חשבון בנק

178גלגלים

New member
חשבון בנק

מהי הדרך הכי טובה לחסוך כסף בצד לשעת צרה, מבלי שאף אחד יידע? האם כדאי לפתוח חשבון בנק מבלי שבבית יידעו על קיומו? הכוונה לחשבון שאפשר להפקיד בו כסף מדי פעם ושיצבור ריבית, אבל שלא ישלחו הביתה כל מני חשבונות וטפסים....

לחסוך לשעת צרה

לא ציינת רקע ולכן אענה בהנחה שהשאלה איננה על רקע משבר חריף אלא כהרהורים היפותטיים. מהבחינה הטכנית מה שציינת הוא אפשרות ואת המידע על שמירת החסיון אני מניח שתוכלי לקבל בבנקים (למשל איסוף ההודעות מתיבה בסניף). לדעתי החיסכון הטוב ביותר לשעת צרה הוא מניעת הצרה (שוב, בהנחות שהנחתי לגבי שאלתך). הווה אומר, שאם אין ביניכם משבר או קרע, לתחזק את הזוגיות ולבנות אותה באופן שוטף. לחלופין, שוב בהנחה שאינך נמצאת בעיצומו של מאבק, להסכים עם בן זוגך על כך שבכל מקרה של משבר, תגיעו לפתרונו, כך או אחרת, על ידי גישור - בין אם מדובר בפרידה ובין אם מדובר בשיקום היחסים. אחד הסיכונים בפעולה חד צדדית של פתיחת חשבון אישי והזרמת כספים אליו מתוך החשבון המשותף ללא ידיעת בן הזוג, הוא שבמקרה שהדבר יתגלה ויהיה קרע ביניכם, הקרע יחריף (יש מי שיראה בכך מעשה בגידה חמור מבגידה רומנטית) ומבחינה משפטית את תהיי בעמדת נחיתות בשל פעולתך החד צדדית, כלומר יצא שרצונך לשפר עמדה במקרה משבר יהפוך לנחיתות עמדה אם הצעד יתגלה (אני מניח ששמעת על חוקי מרפי). בהצלחה

יאצפן

New member
לחסוך לשעת צרה

כן באלף רבתי, כי לעולם אין לדעת, ושיטות? הולכים עם אמא ופותחים חשבון משוטף, וחוץ מזה אצל עו"ד מיכתב הסכמה שהכסף הנחסך שלך,

seeyou

New member
מעשה נבון עם סכנות../images/Emo4.gif

לחסוך כסף בצד לשעת צרה? זה טוב אבל מנסיון מה שלא תקנה היום-מחר תשלם יותר או הממשלה תטיל מיסים מבלי שבבית יידעו על קיומו? אפשרי,לפתוח חשבון בבנק אחר עם הוראה כזו. אבל אם במקרה הפקיד מתחלף או יש תקלה ואז האישה תגלה מה תספר לה? להפקיד כסף מדי פעם ושיצבור ריבית? היום אין כמעט רבית- הכסף יורד מערכו..רק הבנקים מרביחים. תברר בפורומים אחרים על אפיק השקעות חילופי

קש מאני

במקום חשבון בנק והפחד שמשהו יגלה, הצעתי לשים בצד כסף מזומן כל חודש. איפה? יש מקום מחבוא שששששש לא לגלות, בתוך קופסא בארון. מין קופסא כזו שאינה מושכת את העין, במקום שהוא רק שלך. אוי ואבוי הוצאתי אותך לתרבות רעה. חחחחחחחחחחחחח הכי טוב מזומן. אין שום סיכון בכך. הפקיד לא מתחלף בבנק, אולי הפקידה מכירה את הבעל? ירד הדולר? מס על תכנית? רק את והכסף והסוד..... אפשר להתמודד בקלות. מילה שלי.

shirlyar

New member
כ"כ הרבה דרכים.....

אני לא מבינה מה הבעיה ישנן כ"כ הרבה דרכים לחסוך מבלי שיידעו, והדרך הכי קלה היא לשמור את הכסף בצד, או אצל ההורים או בארון או אצלך בעבודה או אצל חבר טוב. ואתה יכול גם בבנק להפקיד בצד ותבקש שלא ישלחו לך או שתיתן כתובת אחרת ולא של הבית.

seeyou

New member
../images/Emo4.gif - מבלי שיידעו?

למה להסתיר? יש כוונות "זדוניות"? או רק רוצים להפתיעה? ישנם סיכונים ברעיונות שלך-
-אצל ההורים - זה סימן לקנוניה נגד הצד השני -בארון - העוזרת "תנקה" אותם בלי למצמץ -בעבודה - מקום לא בטוח
מכול הבחינות. - אצל חבר טוב - לפעמים כאשר מדובר בכסף שוכחים את החברות

shirlyar

New member
תשמע, זכותו של כל אדם לפרטיות

ואי אפשר לדעת מה מערכת היחסים בינהם ולפעמים ישנן נשים שהבעלים כ"כ מגבילים שזו מצווה לחסוך בצד בשבילהן לימים שחורים. וחוץ מזה שאם הוא מסתיר ממנה את המשכורות שלו ועוד דברים אחרים אז זה כבר לא בסדר, אבל יכול להיות שהוא רוצה קצת לחסוך לבד וזו זכותו, אי אפשר לדעת למה.

