חרדים, מה זה בעצם?

a-s-inv

New member
חרדים, מה זה בעצם?

כשאומרים חרדים כולם מציירים ישר בשכלם אדם עם פאות זקן ולבוש שחורים וגברת עם שימלה וגרביים עם מטפחת לראשה. האמת היא שהגדרת חרדים היא הרבה יותר עמוקה ואנסה להסביר זאת הדק היטב למוחות הרופסים. חרדים יכולים להיות רק יוצאי מזרח אירופה הן דתיים הן חילוניים, מה פירוש? החרד הוא אדם שחרד להשקפת עולמו, עושה מעשים פומביים להוכיח צדקת השקפתו, פועל פעולות מחאה,מפגין ונלחם למען ה"אמת" שלו. ניקח לדוגמה את החרדים הדתיים, הם יארגנו הפגנות המוניות בעניינים הקרובים לליבם, הן השבת הן הגיור הרפורמי ועוד כהנה וכהנה קוים אדומים לפי השקפת עולמם, כנ"ל בכנסת, נציגיהם יהפכו עולמות למען הסטטוס קוו, איפה המזרחיים בכל הקטע הזה של הקיצוניות והחרדה? חלק שולי ולא חשוב, גם המזרחיים שנמצאים שם הם בגדר נסרכים ונמשכים אחרי ה"מנהיגים" שהם אשכנזים במקורם, בשביל המזרחיים זו ארק פעולה חברתית יבשה על מנת לא להיות שונה. נעבור את הכביש לעולם החילוני והשמאלני בפרט, שם יש חשיבות לחופש הביטוי, חופש דת ומצפון, שלום ו...עכשיו כשדור שלום דורש שלום, אי כפייה דתית, ה"חרדים" בעולם הזה יעשו הכל למען תקום תנשום ותחיה השקפת עולמם, הם יקימו תנועה וישלחו לילה לילה מפגינים מול בית ראש ממשלה באמצע מלחמה ויניפו לפניו שלטים עם ציון מספרי החיילים ההרוגים, הם יעשו הכל נגד כפייה דתית אפילו יקימו תנועה שחורטת על דגלה שינאת לאום וכל זה מה"חרדה", הם יפעלו בכל מרצם ומאודם למען המטרה, ובצדק כי הלא חרדים הם לגורלם, איפה המזרחיים בין כל הלוחמים האלה? חלשים מאוד, הם לא ינהיגו וגם אם כן בטח לא בכמויות, הם יסרכו ומשכו אחרי הוגי הדעות מחרחרי הריב והשינאה הן בפלג הדתי הן בפלג החילוני, מזרחי לעולם לא יחשוב על הקמת תנועה אנטי יהודית כשלום עשיו ששמה מטעה בצורה מחרידה את השומע את שמה וגם לא יעז לחשוב להגול ולהקים תנועה אנטי יהודית כתנועות מרצ ושינוי, חלילה וחס אין מקור הסיבה בהבדל בין המוחות שזה מפותח מזה לכן זה הוגה ופועל יותר מזה, לא ולא. ההבדל פשוט יותר. המזרחיים תמיד היו מתונים יותר, גם בגולה בכל קהילה וקהילה, הם היו מסבירי פנים ופשרנים, לא מחמירים ופותחי דלתות, החלק הקיצוני לא היה חלק מאורח חייהם, לעומת זה יוצאי ארצות הקור המזרח אירופאי הושפעו מהאיזור ויושביו מיזוגית (המצאתי מילה) ותרבותית, יושבי הארצות האל טבעם להיות קיצוניים ואנטי פשרניים בכל הקשור לליבם ולאמת שלהם, ממילא לא פלא להיווצרות המלחמות בין הליטאים לחסידים, הפלג הציוני הדתי והעדה החרדית, הציוניים החילוניים והחרדים, והפלג החילוני בראשית קום המדינה במלחמה בין הימין לשמאל עד כדי הרג יהודים על גבי ספינת נשק. המזרחיים גם אז וגם היום היו נמשכים אחרי המלחמות האלה אבל...לא חלק טבעי מהם, הם לא היו"חרדים" וגם לא עכשיו, ממש לא, גם המזרחיים כיום הן הנמצאים במרצ ושינוי ובוחריה הן ש"ס המתיימרת להקרא "מזרחית" הם רק משיכה אחר סטראוטיפ חברתי אבל לא חלק טבעי ממנו, למזרחי אין את הכלים המנטליים למריבות וההקצנות האלה, זה פשוט לא חלק ממנו. גם בפסיקה ניווכח בזאת, מתקופת הרמב"ם ועד לרב עובדיה היום השיטה היא להקל ולא להחמיר להתיר ולא לאסור לפשר כמה שיותר עד כדי התרת עגונות במקרים המסובכים ביותר לעומתם הפסיקה האשכנזית היא מחמירה ביותר ברוב הדינים מתקופת התוספות והרא"ש עד פוסקי העדה החרדית כיום שלא היו מוכנים לקבל את שיטתו של הרב עובדיה עד לפני עשרים שנה. המעניין ששינוי זה טמון בעצמיות האיזור ממנו בא כל אחד ואחד, במשך כל הדורות על אף הפורענויות ידוע הוא שיהודי גלות ערב חיו בתנאים וביחסים טובים יותר עם מנהיגי המקום מאשר קהילות אשכנז עם שליטי מקומם, וזה גם מהסיבה המובאת למעלה, אלה חרדים ואלה לא, נו הנה הגדרת חרדי גם לגוי. פסגת ההוכחה הוא תור הזהב בספרד המוסלמית לעונת גרמניה הנאצית כשמכאן רואים תרבות פשרנית ומאידך קיצונית. כמה מאיתנו חרדים עכשיו? קריאה מהנה

פלסטיק

New member
הבנתי: לדעתך חרדים הם גזענים

אני טוען רק שהדת החרדית היא גזענית, אבל לא כל החרדים. משמע דעתי על החרדים חיובית יותר מדעתך יום טוב

a-s-inv

New member
אין דת חרדית

יש מציאות חרדית הנקבעת על פי סגנונו של האדם והמקום ממנו הוא מגיע בהתאם לזאת נמצאת טועה שוב בהבנת הנקרא ובנסיון הגדרת ההגדרה

mosh_the_ant

New member
מציאות חרדית ?

