חרדים ורע לכם?

חרדים ורע לכם?

אני לא מבינה למה צריך להיות חרדי בעל כרחך אני באמת לא מבינה מה רע בלהיות חרדי. זה חיים קצת קשים נכון, לא הכל חלק ויש הרבה חוקים אבל בסופו של דבר ומי שחרדי אמיתי יודע ומבין שהחוקים האלה הם רק לטובתך, כי הרי זה לא כיף לחיות בחיים משחוררים בלי הגבלות ואדם שחי ככה הוא פשוט אומלל שאין מי שיעצור אותו. הרבה אנשים שהיו במגזר אמרו שהם יצאו בגלל שזה היה להם חשוך ואפל... אפשר לשאול למה... אולי עשיתם את החיים שלכם בלי טעם ומשמעות וזה לא טוב בכלל כי זה לא רצון ה'. יש פסוק בתורה- "ועבדת את ה' אלוקייך בשמחה ובטוב לבבך". ולא מתוך דכאון ומחיובות. חבל שאנשים מגיעים למסקנה שהחיים החרדים הם לא טובים שעד כדי כך בורחים לצד השני, אני רוצה לשאול אותך, מה זה לא כיף לשמור שבת... ערב שבת שולחן ערוך מפה לבנה כולם יושבים סביב השולחן ואוכלים סעודה בצוותא, שרים שירים אומרים פרשת שבוע, כל אחד מספר איך עבר עליו השבוע, אני לא יודעת מה איתכם אבל אני חושבת שזה כיף. ומה אם צניעות? זה הכי כיף שבעולם ששום גבר לא מסתכל עלייך ולא נהנה מהגוף שלך את חוזרת הבית בידיעה ששום גבר לא נכשל בגללך! אל תחשבו רק על גיהנום עונשים וגן עדן כי ככה אתם רק תברחו יותר.. תחפשו את הטוב שבתורה ולא רק את הטוב ומה שבא לכם כי זה יילך לכם. אני חוזרת בתשובה ות'אמת אני רק בת 17 חייתי חיים רגילים בית שעושים קידוש ותו לא, התחזקתי ולא הפסקתי לבכות שגיליתי שחייתי בשקר ולמה טוב לי? כי אני לא עושה כל פעם אותו דבר אני מחדשת דברים בעבודת ה', למשל לפניי תפילה אני מתלהבת ומכניסה חידוש וה' לדעת לפני מי אני עומדת לדבר... תנסו . וחבל אל תוותרו .... כי זה לא כ''כ נורא. ואם זה באמת היה נורא אז למה חוזרים בתשובה היום אלפי נערים ונערות, נשואים רווקים ועוד ועוד... כי הם מיואשים מהחיים? לא. כי הם מצאו את התכלית. וגם אני ! בהצלחה.

mister xy

New member
אני עבדתי את אלוהי בשמחה ובטוב לב

נהניתי לקיים מצוות אהבתי מאוד את השבתות והרגשתי איך שאלוהים מקשיב לתפילות שלי. יום אחד גיליתי שגם הפועל בנין המוסלמי מרגיש כמוני בדיוק אבל לא ליהדות אלא לאיסלם. אז התחלתי לבדוק מי צודק אני או הוא וכך עליתי על השקר הגדול של היהדות. תדעי לך שהייתי תלמיד חכם גדול וסביר להניח שהידע שיש לי ביהדות הוא גדול יותר מידע שיש לרבנים שהחזירו אותך בתשובה. אז תקשיבי למה שאני אומר, הדת היא שקר אחד גדול, תברחי משם לפני שיהיה מאוחר...

סוג ב

New member
את ממש חמודה

איש איש באמונתו יחיה. אם טוב לחרדים איך שהם חיים- שייהנו. מה שלא הבנת זה שרובנו לא מאמינים בכלל שיש אלוהים, או שהוא נתן את התורה למשה רבך. אז איך זה קשור לחרדים? מי שקשה לו להיות חרדי, מבטיחה לך שהוא מכופף טיפה את הכללים וחי לפי הרב נוח. חמודה, ריגשת אותי. אני הולכת לבכות- תיכף אשוב.

אכן, זכית במצווה גדולה

לשמח יהודיה, בניגוד לאלו שלפני אני דווקא מאוד נהנתי לקרוא את מה שכתבת: "ומה אם צניעות? זה הכי כיף שבעולם ששום גבר לא מסתכל עלייך ולא נהנה מהגוף שלך את חוזרת הבית בידיעה ששום גבר לא נכשל בגללך!" מאמי, חרדים נכשלים , לא בגגל שהם ראו את הגוף שלך, חרדים נכשלים בגלל שאת הולכת ברחוב, בגלל הגרביים שלך, בגלל שהחצאית שלך קצרה או ארוכה מידי. בקיצור בגלל עצם קיומך. מקווה שלפחות את נהנת מהגוף שלך

פסוק חדש ?

