חרמזלך מתוקים

navy123

New member
חרמזלך מתוקים

אמנם פסח עבר לו, אבל אני מנסה לשחזר מתכון לחרמזלך מתוקים של אימי ז"ל. זוכר שהיו בו גבינה ואשל, סוכר וקמח מצה. מי מכיר? תודה

החתולית

New member
חרמזלך זה קרן אור

היא מכינה חרמזלך (או כמו שאני קוראת להם - דרמלינים) נפלאים. אני אשלח לה מסר ואבקש ממנה להיכנס.

תודה לחתולית - אבל זה ממש לא זה...

מהשלב שבו חיפשתי את המתכון שבו אני משתמשת (קבלתי אותו בסוף מחמותי), אני יודעת שיש הרבה מאד גרסאות לחרמזלך - והגרסא החלבית שנייוי מדבר/ת עליה לא מוכרת לי בכלל.מה שאני מכינה הם גרמזליש, מתכון של יהודי הולנד, שעשוי מפירורי מצה ותוספות מתוקות ומטוגן בשמן עמוק. אם יש מי שמעונין, אשמח להעלות את המתכון.מכל מקום, מכיוון שהסתקרנתי, הרצתי חיפוש בגוגל ומצאתי את הקישור המצ"ב - המתכון השלישי מתייחס לחרמזלך חלבי מתוק.בהצלחה!

החתולית

New member
אההה... חשבתי שהגרמלינים האלה

זה בדיוק כמו חרמזלך. נו שוין... כנראה זה בגלל שאצלנו חוגגים חגים לפי מסורת בית אבא הירושלמי הלגמריי לא אשכנזי...

chanit

New member
אמא שלי מתארת את זה כמעדן,

אמנם עתיר קלוריות, אבל לפסח.. פעם ב.. מסתובב לו היכןשהוא מתכון ,לא יודעת עדיין היכן. א קוראים לזה קרמזלך?

navy123

New member
תודה תודה תודה ../images/Emo24.gif

מצאתי את המתכון שחיפשתי בקישור המצורף. חןחן לכל מי שהשתדל לעזור לי. הכנתי אותם בשינוי קל ממה שכתוב ויצא יאממי. המתכון: 1 גבינה לבנה 1 אשל 5 כפות סוכר 2 ביצים כוס מים טורפים יחד, ומוסיפים בהדרגה קמח מצה עד להסמכה. טיגון בשמן עמוק ו..... בתאבון (והיידה דיאטה
)

bali

New member
מנהל
אני מכירה חרמזלך מלוחים

מפירה תפוחי אדמה, קצת קמח מצה, קצת תירוש או יין חצי יבש, מלח ופלפל. יוצא מלוח אבל עם טאצ' מתקתק בגלל היין.

למעלה