חרם הפורום?

חרם הפורום?

החלטתי לכתוב. זהו. אחרי מעקב במשך זמן מה, תהיתי מה גורם לאנשים להגיב או לא להגיב לדברים של אחרים בפורום? איך או למה שירשורים פשוט ניפסקים להם בפתאומיות (לא תמיד בגלל נושא "מרתק" אחר שעולה)? אך במיוחד לשים לב שישנם אנשים שטורחים וכותבים ולא זוכים לתגובות ענייניות. במיוחד בפניות לשם של מנהל הפורום שלא טורח לענות לשאלות ובמיוחד לא לטענות שעולות כלפיו. הוא עונה רק כשזה "נוח" לו. או מחכה שאחרים יגיבו בענייניו ויגנו עליו. שילטפו אותו וירגיעו אותו כמה הוא נחמד וכולם ידידים שלו ומעריכים את מה שהוא עושה. כמו מישהו חלש שמצפה לחיזוקים. לעומת זאת ישנם כאן 2-3 אחרים שבעצם מנהלים את הפורום והדיונים שבו. מעניין למה? ואגב - מי שיחליט להגיב, אז אל תתריסו על הניק ה"חסוי". על האלמוניות. על הכרטיס חסר הפרטים האישיים. ואשמח לשמוע מה באמת, גורם לאנשים לכתוב כאן, להגיב, ולבזבז כל כך הרבה זמן מול המחשב. ועוד בלי להזדהות (אני יודעת, נכון, גם אני..). אולי סוג של פורקן? שיעמום? לפי הדיונים האחרונים זה לא נראה שזה מתוך איכפתיות.

ברוכה הבאה בובונית 2003

נהדר שסוף סוף העזת. תודה על החיזוקים שנתת לי ואני מקווה שלשאלותיך לא אשכח לענות. העיקר שתיהני מהקריאה והכתיבה.

../images/Emo13.gifאני רק רוצה להגיב שאת באמת

"בונבון" או אפילו "בונבוניירה" ס ת ם
מנהל הפורום לא חייב להגיב תמיד על כל ההתקפות נגדו, לפעמים, חוסר תגובה גורמת לרגיעה. מה גורם לאנשים לשבת מול המחשב ולכתוב? מה גורם לאנשים לכתוב ספרים? או שירים? מה גורם לאנשים לקרוא? מה גורם לאנשים לרקוד? מה גורם לאנשים לצאת לעבודה? מה גורם לאנשים שמחה, עצב? מה גורם לאנשים להמשיך קדימה, גם בזמנים קשים? השעמום? הצורך הקיומי? העניין? הכל פתוח (יש שיר וריקוד כזה!)

מאפיינים של פורום אינטרנט.

בשפה מקצועית, נקראים הפורומים למיניהם "תקשורת א-סינכרונית" בניגוד ל"צ'אטים" המכונים "תקשורת סינכרונית". מכיוון שאיש אינו "מחוייב" לשבת מול המחשב, אינו מחוייב להיכנס לאתר מסויים, וגם אם נכנס לאתר, יתכן מאד שיש דברים שחשובים לו יותר... מכיוון שכך, פרסום הודעה בפורום כל שהוא, הינו כשליחת בקבוק עם מכתב לים. אולי מישהו יקרא, ואם יקרא, אולי יענה... יתכן ותפרסמי הודעה, שמאד חשובה לך אישית, אך אף אחד לא יקרא אותה משום שבדיוק באותו ערב, רוב המגיבים בפורום היו בהרקדות, וחזרו מאוחר. אחרים יפרסמו דברים אחרים, הודעתך "תשולשל" לתחתית העמוד ואיש לא יקרא אותה. יתכן ונושא הודעתך אינו מעניין אחרים. יש הרבה נושאים, ביחוד "מלחמות היהודים" שאינם מעניינים אותי. לדוגמה - באמת לא איכפת לי מי יהיה ראש אירגון המדריכים ומי לא... אני פשוט מדלג על שירשורים שעוסקים בכך... חוסר תגובה לפניות (או התקפות) אישיות, יכול לנבוע מכך שהאיש פשוט אינו יושב זמן מה מול המחשב. שהרי לכולנו יש לפעמים עוד עיסוקים, חוץ מצפיה בפורום חשוב זה
"כינוי חסוי" - זאת זכותך, זו אחת הסיבות לקיום האינטרנט ולהצלחתו. ומדוע בכלל אנשים נכנסים לפורומים ? ... שאל נכבדה. אני נכנס לרוב לפורומים מקצועיים. בהם אני יכול להתעדכן וללמוד. נדיר שאכנס לפורום שאינו מקצועי (פורום חברתי), דוגמת פורום-ריקודי-עם. לרוב זה קורה לי כאשר אני באמת משועמם, אך חייב להישאר מול המחשב כדי להמתין למשהו חשוב... אני מניח שיש כאלו שהפורום חלק מחיי החברה שלהם... גם זה סביר ומקובל. יש רבים שאינם יכולים לצאת מביתם, בגלל ילדים קטנים או סיבות אחרות. להם מהווים פורומים חברתיים כאלו הזדמנות "לצאת" מהבית, בלי "לערוק" מהמטלות המופקדות עליהם...

ציון2

New member
זקנמוך קרח

לפי בדיקה בדפי ארכיון , נראה על פני השטח כי אתה באמת טיפוס משועמם, שהרי אתה משתתף די פעיל ב"פורום" אז מה בדיוק הבעייה שלך יש מאות ואלפי אתרים "מקצועיים" כדבריך , אז מה אתה מחפש בפורום ה"משעמם" הזה??????? הכינוי שבחרת לעצמך הוא ה"מוזר" ביותר בכל הפורום , וגורם לרתיעה מיידית במתן תגובה , שהרי עכשיו כאשר תופיע הודעה בשמך , כולם ידעו כי אתה משועמם ואף אחש לא יגיב לדבריך . אז על מה הינך בעצם מלין???????

ציון2 - הזקנ לא מלין

הוא רק נותן אינפורמציה "ידענית" בנושא פורומים ואינטרנט בכלל... מכיון שאתה די חדש פה אתה לא יודע שהוא איש מחשבים. והוא בטח האדם "הכי פחות משועמם במדינה"
זה נראה לך משועמם? נהפוך הוא זה "אדם" זחוח דעת שתפס איזה סתלבט....

למעלה