חרוב

oferez

New member
חרוב

איך חרוב כבונסאי? הוצאתי מהאדמה חרוב. גזע כארבעה סנטימטר רוחבו.נוף מלא ובריא שורש שיפודי ארוך מאוד כ50-60-ס"ם. ללא התפצלויות ללא שורשונים.האים יש לו סיכוי? יש למישהו כמה טיפים בנושא? תודה.

אולמוס

New member
חרוב

א. החרוב יכול להתאים בהחלט לבונסאי. ב. במקרה זה אני ממליץ לדחוס את השורש השיפודי בצורה ספיראלית - ככל היותר שטוחה (ניתן להעזר בקשירה ע"י חוטי פשתן או אלומיניום) - לתוך דלי שתילה בנפח של כ- 10 ליטר עם קרקע מקומית שממנה הועתק העץ. לקרקע זו ניתן להוסיף כ- 20 עד 30 אחוז חומרי אורור. מציע להניח את העץ מספר שבועות במקום מוצל חלקית ולשמור על לחות הקרקע. עד לסימני לבלוב. יש סיכויים טובים למדי. מומלץ להוריד מקצת מהנוף כדי לא להעמיס על השורשים שכנראה נפגעו מהעקירה אין כרגע צורך בדישון. לטעמי יש להמתין עם הצמח בכלי זה לפחות עוד שנה. לגבי המשך העיצוב - יש להמתין לפחות מספר חודשים לאחר הקליטה והליבלוב.

oferez

New member
חרוב עוד שאלה

אולמוס תודה על תשובתך המעודדת. אכן הורדתי מהנוף אבל השורש נוקשה ולא ניתן לכיפוף.לפחות אני לא מכיר דרך לעשות זאת. בינתיים החרוב נמצא בדלי של 20 ליטר. השאלה היא האם לקצץ בשלב זה או להמתין עד שיצמחו לו שורשונים בהמשך.ברור שעם כזה שורש יהיה קשה מאוד לעצב בהמשך.

אולמוס

New member
חרוב

אם העץ נמצא בכלי של 20 ליטר הייתי ממליץ בשלב זה לתת לו לשקם את מערכת השורשים ע"מ שבעוד שנה או יותר יהיה ממה לקצץ. אם אז תיאלץ לקטום שורשים עבים -וזה ניתן לעיתים לביצוע גם בחרוב- אז יש למרוח את הקצוות הקטומים במשחת גיזום ואת השורשים הדקים יותר למרוח בהורמון השרשה - אבל חזון לעתיד. בינתיים בשנה הקרובה לאחר הלבלוב - תן דעתך על עיצוב הנוף. השורשים ימתינו קצת...

למעלה