חשבון נפש...

2שבלולה

New member
חשבון נפש...

שלום אני כעת סיימתי כיתה יא'.. אני אחרי סיום של קשר רציני וארוך מאוד עם גבר.. עם המון מחשבות מבלבלות לגבי העתיד שלי.. סיימתי לקרוא את הספר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" ואני מרגישה שיש לי חשבון נפש עמוק לעשות עם עצמי... אך אני מרגישה שאין לי את הזמן והפנאי והשקט על מנת לבצע זאת.. היום שלי עמוס מבוקר עד ערב בעבודה, קורס פסיכומטרי ועוד ועוד... ואני רוצה להתחיל את כיתה יב' ,שנתי האחרונה בבית ספר, לאחר שינוי עצמי .. השנה היתה לי מאוד קשה והגעתי למסקנה שעלי לשנות המון מחשבות מקובעות במוחי כדי שהשנה האחרונה בבית ספר תהיה חסרת חרטות עבורי.. מה עלי לעשות??...

basket case

New member
לפנות זמן!

כשבאמת באמת רוצים, אפשר למצוא זמן להכל. היו לי גם תקופות לחוצות, למשל כשהייתי בגילך גם כן עבדתי ועשיתי קורס פסיכומטרי בו זמנית, ובכל זאת - הצלחתי למצוא זמן לעצמי, ולחברות. או בתקופה אחרת, זה הצלחתי לפנות זמן גן לעבודה, לחבר, לחברות, למשפחה ולעצמי.. בקיצור, צריך לדעת לסדר את הזמן כמו שצריך. וחוצמזה, יש לך את כל הסו"ש! את יכולה להחליט שבסו"ש את מקדישה כמה שעות ללימודים, כמה שעות לחברים/ות, קצת למשפחה והשאר - לעצמך. מקווה שעזרתי..

לא לפחד מהמחשבות שלך ...

ולהתבונן בהן מבלי חשש, את לא צריכה פנאי כדי לשבת ולחשוב, המחשבות כל הזמן עוברות לפה ולשם, תוך כדי נסיעה באוטובוס, ישיבה בשרותים, הליכה, דיבור וכד' בכל זמן שהוא את יכול להקשיב למחשבות שלך , ואם עלית על איזה אחת מחשבה מטרידה/שלילית שלא מצאה חן בעיניך בו במקום תשני אותה למחשבה חיובית. לאט לאט תשימי לב שהמחשבות כבר לא סתם מתרוצצות לך בראש ומשפיעות על מצב הרוח שלך, שיש לך את האפשרות לשנות אותן ולהרגיש טוב. לא קראתי את הספר שקראת, והדוגמא היא רק אחת מהמון דוגמאות שאפשר לעזור לעצמך לשנות את מה שאת רוצה - גם אם אין לך פנאי כמו שאת אומרת
ברצון שלך להשתנות עשית כבר צעד ענק ...בהצלחה.

ניהול זמן

1. ממה מורכב היום שלך? האם ביום שלך את גם עושה דברים שאת לא רוצה? 2. האם יש לך 5 דקות ביום לעבודה עצמית? אם כן, זאת כבר התחלה!!!! אל תחכי שיהיה לך יותר זמן. פשוט תתחילי
כל מה שלא תעשי יהיה נפלא!

בתוך הבאלאגן אי אפשר לחשוב צלול

סעי למקום אחר, צאי מההקשרים החברתיים שלך משפחה,חברים, חבר לשישית שבת באיזה צימר בצפון. או לא משנה איפה שתוכלי להיות לבד. שם מתוך ה"לבדנס" הכל יתחיל להניע.

כרגע צעדת את הצעד הראשון והחשוב.

שזה ההחלטה ליצור שינוי. כל הכבוד.. כי יש אנשים שבתקופות חיים שלמות לא עוצרים להסתכל ולהעיז להגיד שהם רוצים לעשות משהו בקשר לזה. יש מס' אפיקים שאת יכולה ללכת בהם.. ומעכשיו דעי לך, שזאת דרך בלתי פוסקת, של למידה צמיחה עימות וכו'.. זה יכול להיות את עם עצמך, ספרים, אנשים, ואהוב עלי ולדעתי האפקטיבי ביותר.. סדנאות. ובקשר לשנת הבי"ס הזאת.. תוכלי תמיד לזכור אותה, כהשנה שבה הגעת להחלטה ששינתה את חייך. כך שמשמעותית, היא כבר. בהצלחה.

למעלה