקה היא של מתן שירות. כמו כן, סביר שבענינו של השואל יש צורך מתחייב בניהול מלאי - מה שמכריע את הכף לטובת פתיחת תיק ברשויות המס. בברכה,

Milo M

New member
תודה

תודה על כל ההתיחסיות. מדובר על עסק שעיקרו מתן שרותים בתחום התוכנה כך שאין מלאי אלא שרותים בלבד. שוב תודה לכל המגיבים.

למעלה