חריקהנ בברקסים

frankthe2

Active member
שלום
לאחרונה התפתחה תופעה שכל פעם שאני מתחיל נסיעה לאחר זמן רב שלא נסעתי - הברקסים חורקים. הברקסים חורקים האוטו עוצר רגיל ולאחר כמה דקות נסיעה ומספר לחיצות על הברקסים החריקות נעלמות. טיפול אחרון בברקסים היה לפני שנה וחצי ואז הוחלפו הצלחות והרפידות הקדמיות. לא נגעו בברקסים האחוריים. אני לא יכול להגיד מאיזה מקום באות החריקות האלה מה גם שהם נעלמות אחרי פרק זמן די קצר.
לנסות לקפוץ למוסך?

frankthe2

Active member
עוד הערה אחת
שלום
לאחרונה התפתחה תופעה שכל פעם שאני מתחיל נסיעה לאחר זמן רב שלא נסעתי - הברקסים חורקים. הברקסים חורקים האוטו עוצר רגיל ולאחר כמה דקות נסיעה ומספר לחיצות על הברקסים החריקות נעלמות. טיפול אחרון בברקסים היה לפני שנה וחצי ואז הוחלפו הצלחות והרפידות הקדמיות. לא נגעו בברקסים האחוריים. אני לא יכול להגיד מאיזה מקום באות החריקות האלה מה גם שהם נעלמות אחרי פרק זמן די קצר.
לנסות לקפוץ למוסך?
עוד הערה בגלל הקורונה נסעתי בשנה האחרונה 3000 ק"מ. מאז הטיפול האחרון בברקסים (שהיה לפני שנה וחצי כאמור) - 16-17 אלף ק"מ. הוחלפו ברקסים קדמיים בלבד. באחוריים לא נגעו. מדובר במזדה 2 שנת 2012. כמו כן הרכב עבר טיפול במוסך מזדה מרכזי בחודש מאי.
תודה

חן 1111

Active member
אין מה לקפוץ למוסך. רוב הסיכויים שזו תופעה נורמלית שקשורה לסוג הרפידות או הצלחות, או לנסועה המועטת שלך. יכול להיות שזה היה כל הזמן, אבל לא הופיע כי נסעת יותר, ולעתים קרובות יותר.

Kiapicanto1000

Active member
אני מניח שאם יקפוץ למוסך, ימליצו לו להחליף ברקסים.
יהיה קשה להם לעמוד בפיתוי לחלוב את מי שהם עלולים לראות כפתי.

אני מקווה שבמידה כזאת, שיעמוד על חובתו הצרכנית לקבל חוות דעת נוספות. אולי "ימצא גם צדיק"...
אין מה לקפוץ למוסך. רוב הסיכויים שזו תופעה נורמלית שקשורה לסוג הרפידות או הצלחות, או לנסועה המועטת שלך. יכול להיות שזה היה כל הזמן, אבל לא הופיע כי נסעת יותר, ולעתים קרובות יותר.

למעלה