גלגלים

אתה לא כותב מדוע ברצונך לפתוח חשבון בלי שאף אחד יידע (וזו זכותך..) יש שתי אפשרויות: 1. אתה במשבר זוגי ורוצה לפתוח לעצמך חשבון לשעת צרה. 2. אתה רוצה להבין את הראש של בת זוגתך במקרה והיא פתחה חשבון בנק ואיך אתה יכול לבדוק זאת (ראש מרושע יש לי על הבוקר
) ולדעתי הצנוע אתה שואל בגלל אפשרות מס' 2, אולי כי שמת לב שנעלמים סכומים מהחשבון המשותף, אולי כי אתה כבר יודע שהיא מתכוונת לעשות צעד... תשאל למה הגעתי למסקנה זו... לא יודעת מן תחושת בטן כשקראתי את הודעתך הקצרה, בלי הסבר, בלי רקע ואם אינני צודקת, איתך הסליחה... לכן לא אגלה לך מה אני עשיתי, מן אחוות נשים... שבת שלום

אין משמעות ללמה

בכלל לא חשוב למה. למה לחפור ולהפוך בשאלה למה צריך כסף לשע"ח? צריך נקודה. יש לפעמים בחיים מצבים שאתה אומר, איזה מזל שהתכוננתי לימים רעים. ויותר לא אפרט.

יש פורומים,,,

לכלכלה, בנקאות, ראיית חשבון, יעוץ מס וכו' שבטח היו נותנים לו תשובה עניינית כדי להתכונן לימים רעים. למה פורום זוגיות במשבר???? שבת שלום

178גלגלים

New member
למיקי בת המקורית

אני אשה ולא גבר לאחר מסכת ייסורים של בגידה מצד הבעל, שליחת חוקר פרטי ש"פתאום" נמחקה לו הקלטת ונעלמו לו כל הראיות (באופן מסתורי !!!), לא רק זה אלא שגם בעלי הכפיש את שמי ושמעתי שיחת טלפוןשבה הוא מתרברב בשיחת ועידה עם כמה אנשים מהעבודה שלו שהוא "זיין מהצד"....והוא מצידו מכחיש הכל אני מושפלת כועסת והכי הכי פוחדת פחד מוות להשאר לבד בלי כסף ועם כמה ילדים ויודעת בוודאות שיש לו חשבון מהצד והוא לא מביא את כל המשכורת הביתה. אז מיקי בת, אשמח מאוד אם תשתפי אותי במה שאת עשית, כל עצה יכולה לעזור ואני לא יכולה אפילו לחשוב בהגיון בימים אלו...

s h o o s h a

New member
פורום מקצועי שיסייע לך

לדעתי עליך להתייעץ עם אנשי מקצוע מאחר ולא מדובר רק בכסף שאת רוצה להעלים אלא בכספים שאת טוענת שהוא אינו חולק עמך. בכל מקרה, פניה לפורום דיני משפחה וירושה ו/או עצות שלנו כאן אינן באות במקום התייעצות עם איש מקצוע/ עו"ד. בהצלחה

גלגלים

בכרטיס שלך מופיע שאת גבר לכן התגובה שלי ושל האחרים היו כתובות בזכר. כשהחלטתי שזהו זה, שהנשואין שלי נגמרו, אחד הדברים הראשונים שעשיתי זה לפתוח חשבון בנק עם הכתובת של אימי, הדואר נשלח לשם ולא היה סיכוי שיהיה טעות בשליחת דואר הביתה, ותוך כדי התהליך המשכורות הופקדו ישירות לחשבון שלי, אבל זה היה ברור שכך צריך להעשות. לדעתי, מה שעליך לעשות זה להתחיל לאסוף מסמכים, הפקדות, משיכות, תלושי משכורת, בנקים כל מה שאת יכולה לאסוף, אלא אם כן יש לו חלק ממשכורת בכסף שחור ואז יהיה לך קשה להוכיח. אצלך זה אחרת את חייבת להתייעץ עם עו"ד. בהצלחה ושבת שלום

1אפי1

New member
בנוסף..

גם כספים או יותר נכון יש לך ניירות על סכומים שרשומים רק על שמו גם זה שייך לך ...ככה שתתחילי לנבור בערימות הנייר שלו וכל מסמך המראה על סכומי כסף..תדעי לך שגם זה שייך לך, הכוונה לכל מסמך של אחרי הנישואין. ב-ה-צ-ל-ח-ה

למעלה