חרדות ....צריכה ייעוץ

חרדות ....צריכה ייעוץ

שלום רב, אני נשואה לאיש כוחות הבטחון ובזמן האחרון אני מוצאת את עצמי במצבי חרדה בעקבות המצב הבטחוני, המחשבות בזמן החרדה נוגעות בעיקר במוות שלו, ומעבר לתחושה האיומה שאני חווה זה גם פוגע לי באיכות השינה מדי פעם וחוסר שינה גורר אחריו גם חוסר סבלנות בכל היום למחרת. רציתי לדעת האם יש לכם עיצה בשבילי כדי להירגע? תודה מראש

גרא.

New member
קשה להתמודד עם רגשות חרדה לבד.

קל הרבה יותר להתמודד יחד,בקבוצה לה בעיות דומות.אם אין במקום מגורייך קבוצה טיפולית המתמקדת התמודדות עם רגשות כאלה ודומות,ודרכה גם באיוורור (וונטילציה).נסי להתחבר עם נשים אחרות,במצבך.השהות יחד,והקשרים שעשויים להווצר,עשויים להקל עלייך.יתכן גם שאת לקבוצה כזאת שתזמי,תוכלי לצרף פסיכולוגית לסדנת התמודדות.בנוסף,כדאי שתדעי שברגעי חרדה,ומצוקה,טוב לשוחח עם מי שזמין,ומוכן לעזור לך בכל שעה של הלילה.לשם כך את יכולה תמיד לפנות ל"ערן" חיוג מקוצר, 1201 .כמו כן,את יכולה לנסות לפנות ל"מרכז הארצי לעזרה עצמית",המספק מידע על אירגונים וקבוצות תמיכה בנושאים שונים טל´ 6299389 03 6200529 03 א-ה 1600-800 .את כמובן יכולה לנסות להתמודד לבדך עם תחושות החרדה וחוסר השינה,באמצעות טכניקות של הרפייה עצמית,שתעזור לך ללמוד להרגע (למשל קלטת בנושא של ד"ר אליצור).או בקורס כזה או אחר של מדיציה.בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להתחיל להשתמש בתרופות כל שהן.

למעלה