חרפת הליכוד

gilm1234

New member
חרפת הליכוד

מי שהלך להצביע אתמול ראה איזה חיות אדם יש בליכוד, מפלגה שאינה ראויה להיות בכנסת ישראל. הכל דילים, איומים, מכות, אין אידאולוגיה אין תוכן ואין דרך! הליכוד כמו ה"עבודה" מולכים את המדינה לאבדון והיתאבדות חברתית כלכלית. אני פסימי מהמצב החמור שנקלעה המדינה הקטנטנות שלנו, ארץ מולדת, ארץ זבת דם,
 
הפיתרון: לשנות את הליכוד מבפנים

הקמת מפלגה חדשה לא תצלח. רק להתבכיין לא יעזור.
 

gilm1234

New member
בלתי אפשרי

אין מציאות לשנות מפלגה מבפנים!!! יש את הנפשות הפועלות הוותיקים, את היריבים הבלתי מתפשרים לעולם, את הנקמניות, את התככים, אף תנועה לא ניתן לשנות מבפנים אחרי שנים רבות של שינאה ומחלוקת, לא מפלגת העבודה, ובטח לא ליכוד ולא מפד"ל ולא מרץ וגם לא ש"ס ולא חד"ש וכו´ וכו´ יש את התיקווה לשנות לטובה אבל המציאות של העבר מוכיחה:לא ניתן לשנות כלום! מה שהיה-הוא שיהיה.
 
סניף אחד אתה יכול לשנות?

אני מתגורר בעיר בינונית. אני מאמין באמת ובתמים שיש בכוחי, ביום מן הימים, לשנות את הסניף המקומי, הסובל מכל אותן בעיות שציינת. עכשיו בוא נעשה עסק: אני אשנה את הסניף שלי. אתה את שלך. ועוד 10 ישנו את הסניפים שלהם. ככה, נצבור בהדרגה משהו כמו 300 חברי מרכז שלא סובלים מכל התחלואים שציינת. 300 חברי מרכז מגובשים זה כח אדיר, שיכול לחולל מהפכות בתנועה.
 

gilm1234

New member
אתה אופטימי

אתה "מאמין" אבל אני מעדיף שתבצע ואחר כך תדבר, שיהיה לך בהצלחה
 
בוא נגדיר ביצוע

יכול להיות שאתבדה, אני לא מתהלל כמפתח. אבל כדי לדעת אם עמדנו במשימה, צריך קודם להגדיר מהי. אני דיברתי על שינוי הסניף שאני נמצא בו. אינני אחראי להצלחתם של האנשים שאמורים לשנות במקומות אחרים.
 

masorti

New member
אפילו אם נניח שאתה צודק...

וברבות הימים תוכלו אתה ואחרים להביא לשינוי התנועה מבפנים בהדרגה, אין לי זמן לחכות. האדמה בוערת כעת והזמן דוחק כעת, ואין לנו את המותרות והפינוק של המתנה עד שיבשילו תהליכים חברתיים ופוליטיים ארוכי טווח.
 

lsg101

New member
מה החלופה?

מה החלופה שלך? הרי כל מפלגה ימנית אחרת לא תזכה באותו מספר מנדטים שהליכוד יזכה בו בבחירות הקרובות. משמע: הליכוד הוא הסיכוי היחיד לשלטון ימני. ואם הוא הסיכוי היחיד ומה שקורה בו עכשיו לא מוצא חן בעיניך ובעיני עוד אנשים, הדרך היחידה היא להתפקד ולשנות אותו מבפנים. ליאור
 

masorti

New member
אתה חוטא בטעות הנפוצה...

שלפיה השלטון יינתן למפלגה בעלת מספר המנדטים הרב ביותר. שטויות. השלטון יהיה בידי המפלגה שתצליח להקים קואליציה יציבה. או במילים אחרות: השלטון יהיה בידי הגוש שישיג את מספר המנדטים הרב ביותר. לכן: השאלה האם לליכוד יהיו 40 מנדטים או לא היא משנית (ההשפעה היא בעיקרה פסיכולוגית). מה שחשוב הוא שהקולות יישארו במחנה הלאומי. --- מה שהתכוונתי לא היה להצביע ל"מולדת" או ל"תקומה". הרעיון צריך להיות שהגרעין הקשה של הליכוד (כלומר: האידיאולוגים) ישליך מתוכו את כל אותם טרמפיסטים שהשתלטו על עמדות הכוח במפלגה. ואם זה אומר פילוג של המפלגה.... SO BE IT . מצידי שרוחמה אברהם, פנינה רוזנבלום ואלפרון ירוצו ברשימה נפרדת לכנסת. נ.ב. אחרי ששמעתי את הח"כ זאב בוים בטלויזיה מתאר את שיטת הדילים בליכוד כמצב הטבעי (ובמשתמע: הנכון) ולא כרע הכרחי - אני כבר לא בטוח שאני רוצה אותו ברשימה שלי. בלי להניד עפעף הוא הסביר את המנגנון לפיו ראשי סניפים מכתיבים לחברי הסניף שאינם יודעים בין ימינם לשמאלם רשימות מועמדים להצבעה. ומפיו זה נשמע כחלק בלתי נפרד מתקנון התנועה.
 

