חרדת תמונות...

Blue Rose

New member
חרדת תמונות...

אז למי שלא יודע/ת בעלי צלם.
לאחרונה הוא עושה פרוייקט לצלם עובדים של מקום כלשהו (בעל רוב נשי מובהק).
יצא לי לראות כמה תמונות ואני אומרת איזה נשים יפות...הוא עונה לי שהן בעלות דימוי גוף מאוד נמוך - ואני מוצאת את עצמי לא מאמינה...

סיפר שרוב הנשים שצילם (מגיל 20 עד גיל 60 בערך) ניסו להתחמק מהצילומים, חלקן במחאה, חלקן בתירוצים, חלקן ניסו להסתיר גופן בכל דרך אפשרית, אחרות התלוננו על כך שלא ניתן להן זמן להתאפר/הודעה שיתלבשו יפה, גרמו לצילומים להתארך כי רצו לעמוד בעמידה "מחמיאה", ביקשו לראות את התמונות במצלמה ולאשר...

לדעתי כל אחת ואחת מהן מדהימה ביופיה בתמונות...זה לא תמונות למגזין או עיתון...לא כתבת שער...הן לא צריכות להיות דוגמניות...הן רק צריכות להיות הן עצמן...מה? זה לא מספיק יפה???

רוזי! שאוהבת להצטלם ואוהבת את התמונות שלה מכל הזמנים...

polegra

New member
גם אני הייתי כזאת פעם....מזמן...טוב נו עד לא

מזמן ממש...
היום אני אוהבת להצטלם
אם פעם רק הייתי מאחורי העדשה היום אפילו מבקשת שיצלמו אותי
לא שמנה לי לבושה, עם בגד ים, בבוקר בערב...אני אוהבת את מה שאני רואה וגם את מה שבתמונה

השבוע האלו לפייס תמונה שלי מאחור באיזה ארוע...אפילו התלהבתי שהתחת שלי יותר קטן ממה שדמיינתי אותו :)

טלי

SuperKeren

New member
מעציב לשמוע...

אבל זה לא משהו חדש, לצערי הרב.
עוד דוגמא היא של סינון תמונות מאירועים או טיולים בגלל שהן לא מחמיאות. משהו שאני לעולם לא אבין... היית בטיול בחו"ל עם נופים מדהימים וחווית חוויות מטורפות, אז לא תעלה את התמונה כי יש לך עוד סנטר בטעות?

אני מכירה המון נשים וגברים שמסננים את התמונות שלהם שמועלות לאתרים החברתיים לדוגמאת פייסבוק. גם כשלא מדובר בתמונה חשובה שמונצחת איפשהו הם עדיין מעוניינים לסנן, לערוך ולתקן בפוטושופ כל פגם קטן או סתם משהו שלא נראה להם סימטרי.

אין ספק שזה מטריד מאוד, אבל חוסר ביטחון עצמי או דימוי גוף שלילי הם דברים שמשותפים לכל בני האדם. לא רק שמנות או שמנים אלא גם "רגילות ורגילים" או רזות ורזים. כולם רוצים להיות יפים וצעירים לנצח, יש כאלה שזה מפריע להם יותר ויש כאלה ששלמים עם עצמם וזה מפריע להם פחות.

אני מודה למשל שבשנה האחרונה אני מבקשת בעיקר מאנשים בסביבות הגובה שלי או גבוהים יותר לצלם. אחרת יוצא שמצלמים אותי בזווית לא מחמיאה שעוד יותר מגדילה אותי (מלמטה למעלה) ולא מייצגת את המציאות. ההבנה קרתה אחרי שביום הולדת של מישהי, חברה צילמה אותנו והיא בערך בגובה 153. העניין הוא שאנחנו גובה 174 (חברה) ו-181 (אני). התמונה יצאה כאילו מתוך סרט אימה, כאשר המפלצת יוצאת מהמחבוא לטרף
!
להגיד שזה בגלל שיש לי דימוי גוף שלילי? ממש לא, פשוט מעדיפה שיצלמו אותי בגובה שלי ולא בהטיה.

אני חושבת שלהצטלם זה כייף ואם עושים את זה בסביבה תומכת ואוהבת אז זה גם מאוד מעצים ומחבק אותך. אני מניחה שסיטואציה של תמונות במקום עבודה עם רוב נשי מעוררת אצל הנשים תחושת תחרות ומעוות להן את המחשבה הרציונאלית שתזכיר להם שזו כולה תמונה?

עופר 123

New member
להיות עצמן זה לא "מספיק יפה"...

זה הכי יפה

לפעמים מדהים אותי לראות איך (בעיקר) נשים מזועזעות מדמותן שלהן בתמונות, ולא רואות את היופי שבעצמן. אני מייחס את זה לאלפי המסרים שאנחנו מופגזים בהם בכל יום, שבהם רואים רק נשים צעירות, חלקות עור ומראה, מאופרות ומסורקות. מתי יהיו כבר מגזינים אמיצים שיציגו נשים רגילות ולא בובות-פוטושופ?

למעלה