חריימה

rami naim

New member
חריימה

די נמאס לי מכל מי שנוטל אחריות על עולם הבישול ומגדיר כל פרוסת דג עם טעם חריף כחריימה . מגבעת הגיל בה אני שולט . עם כובע גאה עד מאד של טריפולטאי נאמן אני חייב מחאה חריפה על השימוש הנלוז במילה חריימה . מר אייל שני הנכבד ,אדון חיים ( אתה באמת הפתעת אותי לרעה בנושא זה )ויסלחו לי הווזווזים האחרים בחבורה . חריימה לא עושים עם חיית בריכות . וירק לא ימצא מקומו שם . בצל הוא נפט בכוסית עראק אם ימצא בחריימה . לחריימה נדרש דג ים עם ריח רק של ים ומי שלא מכיר את הריח שימשיך לאכול גיפילטי פיש . הבן היקר שלי-עוזי, העז לבשל אותו עם שרימפס ואימי הצדקת גמגמה משהו ששמעה על זה שפעם בחוצלארץ היה מי שעשה זאת כדי להעצים את ריח המלוח . חריימה אוכלים עם לחם כפרי שחור הנבצע ביד בחתיכה גדולה . אגב . גם לווזווזים יש חריימה משלהם - רק שלא קוראים לו כך .

BEAUTY האחת

New member
רמי הבא ותשכיל אותנו עוד,נשמח למתכון טוב

לחריימה קלאסי, כתוב לנו מתכון נבקש מעוד גולשים ונראה את ההבדלים.

MIZI9

New member
החריימה האמיתי

החריימה בה הידיעה ולא השטויות שמתפארים בהם בטלוויזיה. הכמות מתייחסת לארבעה שאוהבים לאכול. 6 שיני שו כתושים. מיץ לימון משני לימונים. שתי כפות רסק עגבניות איכותי. כף פפריקה חריפה. סודני. 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כוסות מים. את כל המרכיבים הללו מערבבים בקערה. את הדג הרצוי- לוקוס, או בורי, או שולה טריים שמים בקערה עליהם זורים מלח עבה לרבע שעה בערך. אח"כ מחממים סיר שטוח עם 4 כפות שמן, אפשר להוסיף עודלפי הצורך. כשהשמן ממש חם שופכים לתוכעו את הבלילה הקודמת ומניחים לבעבע עד לסמיכות אז מוסיפים כוס מים, כמון ו5 זרעוני קימל. מכניסים את הדג בעדינות לרוטב, מרתיחים בין 10 לרבע שעה. לא יותר. אוכלים בתיאבון עם לחם בית טרי, או לחם שחור פשוט. טובה דדון

BEAUTY האחת

New member
../images/Emo140.gifנועה ,תודה לך המתכון../images/Emo24.gif ../images/Emo238.gif

נשמע נפלא . וברוכה הבאה לפורום שלנו .

buzy3

New member
אפשר עם נסיכת הנילוס?

ראיתי שעושים גם עם אמנון

rami naim

New member
לא !!!!

בשום מצב לא דג בריכה או מים מתוקים ... בחריימה יש ריח, ים טעם ים ,אם מצמידים אוזן אפשר לשמוע גלים מתנפצים ואת בת הים שרה "אז ישיר ...." , בכלל לגבי ה"נסיכה" .. מאז שראיתי איך היא זוללת גופות אדם פסה לה הסימפטיה ..

BEAUTY האחת

New member
../images/Emo238.gifאיך אתם מכינים החריימה שלכם?../images/Emo238.gif

כיתבו ,תעלו את המתכון שלכם לחריימה .

mr dish

New member
מסכים כמעט עם כל מלה...למעט עניין הלחם !

אין. אין על חלה עגולה, פריכה וטריה של יומשישי, כדי לבצע את זממך בחריימה.

למעלה