gilm1234

New member
הבגיניסט

אני מצפה ומקווה שתבוא בחודשים הקרובים כאן לפורום ותדווח על שינוי בסניף שבו אתה נמצא-והדרך שעשית זאת-האכזבות וההצלחות שהיו לך עד לשינוי המיוחל בסניף המקומי שלך, אבל לפי דעתך כמה זמן בערך יקח השינוי בסניף שאתה נמצא בו? 6 חודשים? שנה? 5 שנים?
 

gilm1234

New member
אין לי אלטרנטיבה!

אתה מאמין שהליכוד יחזיק מעמד בשילטון 5-10 שנים? היום אבדה הדרך למפלגת העבודה ולליכוד, אין הנהגה אין ערכיות, המצב לא פשוט לצערי
 

lsg101

New member
זה לא משנה...

יש סיכוי בכלל לא רע שהליכוד יחזיק בשלטון לפחות בחמש שנים הקרובות (השנה הזאת ועוד ארבע של הבחירות הבאות). וגם אם לא - כאשר הליכוד ישתנה מבפנים (אם ישתנה מבפנים), ויחזור להיות המפלגה הערכית כפי שהייתה בזמנו של בגין ולפני (הרוויזיוניסטים תחת הנהגת ז´בוטינסקי), אז הוא יחזור לשלטון מחוזק מאי פעם (זאת התקווה, בכל מקרה). השאלה היא מה קורה עד אז. התשובה היא שעד השינוי, מה שהיה הוא שיהיה. לטוב, ובעיקר לרע. זה נכון שעכשיו האדמה בוערת מתחת לרגלים, אבל בגלל חוסר ראייה למרחקים של ההנהגה, והעובדה שלא קיימת הנהגה טובה, אין ברירה אחרת אלא לראות את המנהיגים הקיימים ובינתיים לנסות לשנות מבפנים. ליאור
 

ראליסט

New member
אכן גם ליכודניקים רבים רואים

נכונה את המצב לאשורו.הרי אם למישהו בא בכלל לזכור,2 המפלגות "הגדולות",הליכוד והעבודה,מאבדות את האידאלים שלהן באופן עקבי בחלוף הזמן.בכך אין כל הבדל ביניהם.מפלגת העבודה איבדה כל דרך פעמיים לפחות:פעם אחת כאשר זנחה את מורשתם החברתית - סוציאליסטית של בן-גוריון ,א.ד. גורדון,ברל כצנלסון ואחרים,וזאת לא למען דרך ביניים,כי עם למען היטיב עם העשירים והמבוססים בעם.בפעם השניה לאחר כשלון "אוסלו" נסתה ומנסה להיות דומה לליכוד,ובכך מבריחה הן תומכי שמאל והן תומכי מרכז ששואלים את עצמם:"מה ההבדל בין פואד-החיקוי,לשרון-המקור". הליכוד איבד את המורשת הליברלית שלו.במקום תנועת "חירות",הוא הפך למבצע למעשה של אידאולוגיות חרדיות ומשיחיות,שזאב זבוטינסקי היה נחרד מהן.הליכוד איבד את האידאולוגיה שלו,כאשר המשיך ליישם את הסכם אוסלו,שלו התנגד בתוקף,רק עקב סקרים,וע"י מי?-ע"י "המומחה מספר אחד לטרור-ביבי".גם שרון היום בתחומים רבים,נוקט במדיניות מרכזית ולאו דווקא ימנית. אם חלילה לא תבוא אלטרנטיבה חדשה-וזו לא חייבת להיות דווקא מפלגה חדשה ,אלא התאגדות חדשה של גורמים מרכזיים בליכוד ובעבודה,(כמו ה"ניו ליבור" בבריטניה ששונה לחלוטין מהמפלגה הסוציאליסטית הבריטית מהעבר),אזי מהפכי השלטון ימשכו.תוך זמן קצר הציבור יתיאש מהליכוד,יצביע מחדש לעבודה וחוזר חלילה-כי הימים של נאמנות מפלגתית ללא עוררין נעלמו.אבל לשתי מפלגות אילו אין באמת דברים חדשים להציע,ולכן שלטונם יהיה כשלון-מי יותר ומי פחות. וזה נורא שיש לנו הנהגה שלא צופה שום מהלכים לעתיד.להשלים עם זה ,זה לוותר על סיכוי להוציא את המדינה מבוץ בטחוני,כלכלי ובעיקר חברתי ,הנמשך בגדול ללא שינוי כבר הרבה זמן. ואני מבטיח לבגיניסט,שתאורית "הסניפים" שלו כ"כ מוטעית.הרי במשך עשרות שנים מפא"י התבססה על סניפים גדולים וחזקים,כולל כאלו ששלחו נציגים רבים למוסדותיה.רובם-וזה הרוב הקובע,הם אינטרסנטים שרק רצו בטובתם האישית.כך זה גם בליכוד.גם אם קיימים כמה אנשים,שבאמת מעונינים לשנות מבפנים,הממסד הפוליטי ידאג "לחסלם".וזאת הצרה-גם לליכוד וגם לעבודה יש ממסדים חזקים,קבלני קולות וכד. שהכל מענין אותם-חוץ מאידאולוגיה ודרך. רק תנועה הנקיה מסניפים,בירוקרטיה,מנגנון וועידות מטופשות,יכולה להתפנות להזיז משהו במדינה-ולא הכל תלוי רק בגורמים חיצוניים ובנסיבות מדיניות. שהליכוד יחזור למורשת זבוטינסקי-זה כמו להגיד שהעבודה תחזור למורשת בן-גוריון.אילו שתי בדיחות ממש טובות.
 

