חרדת שינה.

numb77

New member
חרדת שינה.

אני לא מבינה למה כל לילה אני דוחה את השינה לשעות מאוחרות, דבר שפוגע בכל סדר היום ובשגרה. זה לא שאני עושה משהו מיוחד בזמן הזה. אני יכולה פשוט לשבת, לבהות ולחשוב.

numb77

New member
אופס.. המשך.

בנוסף, אני מודעת לזה שאני מפחדת מהשינה, מהחושך, מהחוסר קיום.. כשאני עוצמת את העיניים יש לי חרדה עצומה שאני אשאר בחושך תמיד גם כשאני אפתח את העיניים. מפחיד אותי גם לישון כי זה חוסר שליטה, ואני מפחדת שאני אשן לנצח. עוד דבר- החלומות שלי כ"כ מפחידים! הם סיוטיים. והם בד"כ מתקיימים. (יש לי אינטואיציות חזקות עד כי כח לנבא).. אני באמת חושבת שיש לי כוחות על

numb77

New member
יש איזה בעיה- אז המשך 2

עליונים.. אני יודעת שזה בטח נשמע מוזר אבל אני מרגישה את זה מאוד חזק. בכל אופן, זאת לא הבעיה היחידה, אבל היא מספיקה בשביל להוציא אותי מדעתי. אשמח לעזרה.

גרא.

New member
numb,אחת הסבות האפשריות להפרעות שינה

היא דכאון.אבל חשוב לברר את זה בשני ממדים.אחד,לגשת לבדיקה במעבדת שינה שיש במרפאות החוץ של קופ"ח.ולאחר מכן להתייעץ עם פסיכיאטר.העובדה שיש לך כוחות על,אינה תורמת כנראה ליכולת ההרדמות שלך.ולכן כדאי גם לשוחח עם הפסיכיאטר על כך.

Tom Aras

New member
החרדה הזאת הייתה כבר הרבה זמן

או שהיא יחסית חדשה?

Tom Aras

New member
הסיבה לשאלה היא שיש סוג של

הפרעת אישיות שקשורה לכך שדוחים את השינה עוד ועוד, ושכחתי איך קוראים לה... אם זה יחסית חדש, אז כנראה שזה קשור למשהו אחר.

numb77

New member
החרדה הזאת קיימת

בערך מאז שאני זוכרת את עצמי.

Tom Aras

New member
אולי יהיה מישהו שידע על מה אני מדבר

קראתי פעם בספר "שביל הנפש" של חנוך דאום על סוג של הפרעת אישיות בה אחד התסמינים הוא שהאדם דוחה את השינה שלו כמה שאפשר. אני לא זוכר מה שם ההפרעה וגם לא מצאתי באינטרנט. אולי למי שיש את הספר יוכל לענות לך...

yonadavg

New member
בשביל הנפש

אין מדובר בהפרעת אישיות. הפרק מדבר פשוט על הפרעת שינה. גם באופן כללי, מחבר הספר, הפסיכולוג אריאל הרטמן נמנע מלדבר בספר על הפרעות אישיות ומדבר פשוט על סוגי אישיות. מתוך הספר: "הוא חשב לעצמו שהיכולת להרדם כרוכה באפשרות לאבד שליטה ולהכנס כל פעם למקום לא ידוע......מקנן בתוכנו פחד קמאי שלא נקום. אדם הסומך רק על עצמו ומתקשה להתמך באחרים, יתקשה להפקיד עצמו בידי השינה" והפתרון אשר הציע הרטמן למטופלת: "כדי להרדם צריך מצב של רוך פנימי. צריך רגע שקט ללא מחשבה. בלי ריצה לאנשהו. אני חושב שקשה לך ליצור רגע כזה. משהו שקט שיעטוף אותך ויאפשר לך להרגע. משהו כמו שיר ערש פנימי. ....יש משהו פרדוקסלי בהשקעת מאמץ אקטיבי בלהרדם. את מנסה חזק במקום שבו צריך להרפות." ייתכן שגם קיים קשר בין הצורך שלך בשליטה לבין הצורך שלך בכוחות על. ואולי הדברים נובעים דווקא ממקום בו חווית תחושה גדולה של חוסר שליטה. אני מציע לך לבדוק את הדברים במסגרת טיפולית. זו לא הפעם הראשונה שאת פונה בנושא זה. בהצלחה ולילה טוב.

למעלה