חשבון חשמל

felka

New member
חשבון חשמל

אני רוצה להגיד כל הכבוד לחברת חשמל ועוד יותר כל הכבוד לנו (מהממת ולי). אתמול קיבלנו חשבון חשמל לחודשיים - 480 שקל. כמובן הוא לא מייצג הרבה מכיוון שרק עברנו ובהתחלה לא כל מוצרי חשמל היו בשימוש. אחר כך בזבזנו חשמל לאמריקאים 10 ימים. בכל זאת אתמול הייתי מאוד מרוצה. נוסחאת החיסכון מורכבת מדברים שחברת חשמל מפרסמת: מוציאים כל דבר אפשרי משקע מחשבים לא עובדים עם לא צריך (מחשב היום צורך בין 250 ל800 ווט) יכול להגיע ל80-180 שקל לחודש. רוב הנורות חסכוניות. כביסה במידת אפשר מתייבשת על חבלים. סוגרים אור אם לא צריך (מאוד חשוב לפתח מודעות לזה) מדברים עם ילדים על חשבות של חיסכון בחשמל מה אתם עושים בשביל לחסוך בחשמל ואיך זה מצליח לכם?

יש תמורה לאגרה

באמת עבדנו קשה בחודשיים האחרונים. חשוב לציין בנוסף שאנחנו משתמשים בשעון שבת לדוד השמש (בימים קרים כמובן).

פנומן 72

New member
אני בזבזתי 10 ש"ח לשווא... ../images/Emo10.gif

היה לי קומקום שיש לו נטיה מרגיזה להידלק מכל מגע קל, והיות והקומקום היה ריק לא היה מה שיקפיץ את המתג וכך הוא עבד במשך 6 שעות !!!! באורח פלא נדיר, בדקתי את שעון החשמל בצהרי אותו יום, ובדקתי אחרי המקרה וגיליתי ששרפתי כ-14 קילו-ואט. בעסה. לפחות הקומקום לא הלך לי קאפוט.

felka

New member
ד"א זה נקודה חשובה מאוד

תקינות של מוצרי חשמל! כמו שאתה מתאר זה יכול לבזבז כסף. לי יש דוגמא עם בידוד של מקרר: בידוד דלתות של מקרר נוטה להתייבש ולשנות צורה עם השנים. זה גורם למקרר להפעיל מנוע יתר על המידה. מקרר הוא השקעה אנרגתית גדולה. באחד הבלוגים הרוקים הידועים בעולם קראתי שמה שקובע את שרידות ותקינות של המקרר לאורך שנים זה בידוד וכמות פעמים שפותחים אותו ביום. אם אתם מסוגלים להקטין את הכמות על ידי ריכוז ארוחות או כל שיטה אחרת תוכלו לחסוך. הדבר השני זה היה מחשב שהיה נדלק בצורה אקראית. אני משתמש במחשב שהיה עובד פעם ברשת חברה והייתה לו הגדרה להתעורר כל פעם שמישהו ניגש עליו דרך הרשת. התקן תקשורת ביתי היה פונה אל כל המחשבים ברשת ביתית פעם בכמה זמן לצורך בדיקת קשר
ומחשב שלי היה מתעורר. גיליתי את זה כאשר הלכתי לשתות באמצע הלילה ומחשב שלי דלק. אהה ואנחנו משתמשים בקומקום על הגז עם משרוקית
זה מרתיח באמת את המים.

dify

New member
בחו"ל

לא יודעת בדיוק למה, אבל כל מי שביקרנו בניו-יורק ובקנדה- בכלל לא הבין על איזה קומקום חשמלי אנחנו מדברות. ממש נפוץ שם השימוש בקומקום על בסיס גז ולא קומקום חשמלי

dify

New member
מצליח מעל המצופה :)

אנחנו קיבלנו את חשבון החשמל הנמוך ביותר לדעתי שקיבלנו אי פעם- 330 לחודשיים... זה היה בחשבון האחרון. איך? אוסף של דברים: א. בבית הולכים לבושות חם, ומחממים עם תנורון הלוגן רק את הפינה שיושבים בה אם קר, ואם נמצאים מול הטלוויזיה אז מתכרבלים מתחת לשמיכה :) ב. כביסה על 30 מעלות, יבוש בתליה. ג. כל הנורות בבית חסכוניות (פלורסנטים וספירלות) ואנחנו דווקא ממש לא מקפידות לכבות אותן בכל יציאה ולא מוציאות מהשקע ולא מכבות מחשבים. בכל שעה מהיום לפחות מנורה אחת או מחשב אחד דלוק אצלנו, אבל גם כשדלוק זה על המצב החסכוני כאמור. ד. מדליקות את דוד החשמל לכ20-30 דקות לפני הרחצה ולא יותר. זה בהחלט מספיק לרחצה רגילה לשני אנשים. זהו בעצם, איפה עוד משתמשים פה בחשמל? מהניסיון שלנו- צרכן החשמל הגדול והמשמעותי ביותר הוא המקרר- נסענו לחו"ל לחודש וחצי והשארנו רק את המקרר עובד, קיבלנו חשבון חשמל של 220 שח או משהו כזה, מה שמוכיח שמלכתחילה רוב חשבון החשמל שלנו זה המקרר. לא המנורות, המחשב והעינית האדומה הם אלו שמנפחים את החשבון. אני מעריכה למשל שאם היינו מתעקשות לחמם את כל חלל החדר עם תנור גדול יותר והיינו לובשות פחות ולכן היה צריך לחמם יותר- זה כן היה משמעותי בחשבון החשמל. מבחינתי לחמם נקודתית את הפינה שלי זה לחלוטין מספיק, ובהחלט לא יקר.

בלונד23

New member
מאז שהחלפנו מקרר

החשבון ירד בצורה משמעותית. מסקנה, מקרר ישן וחבוט אוכל חשמל, מה זה אוכל? זולל.

למעלה