חרדות של ילדה

RONANA

New member
חרדות של ילדה

בתי בת 10 , התחילה לסבול מפחדים .בלילות, היא מתקשה להרדם , היא מספרת שהיא מתעוררת מספר פעמים בלילה ובודקת אם יש מישהוא מתחת למיטה.... למרות שעברה לחדר לבד לפני מספר חודשים. היא חייבת להתקלח עם דלת פתוחה , טוענת שכאשר היא מתלבשת אפילו , היא חייבת להיות עם הגב לקיר כדי שאף אחד לא יופיע מאחוריה. בעבר המצב לא היה כך , היא חושבת שבגלל שראתה את הארי פוטר (לפני חודש). היא החלה לישון עם מנורת לילה ,וכו. לעומת זאת , אין לה בעיה להיות בבית לבד אחה"צ , או בבוקר. מה עושים ? זה קשה לה , ואני לא יודעת מה לעשות.

shirijessy

New member
לדעתי כדאי שתערכי שיחה

עימה, שיחה בארבע עיניים במקום כלשהו שהיא תיבחר על מנת להעביר לה תחושה של בגרות ותשאלי אותה על הרגשות שלה כשהיא פוחדת, על מה גורם לה את אותו הפחד. לדעתי כדאי שתפני ליועצת בבית הספר, תחילה לבדך ואח"כ עם הילדה שתסביר לך באופן יותר נרחב מה אפשר לעשות על מנת להרגיע אותה ולהסביר לה שאין מפלצות בעולם ושאין לה צורך לפחד. מקווה שעזרתי, שירי

nutmeg

New member
טוב נו

זה שאומרים למישהו עם חרדות "אל תפחד" או שמסבירים לו שהחרדות שלו הן חסרות שחר עוד לא העלימו שום חרדה או פחד אצל אף אחד! היא פוחדת למרות שזה לא הגיוני ולמרות שאין מפלצות בעולם. בתור שלב ראשון צריך לפחות להאמין לה - לא לזה שיש מפלצות בעולם, אבל לזה שבעולם שלה יש מפלצות וכי הפחד שלה שהוא אמיתי ועוד איך! בתור אמא הייתי שואלת אותה מה עוזר לה או איך אפשר לעזור לה. הייתי מנסה לברר אם היא פוחדת ממפלצת שנחווית כנמצאת שם, האם אי פעם היה לה מפגש אם אותה מפלצת, או האם היא פוחדת "שמא" תבוא מפלצת והיא לא תהיה מוכנה (אבל למעשה עדיין לא נפגשה עמה פנים אל פנים). הייתי שואלת איך לדעתה צריך להיות מוכנים למפלצת שכזו. הייתי מנסה גם לשאול אותה על מהות המפלצת. מי היא, מה היא, איך היא נראית (שתצייר לך אותה). הייתי מנסה גם לבר איך היא יודעת מתי יש מפלצת ומתי אין. אילו רמזים יש לה (למשל בבית הספר) שהכל בסדר ושהיא מוגנת. בינינו - נשמע שיש משהו בבית שמטריד אותה. איני יודעת מה אבל רצוי לברר. וכמובן - אם זה נראה לך מעל לכוחותיך או כישוריך - לפנות לפסיכולוג לילדים. פחדים מהסוג הזה, הגורמים לילדה להתנהג באופן מסויים (המנעות, אור מתחת למיטה, גב לקיר) לא נעלמים סתם כך בהסברים ויש להם נטייה לתפוס יותר ויותר מקום. היא מאותתת לך שמשהו לא בסדר, בדרך שלה. כדאי מאוד לברר מהו האיתות הזה ולא לבטל אותו כ"לא מציאותי". הסברים ש"אין מפלצות" ישאירו ילדה אחת מפוחדת מאוד מאוד לבד - כי היא תבין שגם אמא שלה לא מבינה על מה היא מדברת ושגם אמא שלה מבטלת משהו מאוד חשוב שקורה לה בחיים כ"לא חשוב" או "לא הגיוני".

RONANA

New member
שוחחתי איתה

שוחחתי איתה , ניסיתי להגיד לה שגם אני פוחדת לעתים , וכו. לא מאמינה ביועצת בית הספר...... אנסה לייצר דמות לפחד שלה, בתקווה שזה יקדם אותנו למשהוא. האם סביר שהסרט גרם לזה (בחנוכה ראינו ?) לא יודעת אם ללכת ליעוץ איתה או לא.

nutmeg

New member
שוחחתן...

