חריגת בניה - כן/ לא?

talitush

New member
חריגת בניה - כן/ לא?

שלום רב,
בדירה שאנו עומדים לקנות גילה העו"ד שנעשה שינוי לפני המון שנים ביחס לתשריט המקורי - מרפסת השירות נסגרה וצורפה לחדר האמבטיה.
לדברי המוכרים - לא מדובר בחריגת בניה.

שאלותי:
- אם מדובר רק בצירוף המרפסת לאמבטיה - מדובר הרי בשינוי פנימי ואז מה בכלל אכפת למישהו?
- אם אכן יש חריגת בניה (למרות שהם אומרים שלא), מה המשמעות של זה?
לדברי העו"ד לנו זה לא משנה משום שאיננו לוקחים משכנתא ואז אין הערכת שמאי וכו'.
אבל מטריד אותי למשל מה יהיה בעוד שנים כשנרצה למכור את הדירה? אולי אז לקונים זה יפריע?

בקיצור - מה יכולות להיות ההשלכות של זה?

אם הם אומרים שאין חריגה

שיתכבדו וימציאו חוות דעת מתאימה.
באופן אישי לא הייתי רוכשת דירה שיש בה חשש לחריגת בניה (אולי הייתי שוקלת שנית אם היתה הפחתה משמעותית במחיר)

talitush

New member
האם החלפת תריס במרפסת לחלון משמעותה

חריגת בניה ?

בהנחה שיש חריגה קטנה כנ"ל - מה יכולה להיות המשמעות של זה?

יתכן וכן. המשמעות?

למשל שהבעלים יידרש להחליף את התריס ואולי יהיה חשוף להליך פלילי.
הפיכת מרפסת לחדר ללא קבלת אישור הינה פעולה אסורה (ולו משום היבט הארנונה הכרוך בזה).

ttak2

New member
תשובות:

1) תוכניות מתאר מאפשרות ליזם/קבלן שטחי בניה לפי מ"ר עיקרי (מגורים) + שטחי שירות (ממ"ד, מחסנים, מרפסת שירות, לובי וכיוצ"ב).
לא פעם אנו פוגשים בתופעה ישראלית נפוצה שחסר ליזם שטחים מאושרים לבניה ע"מ להגדיל את שטח דירת המגורים.
המוח הישראלי יצר פטנט יצרתי.
אנו פוגשים בדירות מגורים להם צמוד (ממש באותה קומה, בסמוך לדירת המגורים) מחסן / שטחי שירות נוספים.
מחסן זה הופך מהר מאוד (מס' ימים לאחר קבלת טופס 4 לאיכלוס הדירה) לחדר מגורים לכל דבר.
כנ"ל לעניין השטחים המהווים מרפסת שירות.

ובתשובות לשאלתך:
1) ברמה עקרונית יכולה העירייה לבוא בכל יום ולבקש להחזיר את מצב הדירה לקדמותו, ולכן זה אכפת לך.
יכולה העירייה לא לאשר את העברת הדירה מהמוכר אליך בגלל חריגת בניה (בד"כ פקח מגיע ומתרשם חיצונית שאין חריגות בניה בעת העברת הזכויות).
בקש מעו"ד שלך להגן עליך במידה והעירייה לא תאשר למוכר להעביר את הדירה בגלל חריגות הבניה.

אני מרשה לעצמי להניח כי מדובר בשטח מרפסת קטן (2-4 מ"ר) שסופחו ממרפסת שירות לחדר הרחצה.
אם אכן כך העניין, אינני חושבת שתהיה לך בעיה כלשהי במכירת הדירה בעתיד.
היה והמרפסת אכן קטנה, שוויה זניח וחלקה בשווי בית המגורים קטן מאוד.

בעניין החלפת תריסים - פרט לבתי מגורים חדשים להם חזית אחידה אשר נרשם בתקנון הבית המשותף כי על כולם להשאיר את חזיתות הבית והתריסים כמו שהם,
זכותך המלאה להחליף את התריסים לאילו תריסים שהינך חפץ, ואין הדבר מהווה חריגות בניה.

כמובן שאין המידע מהווה יעוץ משפטי, ואתה מחוייב לשאול ולוודא את כל האמור עם אנשי מקצוע מטעמך שראו וביקרו את הנכס.

בברכה,
לילך ירדני, עו"ד

למעלה