חרדת נטישה...?

LoliLoli

New member
חרדת נטישה...? ../images/Emo4.gif

אני בחורה בת 20 ויש לי חבר קבוע שלושה חודשים. אני חושבת שיש לי חרדת נטישה
אני לא יודעת אם יש הגדרה כזאת בבני אדם (כי בבעלי חיים היא קיימת). אני כל הזמן חושבת שחבר שלי נמצא עם מישהי אחרת. לדוגמא היום הוא לא דיבר איתי מהבוקר עד עכשיו - 6 בערב וזה לא קרה לפני כן. רוב הסיכויים שהוא ישן וכיבה את הטלפונים שלו אז המחשבה שלי נוטה למחשבות שליליות למרות שהוא אף פעם לא נתן לי סיבה לחשוד בו... התקשרתי אליו בשעתיים האחרונות לפחות 5 פעמים ואחרי זה אני יושבת מודאגת ותוהה איפה הוא ועם מי הוא ולמה הוא לא עונה... מדוע זה קורה לי? איך אני יכולה להימנע מהמחשבות האלה (אני כן מנסה להעסיק את עצמי בדברים אחרים אך אני מצליחה רק לזמן קצר) עם חברים קודמים זה לא היה כך. עזרו לי...

qt1

New member
LoliLoli היי../images/Emo24.gif

מתי נפגשתם בפעם האחרונה והאם קרה משהו חריג? יש הגדרה של חרדת נטישה בבני אדם אבל אם לא הכרת אותה עד כה ,זה די מוזר שנזכרת בהגדרה זו דווקא עכשיו ולא סתם במילה "חושדת בו" אני מקווה שהוא ענה לך בינתיים והכל הסתדר. שבת חמה ונעימה.

loliloli../images/Emo24.gif

אכן את מתארת חוויה לא נעימה.! יש כל מיני סיבות המביאות אותך להרגיש בעוצמות כאלו אשר מתוך תאורך לא נשלטות. בבסיס התחושות האלו נמצא הביטחון והערך העצמי שלך אשר כנראה לא מרקיעי שחקים. בתור התחלה הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר "אהבה אובססיבית" שיסביר לך למה ו....מה ניתן לעשות. בגדול, נסי לחיות את חייך קרוב למה שהיו לפני 3 חודשים (יותר קל להגיד מאשר לעשות) ובכך לא תבטלי את עצמך בפני חברך, ולא תצרי תלות ריגשית עצומה בין הערך והביטחון העצמי שלך ובין פעולותיו ומעשיו. כמובן בואי נמשיך לדבר.... עידן

למעלה