זה מה שהבדרן הרב אובד יה -והרב ש"ח קבעו בשביל הציבור הזה. מה שגורם לי לחשוב שאולי קשה להם לחשוב בשביל עצמם...אסור לחטט באף בשבת , מותר לחרבן -אבל אסור לנגב , אסור להסתרק בשבת וכו´ -איפה הייתי אם לא הייתי יודע את זה.... אללי , מה היה קורה לי ? בובות -כבר אמרתי ?

אולי תוכל גם להצביע מי מביננו לדעתך

נכנסים לקטגוריה המלבבת של המוחות הרופסים? כבר אמרתי לך בעבר שהודעותיך הארוכות מקשות עלי מאוד ומשולות בעיני לערמת נחשים הסבוכים האחד בשני, וכל ניסיון למצא את הראש ואת הזנב נגמרים לרוב בכישלון חרוץ. אולי אם תוכל לקטלג אותי מראש, אוכל לדעת האם עלי לנסות ולקרא את דבריך או להתעלם מהם. יהיה זה אקט הומני מצידך, שבוודאי ימנע ממני הרבה בושות ומפחי נפש. בברכה, דוחף_לויתן - יונק ימי רפה שכל בתחתית שרשרת המזון ><>

gilka

New member
איפה המזרחים?

לשאלתך בטקסט איפה המזרחים בכל הסיפור: הרמטכ"ל שלך מזרחי שר הביטחון שלך מזרחי הנשיא שלך מזרחי אני צריך להמשיך לספור?

a-s-inv

New member
כנראה שלא הבנת אותי

לכן לא היית צריך להגיב כהרגלך, תקרא בעיון אחרי זה תשתלח במקלדת

gilka

New member
אוווו...

פתאום זה לא נוח לך שאנשים מתחמקים מתשובה. אני מבין. ככה זה- רק רציתי לראות איך תגיב ולא איכזבת אותי בכלל!!! אני שם לב שהודעותי גורמות לך למפח נפש- אחרת לא היית "מפחד" מהן כמו שרואים לפי ההודעה הזו. ההודעות שלי לא כ"כ נוראיות אם תקרא אותן בראש פתוח ולא עם הראש-לבנה שיש לך. יום טוב לאדוני!!!

ההסברים שלך הם ברמת רומן משרתות

האשכנזים הם קרים ולא מתפשרים בגלל הקור במזרח אירופה ?
??? זה כל כך טיפשי, נלעג ועצוב שבימינו ישנם רפי שכל שחושבים כמו בימי הביניים - אולי אתה גם חושב שהעולם מורכב מהיסודות מים אש אדמה ואויר וכולו יושב על גבו של צב ענק?) והאם האשכנזים בלתי פשרנים בגלל שבקור קשה להפשיר?
וכנ"ל כמובן התיאורייה שלך לגבי המזרחיים שבאו מארצות חמות ולכן הם אנשים חמים ופשרניים. אתה לא מרגיש אידיוט לקרוא לנו רפי שכל בעוד אתה מציג טיעונים שאני למשל הייתי מתבייש להציג בכתה ד´? ולפי התיאוריות ה"מדעיות" וה"מבוססות" שלך - האם יהודי שעלה מפרס הוא מזרחי חם ופשרן או מזרחי נוטה לאשכנזיות קרה ובלתי פשרנית - הרי בצפון איראן ממש ממש קר...

mosh_the_ant

New member
אפילו טרי פראצט אמר את זה

...(בערך).. - ASS אתה צריך להיות כתב הומור ופנטזיה אתה תגרוף הרבה כסף.

LSD-J

New member
לא חבל לכם על הזמן?

חברים, אתם מבזבזים את זמנכם לריק. אני כבר הגעתי למסקנה שיש יותר סיכוי שאני אצליח לשכנע צב לעשן מאשר להצליח לנהל דיון נורמלי עם החכמולוג-דה-לה-שמאטע הזה. מוח משפטי אנליטי ממש...הוא קובע שהוא ניצח בדיון, הוא קובע שהוא ניפץ מיתוסים, הוא קובע שאנחנו גזענים, הוא קובע שאנחנו רפי שכל, הוא קובע שלא היו דינוזאורים מעולם (!), הוא קובע שאנחנו ערסים (?). נו באמת, איך אפשר לקחת אידיוט כזה ברצינות? תביטו קצת בהודעות קודמות שלו, רובכם מכירים את האיש הזה. אתם באמת חושבים שניתן לנהל איתו דיון רציני? אני לא מבין, לא חבל לכם על הזמן? חבל להשקיע זמן ומרץ ב"דיון" עם אדם שכל מטרתו היא ללעוג, ויכולת ההתפלפלות שלו מסתכמת בביטולים תמוהים של הוכחות מדעיות לטובת תיאוריות הזויות (פילים מוצאם מהאדם), ירידות אישיות והתחכמויות ברמה של ילד בכיתה ב´. ולמי שעוד לא הפנים, אני מצרף שוב, כמו שהבטחתי, את אחת מפנינות החוכמה של הישבן. בבקשה.

למעלה