lsg101

New member
לא הבנתי...

מצד אחד אתה טוען שבגלל שאין אידיאולוגיה ועקרונות, הציבור מצביע פעם למחנה זה ופעם למחנה אחר. מצד שני אתה טוען שלא צריך לחזור למורשת ז´בוטינסקי או בן גוריון (או שהחזרה אליהם היא בדיחה) - מה הכוונה שלך? בנוסף, אני מסכים איתך שיהיה הרבה יותר טוב אם לא יהיו "סניפים", ובירוקרטיה מפה עד שבוע הבא שמעכירה את הפוליטיקה. אולם, האם יש אלטרנטיבה? ואם כן, מהי? ליאור
 

ראליסט

New member
לא הסברתי את עצמי כראוי...

לצערי,הציבור מחליף כל הזמן את תמיכתו בין הליכוד לבין העבודה-לא עקב אידאולוגיה-אלא בגלל שבשנים האחרונות,כל שלטון שעולה,מקלקל יותר ויותר.לכן מטוטלת האכזבות מביאה את הציבור לשנות את דרך הצבעתו.גם אם הליכוד ינצח (וכך נראה שיהיה),בבחירות הבאות,הרי שינוי מהותי לא יבוא.את מי נראה? את אותו ר"מ,את אותם שרים וכנראה את שרי העבודה נגררים שוב לממשלה מאוחדת. אני טוען שיש נושאים רבים בהם טוב שהמפלגות הגדולות יחזרו לפחות למורשת מנהיגים אלו-גם אם לא בצורה מדויקת,כי יש להתחשב בזמן ובנתונים שהשתנו.לצערי,אני משוכנע שמפלגת העבודה והליכוד רק יתרחקו כל הזמן ממורשת המיסדים.לא טענתי שאין לחזור למורשתם.2 דוגמאות טובות-האחת לכל מפלגה: 1)הליכוד מבייש את זבוטינסקי,בכך שהפך למפלגה שבשל שיקולים קואליציוניים וגם אידאולוגיים,מעודדת גורמים דתיים משיחיים-שם הסכנה הגדולה ביותר לדמוקרטיה הישראלית.מהם הגיעה המחתרת היהודית,רוצח גרינצוויג,רוצח רבין,הרבנים הפשיסטיים שגם כיום קוראים להלחם בצבא ובממשלה גם אם יורדו מאחזים לא חוקיים.גם זבוטינסקי וגם בגין היו נגד מגמות משיחיות אילו-איפה הליברליזם של תנועת "חירות"??? 2)מפלגת העבודה התנתקה מכל הערכים הסוציאליסטיים שלה,ולא לעמדות מרכזיות,כי אם למפלגה שתומכת במעמדות החזקים חברתית.זה שהליכוד עושה זאת,ומזניח את כל הנושאים החברתיים,זה לא מפתיע בהיותו מפלגה קפיטליסטית.אבל זה שמפלגת העבודה מזניחה את הנושאים החברתיים-זה כבר בזיון לשם שהיא נושאת.
 

lsg101

New member
הבנתי...

אוקיי, הבנתי את הנקודה שלך ובסך הכל אני מסכים איתך, שהמפלגות הגדולות צריכות לחזור לשורשים ולמורשתם (עם שינויים נוסח 2002). עם זאת, לא ענית לגבי איזה שיטה אחרת (שעובדת איפה שהוא בעולם) לסניפים המקומיים, קבלני הקולות והועידות שמחזיקות את "נבחרי הציבור" ב...גרון.
 
למעלה