"ועבדת את ה' אלוקייך בשמחה ובטוב לבבך". היכן כתוב פסוק זה ? אוליי בקוראן, או בברית החדשה. לעת עתה הנחתום מעיד על עיסתו. "וְגַם אֲנִי נָתַתִּי לָהֶם חֻקִּים לֹא טוֹבִים וּמִשְׁפָּטִים לֹא יִחְיוּ בָּהֶם: וָאֲטַמֵּא אוֹתָם…" ולא ידעתי שצריך לשמוח באותן טומאות. גבי הצביעות. ר"מ שהיה לא רק בעל תשוקה. אלא אף גר סדק. ורק הוא יכול ללמדינו שהיהדות, אינה פרס. אלא חובה. ומוטב להמשיך להיות עבד כנעני מאשר להתייהד. מטעם, "עבדא בהפקירא ניחא ליה זילא ליה שכיחא ליה פריצה ליה" כך שאין להתפלא אם אמור יאמר העבד העברי אחר 6 שנות עבדות. "אָהַבְתִּי אֶת אֲדֹנִי אֶת אִשְׁתִּי וְאֶת בָּנָי לֹא אֵצֵא חָפְשִׁי:" ואין הכוונה לאישתו היהודית, אלא לשפחתו ובניו הכנענים. ומה עם אשת נעוריו היהודית ? מסתמא, בזכות הלכות הצביעות ודומיהן "בָּגְדָה יְהוּדָה וְתוֹעֵבָה נֶעֶשְׂתָה בְיִשְׂרָאֵל וּבִירוּשָׁלִָם כִּי חִלֵּל יְהוּדָה קֹדֶשׁ יְהֹוָה אֲשֶׁר אָהֵב וּבָעַל בַּת אֵל נֵכָר:… וְזֹאת שֵׁנִית תַּעֲשׂוּ כַּסּוֹת דִּמְעָה אֶת מִזְבַּח יְהֹוָה בְּכִי וַאֲנָקָה מֵאֵין עוֹד פְּנוֹת אֶל הַמִּנְחָה וְלָקַחַת רָצוֹן מִיֶּדְכֶם: וַאֲמַרְתֶּם עַל מָה עַל כִּי יְהֹוָה הֵעִיד בֵּינְךָ וּבֵין אֵשֶׁת נְעוּרֶיךָ אֲשֶׁר אַתָּה בָּגַדְתָּה בָּהּ וְהִיא חֲבֶרְתְּךָ וְאֵשֶׁת בְּרִיתֶךָ:" "וּכְכַלּוֹת אֵלֶּה נִגְּשׁוּ אֵלַי הַשָּׂרִים לֵאמֹר לֹא נִבְדְּלוּ הָעָם יִשְׂרָאֵל וְהַכֹּהֲנִים וְהַלְוִיִּם מֵעַמֵּי הָאֲרָצוֹת כְּתוֹעֲבֹתֵיהֶם לַכְּנַעֲנִי הַחִתִּי הַפְּרִזִּי הַיְבוּסִי הָעַמֹּנִי הַמֹּאָבִי הַמִּצְרִי וְהָאֱמֹרִי: כִּי נָשְׂאוּ מִבְּנֹתֵיהֶם לָהֶם וְלִבְנֵיהֶם וְהִתְעָרְבוּ זֶרַע הַקֹּדֶשׁ בְּעַמֵּי הָאֲרָצוֹת וְיַד הַשָּׂרִים וְהַסְּגָנִים הָיְתָה בַּמַּעַל הַזֶּה רִאשׁוֹנָה:" יש לציין שהעדיפו את אותן שפחות שדופות קדים, שעברו את גיל 100 שנה לפי חשבונו של הרמב"ן, על פני נשותיהן הטריות. שהלוא, "ויתנו ידם להוציא נשיהם ואשמים איל צאן על אשמתם אמר רב חסדא מלמד שכולן שפחות חרופות בעלו:" "שקדשום בזמן הבית שהיה היובל נוהג וחרב הבית ובעלום בימי עזרא" (חידושי הרמב"ן לגיטין דף לז) נראה שכוונתו שקידשום לפני גלות הראשונה של ראובן וגד. שהלוא, מאז הגלות הראשונה לא נהוג דין עבד עברי.

