חשבון בנק סיני

סינית 2

New member
חשבון בנק סיני

האם כדאי לי לפתוח חשבון בנק סיני? אני רוצה שיהיה לי כרטיס אשראי סיני אבל אני לא נוסעת לעבוד אז הכסף לחשבון יגיע מהארץ. מה הפרוצדורה לפתיחת חשבון כזה? תודה!!

guanyin

New member
@@@

למלא טופס (בסינית!) ולבחור סיסמא... אין לי מושג איך מקבלים כרטיס אשראי סיני, אבל כשפותחים את החשבון מקבלים במקום כספומט. אפשר להכניס לשם כסף בדולרים או יואנים, אז אין בעיה להביא מהארץ. לי היה מאד נח להחזיק חשבון, ולא להסתכן בגניבה של מזומנים בזמן שגרתי שם, וגם לא להתקע עם חוסר ביואנים במקומות קטנים ומרוחקים ונטולי אפשרות להמרת מט"ח כשטיילתי.

סינית 2

New member
התכוונתי לכספומט

כדאי ללכת לבנק מסויים (למשל בנק אוף צינה)? אפשר להעביר כסף מהארץ (כדי לא להסחב עם מלא דולרים מהארץ)?

guanyin

New member
תשובה

רק על סמך ניסיוני, אולי לאנשים אחרים יש מידע יותר עדכני: מעט מאד בנקים עובדים עם מט"ח, ולכן כדאי ללכת על בטוח ולפתוח חשבון אצלם. אני יודעת שיש עוד בנקים שממירים דולרים מדי פעם, אבל אין לי מושג אם אפשר לפתוח אצלם חשבון. אני עשיתי העברה דרך WESTERN UNION. לוקח 10 דק להעביר את הכסף, והם עובדים עם המון סניפי דואר, כך שאת יכולה לחפש באינטרנט את הסניף הקרוב ביותר לבנק שלך. אולי אפשר להעביר ישירות לבנק, אבל אין לי מושג איך.

happydog23

New member
אם את הולכת לטייל אז bank of china, אם את

הולכת לשהות במקום אחד (אני מניח שעיר גדולה), אז שמעתי ש minsheng yinhang - 民生银行 (בנק פרטי) הוא מאוד טוב, במיוחד בשביל זרים - הרבה יותר נוח מהבנקים הממשלתיים (כשהייתי בסין היה לי חשבון ב- bank of china).

dod_basim

New member
אני פתחתי חשבון בנק עם כרטיס כספומט

בבנק אוף צ'יאנה. הייתי יכול למשוך כסף מכל כספומט סיני (ובאמת נסיתי במקומות מרוחקים ונטולי מט"ח או טרוואלס צ'קס). זה לוקח דקות לפתוח ואפילו לא צריך לדעת סינית, רק דרכון תכלס. עולה עשרה קוואי לפתוח ומקבלים את הכרטיס (העשרה יואן הם לפקדון - כשסוגרים את החשבון מקבלים חזרה) ופנקס שרשומות בו הפעולות. אני הכנסתי את כל הדולרים שלי וההמחאות נוסעים והיה ממש ממש נוח לטייל עם זה. ממליץ בחום! הערה1: אני לא רואה סיבה לעשות כרטיס אשראי אמיתי בסין, עם הכרטיס הזה אפשר לגהץ בסופרמרקטים, בקולנוע, במלונות (פשוטים כיקרותיים), ועוד. הערה2: אם אובד הכרטיס (גם זה קרה לי) הדרך הקלה ביותר היא לפתוח חשבון חדש ולהעביר את כל החשבון לחשבון החדש, זה עולה 40 יואן העברה (והלך הפקדון) אבל שוב תוך דקות יהיה לך כרטיס פעיל. אחרת הבירוקטיה והפרוצדורה להוציא כרטיס חדש זה משהו כמו שלוש שבועות (לא בדקתי -- ככה שמעתי). אגב החשבון שלי עדיין פתוח, מעניין מה יקרה אם אני אחזור לסין אחרי כמה שנים, נשארו לי שם 18.54 יואן.... מה לעשות שהבנק היה סגור ביום הטיסה

סינית 2

New member
תודה לך על המידע!!

אתה רוצה שאני אסגור לך את החשבון בסין?

guanyin

New member
חחח

לעולם לא אשכח את היום שגיליתי שיש לי בחשבון 48 פן!!! גם עכשיו יש לי בערך את אותו הסכום, ואני ממש מקווה שלא לוקחים עמלות כל חודש, כי אם כן, אז בפעם הבאה שאני אגיע לסין, יהיה לי ככההההההההההההה קנס לשלם!

happydog23

New member
כן, גם אצלי נשארו כמה יואנים בחשבון,

מעניין מה יקרה כשאני אגש לבנק וארצה לעשות בירור יתרה - יאסרו אותי במקום?

למעלה