חרדת קסאמים

גן חיות

New member
חרדת קסאמים

בימים האחרונים שומעים הרבה בומים , הרבה מסוקים, הרבה תנועה כאן באשקלון. הנפילה הערב היה (שוב) מרחק הליכה מהבית שלי. אני רוב הזמן רגועה. בתי די לחוצה והסטרית. החתולים מתנהגים כרגיל. הכלבים מגיבים בפחד לבומים ולמסוקים וסירנות של רכב הצלה/בטחון. הערב, זמן מה אחרי הנחיתה,(לא ידענו בוודאות שהיתה), הבת שלי יצאה עם הכלבים. נייקי (לא כהרגליה) משכה אותה הביתה בלי לעשות כלום תוך בכי ונשימה קשה. בתוך הבניין היא שחררה שלשול. לדעתי היא לחוצה מהלחץ שלנו ולא רק מהרעשים המפחידים. מה ניתן לעשות??????? האם זה הגיוני מה שאני אומרת??

mey1235

New member
בוודאי שזה הגיוני

תחשבי על זה שכלבים מסוגלים לשמוע דברים ממרחק רב יותר ממה שהאוזן שלנו שומעת. הם כלבים מבוייתים שרגילים לחיים שלווים ורגועים, המצב בארץ והרעשים מסביב אלו רעשים לא מוכרים להם, הם לא יודעים מה זה טילים, הם אף פעם לא שמעו את השריקה והבום העצום הזה, ואם אנחנו מצליחים לשמוע את זה, תארי לך איך הם שומעים את זה. ניתן לתת להם רסקיו, שזה מעין טיפות הרגעה מפרחי באך כאלו, ניתן לקנות את זה בסופר פארם זה טוב גם לכלבים וגם לבני אדם, אז השימוש בזה הוא כפול, לפני שאת קונה להם את הטיפות נא להתייעץ עם הוטרינר שלך, פשןו תחייגי אליו, ותתיעצי איתו בנושא, כי לא לכל כלב זה מתאים ועדיף לשאול מישהו מקצועי מאשר סתם לעשות ניסויים לא הכרחיים בכלבך, תחזיקו מעמד. מחבקת אתכם מאיזור הדרום, מיטל

לחץ וחרדה

בוקר טוב. מה שאת מתארת בהחלט הגיוני . כלבים מגיבים למצבי לחץ בדיוק כמונו, אם בבעיות קיבה (שילשול, הקאות) , חוסר רצון לצאת מהבית, הסתגרות במקום קטן , והיצמדות לבעלים בכל מקום בו הם נמצאים. מה שאתם יכולים לעשות : בשעות הבוקר כאשר הכלבה לבד ואתם בעבודה / סידורים , סיגרו את החלונות והפעילו טלויזיה או רדיו בווליום חזק ע"מ לנטרל את הרעשים שמגיעים מבחוץ. בזמן שאתם איתם חשוב מאוד להרגיע אותם וללטף ע"מ לתת ביטחון. צריך להשתדל כאשר יוצאים איתם להמשיך את הטיול באופן רגיל (למרות שנייקי מושכת הביתה) ולא ל"היגרר" אחרי הפחד של הכלבה, ככל שנראה לכלבה שמבחינתנו הכל בסדר ואנו בשליטה מוחלטת על כל מה שקורה , כך הכלבה תהיה רגועה יותר. בהצלחה ובתקוה לימים שקטים יותר. יואב גורן.

גן חיות

New member
הווטרינר המליץ לי על ולריין

הווטרינר המליץ לי על ולריין ולתת מינון של ילד לכלבה בת 25 ק"ג וחצי מזה לכלבים הקטנים ששוקלים7-8 ק"ג. האמת, הוא המליץ גם לתת לבתי כדי שהיא לא תלחיץ את הכלבים. אבקש התייחסות של ווטרינר לגבי ולריין ו/או תרופות הרגעה אחרות. לכלבים, לא לבת תודה

יש כל מיני עדויות על שימוש

וטרינרי, בחתולים וכלבים. עקרונית, השימוש הוא יותר לחוסר שינה והתרופה הזאת גורמת לשינה, אבל היא לא מהחזקות במיוחד. אין משהו רשמי על מינונים ויעילות או רעילות בבעלי חיים עד כמה שאני מכיר, אז אפשר לשאול את הוטרינר אם הוא מכיר משהו רשמי על זה. מה שאני מכיר זה שימוש בעשירית המינון לאנשים.

גן חיות

New member
תודה - ושאלה נוספת

אתה הייתי ממליץ על ורליין או אולי יש לך הצעה אחרת??

את יכולה לנסות את זה

זה לא אמור להזיק. יש עוד אפשרויות, טבעיות או רגילות, אבל גם זו אופציה.

למעלה