חרדת תרבות

סובל10

New member
חרדת תרבות

שלום.

אני מרגיש שאני כל הזמן נמנע מאנשים המגיעים מתרבות מסוימת בעלות אופי קשוח וסמכותי. כמובן שלא אציין את סוגי התרבויות האלה, כדי לכבד את הנוכחים.
כל פעם שאני שומע משהו המזכיר לי תרבות מסוימת, אני מתרחק מאותו בנאדם השייך לתרבות זו, ומפסיק לתקשר איתו.
ומה שהכי מפריע לי שזה פוגע לי בסיכוי להכיר בחורה, כי כל הזמן שיש מישהי שמזכירה לי תרבות מסוימת קשוחה וסמכותית עם סממנים אלימים בתרבות, אני מתרחק ממנה, ובעצם זה קורה לי עם כל הבנות.

איך אפשר להתחיל שוב לקבל את התרבויות האלה?
ניסיתי, אבל זה לא מצליח, ואני ממש נרתע מתרבויות סמכותיות.

אשמח לעזרה מכם..
תודה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

הדרך לגרום לך לא להרתע מהתרבות המסוימת הזאת שדוחה אותך, זה פשוט לנפץ מיתוסים.
אני למשל אשכנזיה אבל ממש לא מתאימה לתיאור שאנשים רואים אשכנזים. יש לי גם חברה מרוקאית שהיא מותק של בן אדם וביישנית ובכלל לא קשוחה או אלימה.
אני מציעה פשוט להתחיל לדבר עם בחורה ולזרום משם. לא לשאול בכלל על הקטע העדתי ולאט ככול שלא תתיחס לזה תשים לב שאלו רק סטריאוטיפים

סובל10

New member
ניפוץ מיתוסים

תודה על המענה...

הבעיה היא שגם אם אדבר עם בחורה ואזרום משם, ברגע שאגיע לרגע שבו היא אפילו תגיד לי לבד את העדה שלה, אני ישר אקשר את זה לתרבות קשוחה ואלימה.
זו בדיוק הבעיה. ההרתעות הראשונה התחילה כשראיתי מישהו מלחיץ בהתנהגות, וכשאמרו לי שהוא מייצג את עדה מסוימת של אנשים אלימים וקשוחים, אני התחלתי לפתח רתיעה מהעדה הזו. בהתחלה זה היה ספציפית רק מאותה עדה, ואח"כ פיתחתי אובססיה כלפי עוד עדות שמזכירות אותה.

האם את תוכלי להמליץ לי על פסיכולוג מומחה ל-ocd, במחיר מוזל, או מכון שאת מכירה עם מחירים נוחים? אני רוצה הפעם שהטיפול שלי יהיה יעיל ולקבל את ההכוונה הטובה ביותר.

אשמח לעצה ממך..
תודה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אני יכולה להמליץ על הפסיכיאטרית שלי, היא עובדת בבריאות הנפש יפו שמה טטיאנה פומרנץ, חפש עליה בגוגל

סובל10

New member
המלצה

תודה על ההמלצה..

האמת שאני מחפש משהו בכיוון יותר של פסיכולוג פרטי או מכון שיש שם פסיכולוגים מומחים ל-ocd.
במידה ואת מכירה קבוצת תמיכה זה גם יעזור לי.

תודה.

למעלה