ומה היא אמרה? ולמה לא ללכת ליעוץ אם זה מפריע לה כל כך מחנוכה? (ולא משנה אם זה הסרט או משהו אחר!).

מוןשרי

New member
גם הבן שלי בדיוק באותו הגיל

ובדיוק אותו מצב שתיארת. בחושך הוא נורא נורא פוחד. אצלינו בבית יש גם מצב מורכב וביחד עם הפחדים האלה שצצו לו פתאום החלטתי לקחת אותו לפסיכולוגית כי אני ממש לא הרגשתי שאני יכולה לעזור לו . הוא הולך לפסיכולוגית פעם בשבוע כבר תקופה מסוימת ואכן יש שיפור. הוא גם היה נורא עצבני ובזה יש שיפור ממש ניכר. אנחנו ההורים נפגשים גם כן עם הפסיכולוגית ומקבלים הדרכה.

גרא.

New member
RONANA,מסתבר, כי פחדי ילדים,

שונים בכל שכבת גיל,ומה שמאפיין פחדי ילדים צעירים יותר מבתך,מאד שונה. הפחדים האופיניים לגילה של בתך,הם כאלה המעוגנים בטבע, הו בסביבה,קשורים למחלות ולהדבקות,לחושך ולגבהים. באופן ספציפי יותר, מופיעים פחדים אישיים הקשורים לזריקות,להשיארות לבד, במיחוד בחושך.פחדים הקשורים לפריצה ושוד, ואצל בנות במיוחד, פחד מחטיפה.מה עושים? כללית, כדאי לזכור שפחדים בגיל הזה הם אמיתיים, כבר לא התמודדות דמיונית עם מפלצות, האופייני לילדים בגילים שלפני בית הספר..ולכן דרך ההתייחסות הנכונה היא בסגנון התייחסות קוגניטיבי.את יכולה ללמד את הילדה מה לעשות כאשר היא נתקלת במושא הפחד, או במצב מפחיד..כמו פשוט לבדוק לבדה, כפי שהיא בעצם עושה, אם יש מישהוא מתחת למטה..אפשר לחשוב ללמד אותה, מן הסתם בחוג כלשהוא, טכניקות להגנה עצמית, עלמנת שלא תתקע קפואה וחסרת אונים לנוכח מושא הפחד..אפשר להסביר לה וללמד אותה להבחין בנין פחד פסיכולוגי (כלומר חרדה), לבין היתקלות ממשית עם מושא הפחד.לגבי פחד מחטיפה למשל, אפשר ללמד את הילדה טכניקות להתגוננות מפני חטיפה,ולדעת כיצד לנהוג ברחוב..לא להתפתות לזרים המציעים כסף,או ממתקים, או לבקשת עזרה לחפש יחד חית מחמד שאבדה...חשוב לזכור כי הדוגמא האישית, שאת כאם מראה לילדה, חשובה מאד להקניית תגובה נכונה..כלב קטן,או גדול,למרות הלכלוך שהוא מן הסתם מייצר, מקל על הפחדים למיניהם. אל תכחישי את הפחד,לא מחושך ולא משום דבר אחר. הוא קיים..רצוי להשאיר אור קטן תמידי בלילה.לתת לה פנס קטן מתחת לכר,וכדומה.אפשר לעשות שמוש מצויין להרגעת הילדה בביליוטרפיה, כלומר עבודה עם שירים וסיפורים..למלש להקריא לה את ספרו המקסים של אורי אורלב "חיית החושך"..לדבר עימה. לא יזיק להעניק לה חיבוק,ומעט חום, שעה שהיא מתעוררת בלילה עם פחדים.. כדאי גם לזכור שבתך על סף הכניסה לגיל ההתבגרות..גם אם המועד הממוצע לתחילת המחזור הוא גיל 7-12 ש´..יש בנות שההשפעה המיקדמית מתחילה מאד מוקדם..ולכך עלולים להתווסף פחדים נוספים..אם כל הרעיונות שהוזכרו, אינם עוזרים, זה הזמן לפנות לייעוץ מקצועי.

למעלה