חשבון צד ג'

amim28

New member
חשבון צד ג'

קיבלתי אינפורמציה שקיים חשבון צד ג' שמנוהל ע"י רואה חשבון רציתי לאמת את המידע ואם אפשר קצת יותר פרטים על הניהול השוטף של חשבון כזה

אמיר72

New member
אולי חשבון נאמנות ?

אין לי מושג מה זה "חשבון צד ג'", אבל מרוח הדברים שכתבת נראה לי כי מדובר בחשבון נאמנות המנוהל ע"י עו"ד או רו"ח כאשר יש מניעה מבעל החשבון עצמו לנהל אותו (למשל אופציות או מניות החסומות לתקופה). מנסיוני עם חשבונות בנאמנות, הרי שהנאמן הוא מקבל ההחלטות בחשבון, תחת המנדט שניתן לו (לדוגמה ממעניקי האופציות). בהגיע מועד הפרעון, הוא מוכר את ני"ע ומעביר את תמורתן ללקוח.

amim28

New member
הצדק עימך כנראה

מבירור שעשיתי אכן הכוונה היא לחשבון נאמנות שנפתח ע"י עורך דין או רו"ח רק עם אישור מתאים, השאלה שלא מצאתי לה מענה בחיפוש היא מה זה האישור הזה, האם כל לקוח יכול לפתוח חשבון כזה או שהבנק דורש אי אילו הצדקות לחשבון כזה.

אמיר72

New member
למה לך חשבון נאמנות ?

זה עולה כסף (לעו"ד או רו"ח). אולי הבנק לא ידרוש יותר כסף, אבל למה לך בדיוק חשבון נאמנות ?

amim28

New member
המטרה של החשבון

היא לתת ביטחון עבור הלקוחות שלי.באיזה רעיון לעסק חדש. זהו עסק שהלקוחות שלי צריכים ערבות על כספם. אם היה לי אפשרות להוציא שטר ערבות על כל לקוח זה היה חוסך אבל...

אמיר72

New member
נאמנות זה לא ערבות

ותבדיל היטב בין הדברים - ערבות משמעה שהכסף יוחזר בכל מקרה, נאמנות משמע דרך ניהול/שמירה מסויימת על הכסף. הרי אם אתה מנסה עסק מסוים, חדש, יש תמיד סיכוי שהוא יכשל - אז איך אתה יכול להבטיח שהכסף יוחזר ? חשבון נאמנות לא יפתור לך בעייה כזו ! אם אתה מתכוון, למשל, שהכסף ישכב בחשבון והנאמן ישחרר לך אותו לשיעורין, בהתאם להתקדמות בעסק - זה כבר יותר סביר.

למעלה