חרדים בדרכים

חרדים בדרכים

יצא לכם לתת טרמפ לחרדים?

היום נתתי טרמפ לבחור חרדי, הסתבר שהוא לומד במקום שאני מכירה מישהו שעבד שם. אז שאלתי אם הוא מכיר והוא: בטח.
אז תמסור לו ד"ש.

יש לכם סיפורים מעניינים מטרמפים עם חרדים?

תמיד מתחשק לי להאיר את עיניהם ב2 דקות. או להרגיש שאני נוטעת ספקות בלבבות הטועים בדרכים. אני זורקת משהו על זה שאני הייתי חרדית, ואז הם מודדים מכף רגל עד ראש ומחפשים את עקבות הזנות.

טוב, הם לא מוצאים.

מה איתכם?

תכלס

אין לי עדיין רכב אבל זה יהיה אקט מאוד מעניין...
וזה מה שקורה שאת אומרת למישו שאת היית חרדית ועכשיו לא....
הגעתי למסקנה בזמן האחרון שיותר מאשר מכניסים חינוך על מזה קדושה אצלם יותר מסבירים להם מהי פריצות---סוג של התעסקות שמטרתה בעצם לגעת בנושא ולחשוב עליו במעטה של קדושה......חח

motii011

New member
דווקא היה לי אחד

אחד שעצרתי לו בבוקר בנחלים נראה כזה מזרחי כנראה חוזר בתשובה והוא היה צריך לתעשיה אווירית.
בקיצור הוא רואה בחור חילוני צעיר באוטו שעוצר לו. שם מוזיקה בפול וולים.
ואני רואה אותו מתחבט בעצמו רוב הזמן הוא שתק אבל כשהתקרבנו לתעשייה אווירית הוא מתחיל להגיד לי אני עובד בתעשיה אווירית. יש חרדים שעובדים ופתח בדרשה שלמה בזמן הקצר שנשאר לו.
אני ככה מחייך לעצמי מבפנים, שותק, ונותן לו לדבר.
כשהוא פותח את הדלת ברמזור ויוצא מהדלת בתחושה של וואלה הצלחתי להסביר את החרדים.
אני אומר לו זה בסדר! היתי פעם דוס אני יודע שהדוסים לא עובדים!

N0Way

New member
יצא לי הרבה פעמים בעבר

בד"כ לא היו סיפורים מעניינים.
תמיד התייחסו מאוד בחביבות ובסימפטיה - וכמובן החזרתי יחס כזה. ותמיד חשבתי לעצמי - חבל שכשהייתי חרדית לא יכלו להתייחס אלי בסימפטיה כזו. חבל שאתה צריך להיות חילוני כדי שיתייחסו אליך יפה.

סיפור מעניין בערך -
עולים כמה בחורים לרכב, המוזיקה בפול ווליום, במקרה דיסק של מוזיקה חסידית, ואני כרגיל שרה ביחד עם הדיסק..
כשנהיה קצת שקט והם מגיבים שגם הם חושבים שזו מוזיקה טובה.. שואלים מאיפה אני מכירה, וכשמספרת להם -
עולה השאלה שמידי פעם צצה:
אולי יש מצב שיום אחד תחזרי (עונה: לא נראה לי) והאם יש משהו מהחיים החרדיים אליו כן מתגעגעת? (עונה: לא ממש. למרות שדווקא יש - תחושה של אמונה, וגם אמירת תהלים. אבל לכי תסבירי את זה בשיחת סמול טוק עם זרים.)

nini132

New member
אני הייתי טרמפיסט חרדי

מהניסיון שלי, בחורי ישיבה הם גרועים. מתנפלים על הרכב כמו בהמות, אוכלים בנסיעה, שיחות טלפון, בקשות מוזרות "תיסע בבקשה דרך מטולה אין כמעט רמזורים עכשיו תוכל להוריד אותי בדיוק בבית"
או "תוריד אותי באמצע המחלף, במקום שאין עצירה ויש בערך 30 שוטרים למטר רבוע ורוב הסיכויים שאדרס, משם אקח טרמפ נוסף לישיבה"

מדרך כלל הנהגים היו פוצחים בשיחת "סבא שלי היה רב" או "רבנו/הרב הצדיק הזה וזה אמר" ושמים מוזיקה בהתאם או מכבים את הרדיו שבו יש שירת תועבה.

אני הייתי טרמפיסטית חרדית

אכן, הבחור אותו הסעתי ביקש לרדת בצומת הקרובה, ושאל-ענה לעצמו: לרדת כאן? (כאן=אמצע הכביש, הרמזור אדום אבל מכוניות מתקרבות ומסכנות אותו, אבל למי אכפת, השם עימו)

וסבא שלי היה רב!

יצא יוצא ויצא לתת טרמפ כשיש מצב רוח

יש סיפורים מעניינים מאוד
א. (זה קורה המון) במקום תודה - "הסטייפלער אמר שמי שלוקח טרעמפים זה הביטוח של האוטו" - אני מודה, עוד לא קרה שמשהו דרש ממני כסף על זה שהוא מבטח אותי :)

ב. בעירי רווח מנהג של ילדים לקחת טרמפ ולפעמים עד כדי גילאים הזויים ביותר אני תמיד מתחבט האם לא לעצור לכאלה בגלל הטירוף שבדבר, או לעצור ולהטיף. פעם אחת היה ילד כבן 5, עצרתי לו לפני שמישהו גרוע ממני יעצור לו, הוא אמר לי שההורים שלו יודעים שהוא לוקח כי אין לו איך להגיע לחיידר.
מטורפים יש גם בציבור החרדי.

הסיפור המעניין זה חלק גדול מבחורי הישיבות שאם אתה לא עוצר להם אתה ממש מעצבן אותם - בשביל מה יש לך אוטו אם אתה לא עוצר לטרמפים?

בכל פעם שיצא לי לעשות את זה

הם התחילו לדבר איתי על פרשת שבוע או כל דרשה אחרת שהייתה מתאימה לאותו זמן
בשלב מסוים זה התחיל לעצבן אותי ומאז אני קצת נמנעת מזה, יכול להיות שאם יהיה לילה ומקום באמת מבודד אני יעצור

כשהייתי צעירה יותר וענייה יותר לקחתי הרבה

טרמפים
בגלל זה יוצא לי הלב על אנשים שנתקעים כך.. אבל יש לי כל מיני שיטות
אם אני לבד באוטו אני לוקחת רק בנות
אם אני עם עוד אנשים אין לי בעיה לעצור אבל אני ממש בוחנת ומקווה לטוב.

מסכנים שכאלה

יוצא לי להסיע הרבה טרמפיסטים (זה מומלץ להפוך את הנסיעה למשעשעת ) החרדים שעולים הם ממש מסכנים אין להם שום מחשבה מעמיקה רק מדקלמים מא שמכרו להם
וכשמקבלים שאלה או משהוא כזה הם מתבלבלים אני נוהג לומר להם שהם מתוכנתים כמו מחשב ללא כל מושג
לדוגמא כוללניק אמר לי שהוא משרת את המולדת בלימודו שאלתי אותו
מדוע הוא יצא לחיים בשקר כי הרי כתוב בכתובה שהוא חייב לזון אתאישתו
ולא היא אותו מה שבילבל אותו לגמרי אבל כנראה שפרזיט זה סוג של מקצוע

למעלה