חרדת נטישה

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

oskl

New member
חרדת נטישה

שלום גרא, אני לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל אולי בכל זאת תוכל לעזור לי. בני בן ה- 6 בכתה א´ ובזמן האחרון יש לו חרדות נטישה שלי ושל בעלי. הוא לא היה כזה אף פעם. הוא היה עצמאי מאוד ובגיל 4-5 גם השארתי אותו לבד לעשר דקות בבית כמה פעמים ולא היתה שוס בעיה. בזמן האחרון הוא פוחד שנשאיר אותו לבד. היום למשל נערך קרנבל פורים בבית הספר והוא לא עזב לי את היד לשניה למרות שחבריו באו אליו וקראו לו שיצטרף אליהם אולם הוא בשלו. לפני כמה ימים הראו בחדשות פיגוע שארע ופתאום ראיתי אותו מתכנס בעצמו בתנוחה עוברית כששאלית אותו מה קורה הוא אמר שהוא לא רוצה לשמוע יותר על פיגועים. יש לציין שבבית הספר יש להם שעת אקטואליה כל יום א´ והם מדברים על כל מה שקורה בארץ. אני כבר לא יודעת מה לחשוב .האם זה קשור לכך. האם לחפש "משהו"אחר? מה לעשות בתודה מראש אוס

גרא.

New member
בשאלתך שני נושאים,שלא בהכרח ..

קשורים זה לזה.לגבי תחושתך כי בנך בן השש סובל מחרדות נטישה..תארת רק חלק מהתופעה.כדי להבין יותר את התנהגותו,רציתי לדעת אם הוא מתנגד ללכת בבוקר לבית הספר,ממאן ללכת,או מספר שכואב לו משהוא,בטן,או הראש,ועוד.לגבי תגובתו נוכח תמונות מפיגוע שראה בחדשות..זוהי אחת התגובות האופייניות של רגרסיה,במצב של פחד..בנך אינו היחיד שפוחד.רבים,אולי כולנו פוחדים.רק שלמבוגרים יש הרבה יותר מנגנוני הגנה במצבים כאלה,ולא אמנה אותם.ילד בן שש אינו יודע,כיצד להתמודד עם רגשות הפחד שעלו אצלו נוכח התמונות..כל מה שאת יכולה לעשות ברגע כזה,לחבק אותו..להעניק לו תחושה של חום ובטחון..עד שיירגע.תוכלי לדבר איתו על שחש באותם רגעים,למחרת,או בכל עיתוי אחר,רק כשהוא רגוע..מותר לך לומר לו שגם את מפחדת..להראות לו את רגשותייך..תני לו לצייר בצבעים,בלי פרשנות..ואת יכולה גם להשתמש בספור או שיר העוסק בנושאי הפחד.כלומר להשתמש בספרוטרפיה (טיפול בספרות),כדי לעזור לו להתמודד עם רגשותיו.ספורים/שירים מתאימים,יש בספריו של פרופ´ אדיר כהן.(נסי בשני הספרים "להפליג עם כוכב").בשיחה מעין זו,לא כדאי להתייחס לחששותייך,כאילו יש בהתנהגותו ביטויים לחרדת נטישה..אלא אם כן הוא ידבר על כך,ישאל,או יביע חשש.לגבי שעת האקטואלייה בבית הספר,רעיון מצויין,שמרבית המורות משתמשות בו.ילדים גם גכתה א´,לא יכולים להיות מנותקים מהנעשה סביבם בארץ,וכמובן בעולם.השאלה היא כיצד המורה מפעילה את הילדים,ועם איזה תכנים..כדאי לכן לשאול את המורה..יתכן שייקל עלייך יותר להבין מה עובר על בנך.

למעלה