חרדות או שזה נורמלי

חרדות או שזה נורמלי

חברה של הבת שלי{ מהגן-ביקרה אצלנו מס' פעמים,} והחברה -כל פעם שהיא אצלינו היא רוצה לשחק עם ביתי רופא חולה. הם בנות4+,נורמלי או שסתם יש לי חרדות- החברה מבקשת להוריד מכנס-תחתון..

עונה

זה נורמלי וגם החרדות שלך נורמליות. גם במשחק דימיון שיש בו המון מה לתת לילד (אפשר לרשום בגוגל משחק סוציו-דרמטי בגוגל ולהבין כמה זה חשוב) חשוב להציב גבולות ולדעת לתווך לילדים מה מותר ומה אסור. חובה לשחק רופא-חולה עם בגדים ולהסביר על גבולות גוף. סקרנות מינית בגיל הזו נורמלית אבל גם אם זה נורמלי, זה לא אומר שאפשר לאפשר את זה בכל סיטואציה.

אילתית 2

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם אמאשלרננה

ומוסיפה כמו שחשוב להסביר על גבולות הגוף ומשחקים עם ועל הבגדים ממליצה בחום על הDVD "החברים של יעל" דיסק' אהוב וממש מסביר ומלמד על האיברים הפרטיים ולמי מותר לגעת ואיפה ולמי לא... אצלנו היא מאוד אוהבת את הדיסק ולמדה ממנו המון ממש מדקלמת חלקים ממנו "הגוף שלי הוא רק שלי" וכו.. ואפילו הגננת השאילה אותו כדי שיראו בגן ממליצה

../images/Emo9.gif../images/Emo45.gifמסכימה עם אילתית

החברים של יעל הוא דיסק מהנה ומעולה לחינוך גבולות גוף. אני רכשתי לרננה ואני משאילה מידי פעם לגן שלי

אם שתיהן מסכימות ונהנות

אז למה צריך להגביל את המשחק לעם בגדים? מה כל כך נורא בזה שהן חוקרות את הגוף שלהן ואת המיניות שלהן? אני, כמובן, לא מדברת על מקרה שבו יש לחץ של ילדה אחת על הילדה השניה.

עונה

כי ההגיון שלך שונה מהיגיון של ילדים בגילאי הגן. כי לילדים אין אומדן וגבולות שהם יכולים להציב, וממשחקים שלכאורה תמימים, זה יכול להפוך למשחק של מנצל ומנוצל. לא תמיד הילדה שלך תשחק עם אותה ילדה ובמקרה הבא זה עלול להיות ילד בגיל בי"ס שכבר ממש לא תמים בגינה השכונתית. וגם מתמימות יכולים להגיע למעשים לא ראויים כמו החדרת חפצים וכו'. אם מציבים גבול ברור, ילד יודע איך להתנהג ולהגיד זה לא נעים לי, להבין שאם עשו לו משהו לא נעים, זה משהו שהוא לא בסדר ועליו לספר להורים או לגננת. בתור גננת שנחשפת למעשים בעלי אופי מיני בגן, אני חושבת שזו ממש חובה של כל הורה והורה ללמד את ילדיו איך לשמור על גופו כמו שאנחנו מלמדים (או אמורים ללמד) איך נזהרים בכביש.

למעלה