חרוזי גיהוץ

דניעל

New member
חרוזי גיהוץ

התוודענו לחרוזים האלה לפני כשבועיים. תראו מה הכנתי עם הבן שלי (אני עשיתי את המסגרת והמילים והוא מילא בורוד את כל השאר...) גודל - בערך 10X10 ס"מ. את זה אנחנו מדביקים על המתג בשרותים בשבת, כדי שהוא לא יכבה בטעות את האור... אוי, כמה שבתות כבר היה לנו חושך שם... לא עוד! רציתי לשאול לגבי החרוזים האלה - יש לכן טיפים לעבודה איתם? לוח אחד כבר הרסתי עם חום גבוה מדי. מה לעשות, הנשמה יצאה עד שהחרוזים האלה התגהצו. עבודות אחרות שעשינו - התפרקו מיד. נייר האפיה נדבק לחרוזים, ואם מנסים להוריד כשעדיין חם מקבלים כוויה כי היצירה גמישה לגמרי וחייבים להחזיק אותה ביד השניה. קיבלנו תגבורת חרוזים משכנה - חור גדול שלא נסתם בגיהוץ. לחלקם גבהים שונים והגיהוץ לא מחבר את כולם כמו שצריך. הצילו. רעיון מדליק, ביצוע צולע. אשמח לטיפים. תודה.

דניעל

New member
תשובה

מתלה כיפות... תמיד כשהוא רוצה כוס מיץ, מתחיל מרדף ברחבי הבית אחרי הכיפה האבודה. לא עוד! (בתנאי שזוכרים לתלות שם את הכיפה כשמורידים אותה... טוב שאמא מסיירת מדי פעם בבית ומחדשת את מלאי הכיפות...)

ורדה 1

New member
איזה רעיון יפה../images/Emo70.gif ואיזה כיפה מדהימה עם סופרמן../images/Emo45.gif. את סרגת? אפשר להזמין גם (ממך או ממי שסרגה)? אני הפסקתי לסרוג כיפות לפני 15 שנים, כשהכיפה ה-3 שסרגתי התמלאה בדם כשעומר "פתח את הראש" בבית ספר (לאחר שהראשונה התעופפה לה דרך חלון הרכבת לחיפה והשניה "סתם" הלכה לאיבוד).

דניעל

New member
הכיפה קנויה

לא יודעת אם היא בעבודת יד או מכונה. גם אני כבר לא סורגת. לוקח המון זמן והולך לאיבוד תוך שניה... אצלנו במשפחה יש סיפור על כיפה עם אפרוחים שדודה שלי סרגה לאחי הגדול. יום אחד הוא חזר מהשרותים בלעדיה. היא נפלה לאסלה, והוא לא רצה להכניס יד לפיפי, אז הוא הוריד את המים והיא נעלמה... לפני שנתיים אמא שלי קנתה לבן שלי גם כיפה "של גדולים" (הוא הולך בעיקר עם הבוכריות שתלויות בשורה התחתונה), לכבוד גן טרום-טרום חובה. ביום הראשון הוא חזר בלעדיה. תנחשו למה... ההסטוריה חוזרת...

ורדה 1

New member
איפה קניתם את החרוזים? אני למדתי שבאיקאה הם זולים באופן משמעותי - קופסא ענקית עולה 35 ש"ח ובSALE של הקיץ היא עלתה 25 ש"ח. גם התבניות שם זולות - חבילה של ריבוע גדול, ריבוע קטן, עיגול ולב עולה 9 ש"ח. אני ניסיתי לחבר 2 סוגים ולא הצלחתי. לכל אחד יש את הטמפרטורה המתאימה לו ו-2 סוגים ביחד לא מתחברים טוב. מעבר לזה אין לי טיפים מיוחדים אלא רק נסיון, נסיון ושוב נסיון...

דניעל

New member
החרוזים באים משלושה מקורות...

הנגלה הראשונה הגיעה עם הלוח הגדול, שקנינו ב- 15 ש"ח. אחרי שהוא התעוות והלך לפח, קניתי שני לוחות קטנים, ב- 5 ש"ח, שגם הגיעו עם קצת חרוזים. לשכנה יש את הצנצנת של איקאה, והיא תרמה לנו די הרבה. עכשיו מעורבבים לנו גוונים שונים של ירוק שבקושי ניתן להבחין ביניהם, עוביים שונים, גבהים שונים... נראה. הוא חולה בבית. אולי ישב למיין את החרוזים

mnoya

New member
חשוב! לגבי החרוזים!

