חרקים במזון
שלום רב לחברי הפורום.
אנא עצתכם,וסליחה על רוחב הפירוט - אני רוצה לחסוך תשובות מתבקשות
לפני כשבוע גילינו חרקים במגירה שאנחנו נוהגים לאחסן בה מזון. אחרי קצת שיעורי בית אני מניחה שמדובר בזן בשם חיפושית הקמח.
מן הסתם מיד פצחנו במבצע חיסול (של המזון) וזרקנו את כל המוצרים הנגועים, בודדנו את הנקיים, והתחלנו בשלב השני שהוא מירוק וחיטוא המגירה.
וכאן אני מבקשת את עצתכם:
המגירה שוכבת כבר שבוע על הרצפה במטבח: לא משנה כמה ניקינו אותה (מעבר לנקיון על פני השטח היא עברה חיטוי מסיבי של הפינות באלכוהול , על אף שזה מזיק לעץ - שטיפה חזקה של כל הפינות בזרם מים חזק, ובצר לנו - כי מדובר במגירה לאחסון מזון , ויש לנו מטבח קטן במיוחד ומתוכנן בקפידה - אפילו ריססתי לתוכה את אחד מתרסיסי ההדברה הכימים שהיו לנו בבית ( כל זה נעשה בשלבים, והסיבה למעבר משלב לשלב הייתה כי
) - החרקים פשוט מסרבים להעלם. כמובן שאני לא מדברת על כמות של עשרות או מאות - אלא על פרטים בודדים (לא יותר מאחד או שניים) שמתעקשים לצוץ בכל פעם מחדש - לרוב לא מדובר בחיפושית הגדולה אלא בחרקים זעירים ממש (מס' מילימטרים) וכמעט שקופים, שאני נוטה להסיק שאלו פשוט הצאצאים שלה .
אם כי פה ושם אפילו צצה חיפושית גדולה יש מאין. מיותר לציין שהמגירה ריקה לחלוטין.
מישהו נתקל אי פעם במצב דומה ו/או מחזיק בידע מה אפשר לעשות?
ומעבר לסיטואציה הנקודתית המשונה, באף אחד מהחיפושים שהרצתי באינטרנט לא הצלחתי למצוא טיפים (רצוי טבעיים) להרחקת מזיקים ממקומות אחסון בכללי. גם כאלו נשמח לשמוע במידה ויש למי מכם
רב תודות!
שלום רב לחברי הפורום.
אנא עצתכם,וסליחה על רוחב הפירוט - אני רוצה לחסוך תשובות מתבקשות
לפני כשבוע גילינו חרקים במגירה שאנחנו נוהגים לאחסן בה מזון. אחרי קצת שיעורי בית אני מניחה שמדובר בזן בשם חיפושית הקמח.
מן הסתם מיד פצחנו במבצע חיסול (של המזון) וזרקנו את כל המוצרים הנגועים, בודדנו את הנקיים, והתחלנו בשלב השני שהוא מירוק וחיטוא המגירה.
וכאן אני מבקשת את עצתכם:
המגירה שוכבת כבר שבוע על הרצפה במטבח: לא משנה כמה ניקינו אותה (מעבר לנקיון על פני השטח היא עברה חיטוי מסיבי של הפינות באלכוהול , על אף שזה מזיק לעץ - שטיפה חזקה של כל הפינות בזרם מים חזק, ובצר לנו - כי מדובר במגירה לאחסון מזון , ויש לנו מטבח קטן במיוחד ומתוכנן בקפידה - אפילו ריססתי לתוכה את אחד מתרסיסי ההדברה הכימים שהיו לנו בבית ( כל זה נעשה בשלבים, והסיבה למעבר משלב לשלב הייתה כי
אם כי פה ושם אפילו צצה חיפושית גדולה יש מאין. מיותר לציין שהמגירה ריקה לחלוטין.
מישהו נתקל אי פעם במצב דומה ו/או מחזיק בידע מה אפשר לעשות?
ומעבר לסיטואציה הנקודתית המשונה, באף אחד מהחיפושים שהרצתי באינטרנט לא הצלחתי למצוא טיפים (רצוי טבעיים) להרחקת מזיקים ממקומות אחסון בכללי. גם כאלו נשמח לשמוע במידה ויש למי מכם
רב תודות!