חשבונית לשכיר

chagiti100

New member
חשבונית לשכיר

שלום רב!

השתתפתי בחודשיים האחרונים בשתי הפקות של הופעות שירה בהן נדרשתי לצורך קבלת התשלום המיועד עבור אירועים אלו להוציא חשבונית.

אין לי ידע בדברים האלו אבל הבנתי שאם אעשה תיאום מס אאבד חלק מערך הכסף המגיע לי.

מצד שני אין לי למה להוציא חשבונית של עוסק פטור כי אלו דברים חד פעמיים ואני לא יודעת מה הקביעות שלהם בהמשך הזמן.

אשמח לייעוץ מה עליי לעשות אני חייבת להסדיר את זה בהקדם האפשרי.

תודה רבה

חגית גלעדי

תיאוםמס או פתיחת תיק עצמאי

חגית שלום,

תיאום מס עושים כאשר עיסוקך העיקרי הוא כשכירה, או שכירה בכמה מקומות עבודה ובנוסף בעבודה נוספת שנעשית על ידך באופן עצמאי .
אז ניגשים לפקיד השומה הקרוב למקום מגורייך מנפיקים לך במקום תיאום מס ואז לא צריכה להוציא חשבונית ו/או קבלה מגישים את התיאום לאותו המפיק/ או מעסיק והוא מקזז את סכום המס ומשלם לך נטו.

הוצאת חשבונית או קבלה - נעשית כאשר ממש את עובדת באופן שוטף מול לקוחות ואז זה מצריך לפתוח תיקים ברשויות המס, כלומר במע"מ ובמס הכנסה ורק אז מותר לך להוציא חשבונית ו/או קבלה.
מאחר ואת מדברת על עבודה של פעם ב.. מה שרצוי זה להביא להם תיאום מס ואז הם מחשבים לך את המס שעלייך לשלם אחרי תחשיב שהם עושים במקום
אינך מאבדת את כספך כפי שאת כותבת בכל מקרה מס תצטרכי לשלם אז עדיף לשלם נכון ובזמן .
את מסמך הניכוי במקור שייעשה לך המפיק יש לשמור עד סוף השנה אולי תקבלי החזר מס. הכל תלוי בהכנסות .

בהצלחה.

chagiti100

New member
תיאום מס

בתיה שלום
תודה רבה על תשובתך!.רציתי לשאול אם ישנה דרך אחרת להוצאת חשבונית חוץ מתיאום מס? אמנם הסכומים אותם אני אמורה לקבל הינם 1000 ו700 כל אחד בנפרד אז אני מניחה שלא ירד לי אחוז מס גבוה הכל השערה כי אין לי מושג איך זה עובד.אשמח לחוות דעתך ולידע המקצועי שלך.
תודה חגית.

תיאום מס

תיאום מס או עצמאית?

אני מתרשמת ממך שהסכומים האלה אינם קבועים, השאלה איך את רואה את עצמך ממשיכה לעבוד בהמשך גם כעצמאית?? במידה וכן רצוי לפתוח תיק של עוסק זעיר/מורשה ברשות המיסים כמוכן תיק במס הכנסה ואז זה מאפשר לך להוציא קבלות/חשבוניות שכן בסוף שנה את מגישה דוח מסודר על כל ההכנסות שלך.

מצד שני אם אינך רואה עצמך גדלה בצד העצמאי ואילו אחת לכמה זמן נכנסת לך עבודה עדיף לגשת לפקיד השומה ולהוציא תיאום מס. כך את מכוסה מבחינת רשויות המס.

בהצלחה[

seelinewoman

New member
אל תוציאי חשבונית, בשבילך נוצר דבר אחר

זה נקרא סשכר אומנים, וזה מקובל בתחום.
גשי ללשכת תיאום מס, דווחי להם את מספרי תיק הניכויים של המעסיקים שהעסיקו אותך,
שם יקבעו לך לפי הצהרתך ממה את משתכרת במשך השנה חוץ מזה כמה מס לנכות לך.
כך שלא תפסידי כסף אם תעשי תיאום מס אלא להפך.
את תרוויחי את המס שהמעסיקים הזמניים ייאלצו להוריד לך.
במקום חשבונית את מגישה למעסיקים את האישורים מלשכת המס עם בקשה או דרישה לתשלום.
פשוט כתבי במסמך וורד את פרטי הבקשה, תאריך העבודה, פרטייך, תמורת מה התשלום וכמה הוא.
צייני שם שזה מוגש בצירוף אישור ניכוי מס במקור, שהוא המכתב שקיבלת בלשכה,
והגישי זאת יחד.

בהצלחה

למעלה