החרוזים של איקאה פחות איכותיים ולכן גם זולים. את הטובים ביותר מייבאת ורדית - מ"צעצועי בוקי"(אלה מהחוברות "קו-קו" ומילוי משטחים בצבעים) מי שנמצאת קרוב לאשדוד(אני אישית מגיעה לשם גם מרחוק) יכולה להגיע לחנות המפעל ולהנות מאיכות גבוהה ומחירים שווים.

lorli

New member
רעיונות מדליקים ובקשר לביצוע

אני חושבת שזה ישתפר עם הזמן ותלמדו בדיוק על החום המתאים. ממליצה לעשות כמה דוגמאות קטנות מאוד ולנסות ולבדוק מה הכי הולך.

דניעל

New member
ציור על חולצה

כיוון שהוא חולה בבית, הצעתי לו לצייר על חולצה. מצ"ב התוצאות. אלה צבעים שנראים כמו צבעי פנדה קטנים ודקים. מציירים, מגהצים, לובשים. נראה מה יקרה אחרי כביסה. הם מיועדים לבד.

יא! אני אוהבת ציורים כאלה ../images/Emo9.gif

יש לי אוסף קטן.. כמה שמקשטים ת'מקרר וכמה די ישנים, בני 18 בערך, שאני שומרת מכל משמר..

זה יפיפה ../images/Emo45.gif

וגם המתלה מצא חן בעיני וגם אני, כמו קודמותיי, מניחה שעם הניסיון יצליח לכם יותר. להתחיל עם חום נמוך ולעבור לבינוני עם סבלנות אחרת זה נדבק וקשה להוציא..

דורית1900

New member
החרוזים של איקאה מתגהצים הכי טוב

שווה גם לנסות לגהץ כפול - גיהוץ ראשון, ואז להוריד מהלוח, ולגהץ את הצד השני.

דניעל

New member
האתר הזה - חבל"ז

בדיוק כשחשבתי שמיצינו את העסק... ראית את הפרוייקטים התלת-מימדיים האלה? אני חייבת לחפש לוחות בצורות שונות. תודה על הקישור!

דניעל

New member
הבעיה היא

לא צורת הלוח - על לוח מרובע אפשר להניח חרוזים בכל קו מתאר שרוצים. הבעיה היא מיקום הפינים. הם יכולים להיות מסודרים ברשת מרובעת, או במעגלים סביב נקודה מרכזית, או בכוורת משושה, או פשוט בצורה של דובי, למשל.

נגהלי

New member
בקשר לחרוזים ולביצוע

ניסיתי לראות מה לא יצא טוב ולא הצלחתי- בעיניי זה יצא נהדר! הכל נראה מושלם! (ולגבי לכבות את האור- השבת היינו כל המשפחה ביחד, זה אומר 120 איש, חדר האוכל הגדול היה מלא בכולם וטיפה צפוף, אז מישהו נצמד לקיר ו- אופס- חושך לכולם... יווווווווווווווו- הדוסים האלה- ממש מכה!
, מיד הצמדנו כמה זאטוטים אל הקיר ונפתרה הבעיה! עכשיו נתת לי רעיון מצויין עם החרוזים- מתנה לסבא וסבתא- כיסוי לשקעים)

דניעל

New member
מה לא טוב?

זאת באמת העבודה הכי מוצלחת שיצאה לנו. אבל במהלכה הרסתי את הלוח (עם חום גבוה מדי - קיבל גלים), הנייר נדבק לעבודה והייתי צריכה לקרצף אותו עם מים, ועכשיו, לפי האתר שצרפו, אני מבינה שהתוצאה הסופית צריכה להיות עם חורים... ואני עבדתי כל כך קשה כדי שהם יסתמו... בעקבות האתר (והבן החולה שנשאר בבית...) - קובית משחק. עדיף הכל באותו צבע, אבל אין לנו כל כך הרבה חרוזים מצבע אחד. וגם גיהצתי יותר מדי והסכין היפני עבד שעות נוספות כדי להתאים את החלקים...

למעלה