חשבון חשמל

ravivve

New member
חשבון חשמל

שלום, יש לי שאלה, אני גר עם שותף בדירה בת שלושה חדרים. יש לנו דוד חשמל בלי דוד שמש. מעבר לזה אין לנו כמעט מכשירי חשמל, יש דברים בסיסיים כמו טלוויזיה ומחשב. אבל אין מזגן! אנחנו ממש מקפידים לכבות אורות ולהדליק דוד בצמצום וכו'... למרות הכל יצא לנו 730 שקל חשמל!!!! שזה בבית שלי עם 5 נפשות לא יוצא.... בקיצור השאלה אם יש איזו דרך לבדוק אם איזה מכשיר מקולקל וטוחן חשמל, אולי הדוד לא תקין, אולי המקרר? יש דרך כזאת לבדוק אם מכשיר משתמש ביותר חשמל ממה שהוא אמור? יש משהו שחברת חשמל יכולה לעזור לי? תודה....

אפשרות אחת

שקרתה אצלי - יכול להיות שהשותף שלך משאיר את הדוד דולק לפרקי זמן ארוכים, כמו למשל כל הלילה? אצלנו חשבון החשמל קפץ בכמעט 1,000 ש"ח בגלל השותפה הסתומה שלי (לשעבר, תודה לאל העפנו אותה), שהתעצלה לקום חצי שעה קודם ולהדליק את הדוד ככה שכל לילה השאירה אותו דולק 8 שעות. אפשרות נוספת - האם לשותף שלך יש רדיאטור בחדר? אמנם זאת לא העונה אבל... אצלנו גם זה הקפיץ את חשבון החשמל. לי אישית אין מושג אם קיים בכלל מצב כזה של מכשיר שצורך יותר חשמל בגלל תקלה. כדאי אולי שתתיעצו עם בעל הבית שלכם, אם הוא נחמד. בעל הבית שלנו למשל מייד הפנה את תשומת ליבנו לחשבון החשמל הזוועתי.

ravivve

New member
רדיאטור

יש לו רדיאטור, הוא היה דלוק יומיים רצוף בחודשיים האלו שעליהם החשבון בגלל שהשותף היה צריך ליבש איזה כיסא שלו או משהו... בקיצור יכול להיות שבגלל יומיים רדיאטור החשבון חשמל כל כך גבוה? עד כדי כך?

רדיאטור הוא צרכן חשמל כבד

ואם הוא דלק יומיים רצוף... זה אכן יכול להסביר. השותפה שלי נהגה בנוסף לדוד להשאיר את הרדיאטור שלה דולק כל הלילה. התוצאה הייתה חשבון חשמל של 1,600 ש"ח, מה שבעל הבית אמר שבכל התקופה שהדירה ברשותו לא נתקל בסכום קרוב לזה אפילו.

ALY1

New member
1600 ש"ח?

8 שעות דוד כל לילה? נראה לי שאחד ההורים של הבחורה הזאת עובד בחברת חשמל כי היא בהחלט מרשה לעצמה הרבה.

NightElf

New member
מכשירי חימום כגון

דוד חשמל, רדיאטור, תנור חימום, קומקום מים (תלוי בזמן הפעלה) וכדומה אכן צורכים הרבה חשמל. להפעיל רדיאטור יומיים ברציפות זה מתכון להקפצת חשבון החשמל. ייתכן גם שהשתמשתם בעוד כמה מכשירים "שלא" שמתם לב לשימוש בהם, כגון תנור אפייה, מיקרוגל וכדומה. אם יגיע עוד חשבון חשמל לא פרופרציונלי, אז ככל הנראה יש בעיה בחישוב החשמל, אבל אם יגיע חשבון חשמל "נורמלי" פעם שעברה, אז ייתכן בהחלט שהפעלתם מכשירים צורכי חשמל לזמן ארוך, או הרבה מכשירים בזמן מסויים.

למעלה