עץ שתול

New member
איך לא חשבתי לפני על כל הדברים האלה???

איך????????. כנראה שאני לא כך כך חכם כמו שחשבתי.... אוף!!! אני כבר נכשלתי בכל כך הרבה, הספקתי כבר לעבור על כל כך הרבה עברות, איך בדיוק את רוצה עכשיו שאני אסתכל על זה חיובי? איך אפשר לראות בזה את הטוב? איך אפשר לתת למעשים כאלה טעם ומשמעות? אני רוצה לחזור בתשובה... תחזירי אותי מהר, כי אני כבר לא יכול להתאפק יותר!!!!

אחחח השבח לאל

התמזל מזלי ובדיוק בעמדי על פתח תהום, פתחו של גהינם. זמנה לי ההשגחה העליונה פתח פתוח להרביץ בי מוסר ולהחזירני לפתחו של אולם

חבל עלייך- לא עמדת בנסיון

בכל מיני תכניות ריאליטי יש את הקטע של משימה הפוכה, לדוגמא האח הגדול האחרון היה קטע שאליערס :( קיבל משימה להחביא איזה דבר ללא ידיעת החברים בעוד החברים נדרשו למצוא את אותו הדבר, הנקודה המעניית היית שאם הם היו מוצאים את הדבר ההוא הם היו מפסידים כלומר הכשלון שלהם היה בעצם הצלחה. אני מאמין שהמטה שלנו בעולם הוא לא להסתנוור מהפתרונות הקלים ולהפקיד את גורלינו בידי שרלטן כזה או אחר למרות, המטרה היא לקחת את גורלינו בידינו ככל שזה כואב ולעתים נראה חסר תקוה. אבל זו הדרישה מאיתנו לקחת אחריות. אז בוא נגיד שאין לך כוח להתמודד עם הדברים ואת רצה לדת כזו או אחרת, שיהיה לך טוב לפחות בעולם הזה, אבל מי שמך להטות אנשים ראויים מהדרך הישרה, אלהים עלול לכעוס מאוד מאוד (ואני לא צריך לספר לך מה קורה כהשוא כועס), אז עכשיו תכנסי עמוק לתוף הבורקא ותתעטפי בשאל ואל תחטיאי את הרבים באינטרנט. מממ בייי

הבעיה שלך היא כזאת

שאת בעצם גם לא מאמינה והכל ריגשי אצלך .... ואת דתיה כי טוב לך עםזה ואת מתרגשת מזה לא מעבר לזה , את לא באמת חושבת שיש שם אלוה וכו,,,, אז תהני מזה עד שימאס לךאו שלא

liat367

New member
לא יכולתי שלא להגיב

נסתרות דרכי ה' לכל אדם הדרך משלו לממש את עצמו מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחד אין שתי שערות יוצאות מנקב אחד, עם זאת בסופו של דבר כל הנחלים זורמים לים. מה שכדאי לאחל (ולעזור למי שמספיק חזק ואחראי) לכל אדם שימצא את דרכו בנתיב שלו, אם נכפה את עצמו על אחרים זה יוביל בסופו של דבר רק לסבל וניכור, גם אם נראה לנו שהאחר כביכול נהנה ויוצא נשכר מהכפייה שלנו – ויש כאלה שמקווים שאולי האחר ישתנה כתוצאה מהכפייה, אבל אין צורך שזה יקרה, כי כל כפייה סופה שנאה וריחוק. אני יודע מראש שהדרך הנכונה בשבילי, שנראית לי נהדרת ורצוייה ואני ממש שמח איתה, היא לא בהכרח הדרך שמתאימה לאחר, שני יהודים שלוש דעות, וכל אדם בדרכו, יציר השם, מיוחד בפני עצמו, מיוחד במינו. קשה לנו להבין מתוך הנקודה הקטנה שלנו את התמונה הגדולה, לא תמיד זה קל, מה שטוב לאחד יכול להיות רע לאחר ולהיפך ואת זה קשה להבין ולקבל. לעיתים זה נראה אפילו כדבר מוזר ביותר אבל המציאות עולה על כל דמיון שלנו ומציגה לנו את התוצאות בפרצוף. אבל כל אדם זקוק לחום, אהבה ותמיכה, בזה כולנו דומים. כל מסגרת בעלת גוונים רבים כגווני העור שלנו, רק אם נצליח להקשיב למסר העמוק של אהבת הזולת נוכל לחיות בשלום איש עם רעהו.

למעלה